Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ania i róże i cała reszta :) 12:20, 15 sty 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)

A to chyba zależy, jaki rezonans, ja miałam głowy, żadnej muzyki nie było, słuchawki i owszem, ale dużo i tak nie dały, ponad 40 minut był huk i huk, co kilkadziesiąt sekund zmieniał się tylko rytm i wysokość dźwięku, doświadczyłam dzwonienia, młota pneumatycznego, szurania, pękania i innych dźwięków. Tak były silne, że aż mi się kręciło w głowie, myślę, że po kilku godzinach przebywania w takich warunkach spokojnie można by przejść załamanie nerwowe a prościej mówiąc szło tam oszaleć.

Nie wolno mi było się ruszyć, nawet palcem, więc zdrętwiało mi wszystko co mogło, tym bardziej, że ze stresu byłam cała spięta i w takiej pozycji musiałam tyle czasu przeleżeć.

na serducho, a że nie można się ruszać to raz im przysnęłam gratki na 400 stronkę, róży Ci nie wstawię bo masz ładniejsze, ale lilie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:15, 14 sty 2014

Do góry
Witaj!
Piękne są Twoje lilie, i te siwe trawy! - a jak twoje cebulki wiosenne? bo moje już wychodzą z ziemi i martwi mnie to, czy zobaczę tulipany tej wiosny...pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:26, 14 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Powojnikow w tym roku nie zamawiam, bo mi choroby grzybowe za bardzo je uszkadzały. Poszłam w purpurowe róże i lilie

Ten avatar masz cudny!!
Róże wybrałaś cudne, wiesz, ze mnie nimi kusisz/
A jak objawiała się ta choroba u powojników?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:13, 13 sty 2014

Do góry
Hortensje, róże, lilie... wszystko piękne Pozdrawiam gorąco
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:49, 13 sty 2014

Do góry
Powojnikow w tym roku nie zamawiam, bo mi choroby grzybowe za bardzo je uszkadzały. Poszłam w purpurowe róże i lilie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:01, 13 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja też wolę zmiany w ogrodzie niz w domu , to co w domu się dzieje dużo mniej cieszy a w ogrodzie zawsze jest radośc. Powojniki śliczne , Sieboldi wyjątkowy ale jak sie przykrzec to wiele wyjątkowych mozna znaleźc.

Masz rację, jak zaczęłam przeglądanie, to dopiero pokusy! no i Lilipol wysłał gazetkę, ale niektóre lilie piękne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:03, 12 sty 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Czesc Marzenie czytam, ze szalejecie w gorkach, super, zazdraszczam
I zakupy nowe kombinujesz a ja tez, lalalalala. Mam juz pozaznaczane co kcem. Tylko sie waham nad rodkami hmmm.

Buziaki zasylam z wietrznego, deszczowego, smutnego Mazowsza.

PS Futro linieje i nie ma apetytu, chyba zima odwolana

Coś moje kości czuja ze wiosna jednak w lutym będzie. Wieszczyli mrozy aż w Moskwie zakwitła przebiśniegi i krokusy..... Czas zatem już zakupy wiosenne czynić Lilie i róże mam już zamówione
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:40, 12 sty 2014

Do góry
Cudowne lilie A pieski koniecznie pokaż kiedyś Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:58, 12 sty 2014

Do góry
O to Ci domowników przybylo a jak rasa? ladne lilie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:04, 12 sty 2014

Do góry
Lilie wśród traw

Orientalna rekordzistka z przypadku nawet takiej nie kupowałem , niestety nie zdobi bo schowana za wysokimi odmianami, a przesadzić zapomniałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:58, 12 sty 2014

Do góry
Miały być jeszcze lilie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 11 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Łukasz u mnie z różami i liliami to samo co u Ciebie. Nie chcą rosnąc wyglądają do niczego i jak znalazłam w Tobie bratnią duszę pod tym względem to chyba je wyciepie i zastapie liliami.Czyli liliii trzeba znów dokupic.Pozdrawiam serdecznie.

