Mój wyglada identycznie . Może tak wygladaja uszkodzenia po przymrozkach i sniegu?
Gdy zgubi liscie planuję wszystkie wyzbierać i opryskac środkiem przeciwgrzybiczym.
Wszystkie miskanty wiąże ale dopiero wtedy gdy mróz spowoduje ze sa żółte. A w sobote od sadzenia cebulowych pocięły mi twarz...
Uwielbiam brzózki a widzę, ze piękne okazy znalazłaś. Napisałam na prive gdzie kupisz to co polecam. Mozesz tez rozplenicę wywalić przed zawilce, bo one przeciez kwitna na wysokosci co najmńiej 1 m a carexy frosted curls posadzić przed róże. Ale wg mnei najlepsze beda wariegaty
Siakowa, Polinka i Tusiawka ja sadzę nieprzepisowo, bardzo gęsto i płytko. Jesli nie moge wykopac większego dołka ( z powodu korzeni) to przysypuje tulipany na cienką warstwe ziemi gruba warstwa kory. Wszystko wyłazi wiosna ale niewiele przetrwa kolejne lata
Kocham tulipany wiosną i jestem w stanie znieść taplanie sie w błocie jesienia.
Maj to dla mnie najpiekniejszy miesiac w ogrodzie gdy kwitna cebulowe, magnolie a bukszpany maja jasnozielonymkolro dzieki świeżym przyrostom
Mam ciemnozielony zakątek przy kuchni z limonkowymi trawami, ciagle mi żółte i pomarańczowe kolory tam zgrzytają wiec postanowiłam posadzic kilka zółto-białych roż i skończyc łuk najwiekszą - Artemis
Planuje nasadzenia w takiej kolejnosci: Golden Cellebration, claire Austin (te juz sa ), jude de Obscure, Artemis i Wedding Piano. Jak nie będa pasować będe przesadzać.
W innym miejscu zgromadze przy Aspiryn Rose inne białe i biało-rozowe - First Lady, Pashmina i Stephanie Baronin zu ...
Wywalam do tesciowej fairy to będzie miejsce na szlachetniejsze roze i kolejne tarwy. A przed nimi będzie albo kostrzewa albo rozplenica, autujemy z tego miejsca bergenie
Jeszcze mysle czy przy hortensjach Magical Moonlight nie posadzic białych róz ale to myslenie zostawiam sobie na zime
Jedno jest pewne wiosna wywalam JamesaGalway bo hcyba kupiłam pnąca odmiane a u mnie nie ma miejsca dla takich roż.