Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Kasiek 17:17, 19 sty 2014

Agnieszka_B 20:38, 19 sty 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Agnieszko o cebulowe to sie nie martwie bo czesto tak jest, ze wychodza wczesniej ale potem kwitna normalnie, gorzej z hortensjami ogrodowymi a i bukietowe tez maja paki, jak nie bedzie mocnych mrozow to mysle, ze nic im nie bedzie ale i tak nie mamy wplywu na to. Gorzej, ze i lilie juz wychodza, klematisy pąki mają az za bardzo., odbiją na nowo zapewne.

No to w sprawie cebulowych pocieszyłaś co do hortensji to bukietowe u mnie śpią, ogrodowe zakryte - wole nie sprawdzać, pnąca puszcza pąki . Makabra
anna_g 20:47, 19 sty 2014

Danusiu - pozdrowienia zostawiam i dobrego tygodnia życzę Co do Rubensa to faktycznie Kasiek Rubensowa Królowa "narozrabiała" nieźle (w dobrym tego słowa znaczeniu). Ja na razie "podpatrzę" jak się u Was sprawuje, bo jakoś na powojniki kolejne mnie na razie nie ciągnie, ale że piękny jest nieziemsko to się zgadzam. Buziaki
danuta_szwajcer 10:55, 20 sty 2014

Agnieszka_B napisał(a)

No to w sprawie cebulowych pocieszyłaś co do hortensji to bukietowe u mnie śpią, ogrodowe zakryte - wole nie sprawdzać, pnąca puszcza pąki . Makabra

A ten cieply w sumie deszcz to tylko jeszcze bardziej bedzie wszysto roslo
danuta_szwajcer 10:58, 20 sty 2014

anna_g napisał(a)
Danusiu - pozdrowienia zostawiam i dobrego tygodnia życzę Co do Rubensa to faktycznie Kasiek Rubensowa Królowa "narozrabiała" nieźle (w dobrym tego słowa znaczeniu). Ja na razie "podpatrzę" jak się u Was sprawuje, bo jakoś na powojniki kolejne mnie na razie nie ciągnie, ale że piękny jest nieziemsko to się zgadzam. Buziaki

Aniu no dzis rozpoczelismy nowy tydzien od deszczu, jak pochmurno jest i nic sie nie chce, kolejna wypita kawa nawet nie pomaga: Obowiazki wzywaja jednak, ale szalenstwo "rubensowe" sie zrobilo Mysle, tez o kocimietce, szalwi i kilka dosadzen lawendy jak i róż. No i obiecaną mam u Irenki firletke.
GorAna 13:04, 20 sty 2014

Danusiu, nowy tydzień przywitał mnie drobną zawieruchą
Pozdrawiam z zawianego kamiennego
danuta_szwajcer 15:48, 20 sty 2014

GorAna napisał(a)
Danusiu, nowy tydzień przywitał mnie drobną zawieruchą
Pozdrawiam z zawianego kamiennego

Aniu w radiu slyszałm własnie, ze pól Polski zmaga sie z zimą a u nas wiosenny deszcz, przeszłam przez ogrod i klematisy, wiciokrzewy zielone listki zaczynaja miec, nie mowiac o rózach, lawenda rosnie a nie byla przeciez obcieta, oj chyba niezbyt to dobrze dla tych roslinek a to dopiero styczen. Pozdrawiam
AgnieszkaW 15:51, 20 sty 2014

A u mnie wszystko oblodziałe dzisiaj, pada marznacy deszcz. Pozdrawiam ciepło
anna_g 16:00, 20 sty 2014

Aniu no dzis rozpoczelismy nowy tydzien od deszczu, jak pochmurno jest i nic sie nie chce, kolejna wypita kawa nawet nie pomaga: Obowiazki wzywaja jednak, ale szalenstwo "rubensowe" sie zrobilo Mysle, tez o kocimietce, szalwi i kilka dosadzen lawendy jak i róż. No i obiecaną mam u Irenki firletke.

No to plany są - to najważniejsze Mnie się przy różach oprócz szałwi, lawendy podoba przetacznik, masz może?
Milka 16:23, 20 sty 2014

Danusiu, choćby i 100 firletek
Kocimiętka przez przypadek przywędrowała do mnie od Ani asc, jestem nią zauroczona; szałwie omszone mają tę zaletę nad zwykłymi, że kwitną non stop cały sezon