Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:01, 24 cze 2016

frezja napisał(a)

Lubię i mam

Ewa, a z czym masz je posadzone?
ren133 15:43, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Reniu to Summer Song

A mogłabyś coś więcej mi o niej powiedzieć? Tak sobie pomyślałam, że mogłabym ją posadzić przy moich kulkach bukszpanowych na froncie. Zgrałaby się z żurawką marmalade?
Kacha123 16:15, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Pojechałam do ogrodniczej po podpórki do Annabellek i kupiłam przy okazji kilka roślinek

Najbardziej jestem zadowolona z białych, wysokich Margaretek. Lubicie te stare kwiatki?

Jeżówki zwykłe jako zapchajdziurę też kupiłam, bo był ładnie rozrośnięty krzak i pomidorki koktajlowe dla Kubusia.
Zdecydowałam, że jednak wymienię dwie rozplenice, które od środka są łyse, wypuszczają po bokach i strasznie mnie to denerwuje, więc kupiłam

Mnie się tak często coś "przyklejało" w zeszłym roku

MirellaB 18:33, 24 cze 2016

ren133 napisał(a)

A mogłabyś coś więcej mi o niej powiedzieć? Tak sobie pomyślałam, że mogłabym ją posadzić przy moich kulkach bukszpanowych na froncie. Zgrałaby się z żurawką marmalade?

Reniu mam ją pierwszy sezon, ale długo ją obserwowałam zanim kupiłam i gorąco polecam Ma piękny, niespotykany kolor, cudne pełne kwiaty, powtarza kwitnienie, obłędne pachnie
Myślę, że z tą żurawką by ładnie wyglądała w duecie
MirellaB 18:34, 24 cze 2016

Kacha123 napisał(a)

Do rąk przykleja się łatwo, gorzej u mnie z sadzeniem
Anda 18:37, 24 cze 2016

Mirelko, Twoja Summer Song ślicznie wygląda. Moją w tym roku zbyt wysoko przycięłam i ma zdecydowanie mniej kwiatów niż w zeszłym roku.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
alis 21:14, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Alicjo dziękuję
Szałwia zaczyna już przekwitać

Mirelko co masz zamiast szałwii żeby teraz kwitło? Wiem, wiem, że szałwię trzeba ściąć, ale zanim odbije, to co może być kwitnącego?
alis 21:15, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Pojechałam do ogrodniczej po podpórki do Annabellek i kupiłam przy okazji kilka roślinek

Najbardziej jestem zadowolona z białych, wysokich Margaretek. Lubicie te stare kwiatki?

Jeżówki zwykłe jako zapchajdziurę też kupiłam, bo był ładnie rozrośnięty krzak i pomidorki koktajlowe dla Kubusia.
Zdecydowałam, że jednak wymienię dwie rozplenice, które od środka są łyse, wypuszczają po bokach i strasznie mnie to denerwuje, więc kupiłam

Szalona kobieta Ale zakupy fajowe
Filemon24 21:33, 24 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Szok, kupiłaś takie same płacąc o połowę mniej. Dziękuję za informację. A Ty je kupiłaś w centrum ogrodniczym, czy w szkółce? Jedną mam kiepską i zastanawiam się czy jej nie wymienić? Jeszcze przemyślę, może hortką odbije, wkońcu dopiero co posadzona dwa miesiące temu.
Różnicą w cenie jestem zszokowana.

kochana to ja cię teraz zdołuje kupowałam u Szmitów annabelki po 12 zł duże piękne sadzonki
anbu 21:46, 24 cze 2016

Mirellko fajne zakupy Małe a cieszy