Lilie może nie kwitną tak długo jak róże, ale są cudowne, pachnące i kolorowe. Róże też nie są efektowne zimą Przy odpowiednim doborze odmian u mnie kwitną półtorej miesiąca, a mimo piasczyste ziemi z odrobiną kompostu odmiany OT wyrastają do 2 metrów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:59, 11 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Dziękuje
Róże nie lubią mojej gleby, a ja za nimi nie przepadam Dla mnie królowe to lilie.
Nad drzewkiem się zastanowie, a jeżeli Nigra i Pissardi podobne to wezmę tą, która będzie dostępna

Łukasz u mnie z różami i liliami to samo co u Ciebie. Nie chcą rosnąc wyglądają do niczego i jak znalazłam w Tobie bratnią duszę pod tym względem to chyba je wyciepie i zastapie liliami.Czyli liliii trzeba znów dokupic.Pozdrawiam serdecznie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 11 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie piękne masz!!!

Róże nie chcą u Ciebie??? Dla mnie to by była nieodżałowana strata Dobrze, że chociaż lilie

Moja Nigra zeszłoroczna, nic jeszcze nie mogę o niej powiedzieć...

Dziękuje
Róże nie lubią mojej gleby, a ja za nimi nie przepadam Dla mnie królowe to lilie.
Nad drzewkiem się zastanowie, a jeżeli Nigra i Pissardi podobne to wezmę tą, która będzie dostępna
Mój mały skrawek ziemi 21:58, 11 sty 2014

Do góry
Wpadam z rewizytą Ładnie tu u Ciebie i jak kwieciście! Przepiękne lilie i pozostałe cebulowe. Niektórych nawet nie znam Pomysł z niebieskim dzbankiem mi się podobuje, wogóle wszelkie dzbany i amfory świetnie wyglądają odpowiednio wkomponowane w roślinki.
A piesowy co tak z mordką w ziemii? Czyżby krecika szukał?

Wszystkiego zielonego w Nowym Roku Będę zaglądać i kibicować, bo u mnie też początki

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:51, 11 sty 2014

Do góry
Ładne te lilie, a trawami nie powinno byc kłopotu bo nie zapowiadają jakiś wielkich mrozów .
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 16:35, 11 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Kasiu Lilie miały piękne kwiaty cebule dostałam od Koleżanki ale w jeden dzień zżarły mi liście jakieś czerwone robaczyska jak zobaczyłam to zamarłam i tak je wybijałam /robaki /że nie została ani jeden. Złość czsami potrzebna ha ha .Jak mi nie zezrą nornice to w przyszłym roku mogę się podzielić ale przypomnienie się potrzebne ---wiesz dobra ale krótka Ha ha

Zawitko dziękuję bardzo za życzliwość, ale ja muszę do nich się chyba przekonać. Poza tym muszę im stworzyć warunki na rabacie. A rabata jeszcze nie gotowa. Moja mama ma ich pełno- kiedyś namiętnie zamawiała.

Pozdrawiam
Moja działka. 15:54, 11 sty 2014

Do góry
Nie mogę jakie piękne te lilie ale poczekam zobaczę co będzie z tego zakupu
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:47, 11 sty 2014

Do góry
Kasiu Lilie miały piękne kwiaty cebule dostałam od Koleżanki ale w jeden dzień zżarły mi liście jakieś czerwone robaczyska jak zobaczyłam to zamarłam i tak je wybijałam /robaki /że nie została ani jeden. Złość czsami potrzebna ha ha .Jak mi nie zezrą nornice to w przyszłym roku mogę się podzielić ale przypomnienie się potrzebne ---wiesz dobra ale krótka Ha ha
Ogród pod trzema dębami 15:20, 11 sty 2014

Do góry
Wybaczcie proszę jakość zdjęć ale musiałam je przerabiać lub wycinać kadry z filmów aby coś tu pokazać.
Większość bylin została posadzona w pierwszej połowie maja Troczę czekaliśmy na trawę, która przejechała do nas kilkaset kilometrów ale w końcu się pojawiła, ratując mnie od ton czarnej miałkiej ziemi w domu i w pralce.

Jak widać roślinki były malutkie i cały ogród wyglądał bardzo skromnie.
Po miesiącu było już trochę lepiej.

Kolejne dwa tygodnie i przy tarasie wyglądało już całkiem fajnie. Po pierwszym kwitnięciu róże mocno osłabły i wypłowiały, na jesień jednak zaczęły wracać do formy.

Lilie choć miały być białe okazały się żółte, co bardzo mnie denerwowało. Jesienią je wykopałam i oddałam sąsiadce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies