Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Olili 20:14, 17 paź 2015

Świetne wierszykowanie

U mnie cały dzień siąpi deszczyk i leń ogrodowy rozgościł się na dobre.

Róża na Dzień Matki zachwyca .
Madzenka 20:16, 17 paź 2015

Mocno u Ciebie popadało?
Mala_Mi 20:58, 17 paź 2015

Kropi cały dzień... dzielnie wyszłam na zewnątrz, wykopałam 3 dalie i wróciłam do domu.... wszytko się klei do łopaty, do nóg, do rąk. Depnięcie nogą na rabacie to od razu zagłębienie na 5 cm przy nieruszaniu się, a 10 jak się trochę zakręcę.. ..
W ogrodzie mogę tylko garnki gliniane lepić..
Trawa nieskoszona, a rośnie teraz jak głupia, nadrabia lato, zielsko na batach też przypomniało sobie, że może tam bezkarnie rosnąć.... Dzielna byłam, poszłam mimo wszytko... ale 5 minut i znów deszcz... przemoczyło mnie i odeszła mi ochota na ogrodniczkowanie. Posegregowałam wykopane cebule, podrapałam się po głowie gdzie mam to posadzić.. i dobrze, że popadało, bo nie muszę myśleć gdzie je upchnąć

Mam co robić poza ogrodem... nie rozpaczam... do 24 zapowiadają codziennie deszcz, a potem ma się rozpogodzić. Aby cebule posadzić i dalie wykopać.. a reszta niech czeka do wiosny .. Aaa i w oczku powycinać zielsko.... ale tu czekam na ciepełko Gupich nie ma, do wody teraz nie wejdę, nawet w woderach ..

Jak widać w ogrodzie nic nie robię , nic się nie dzieje, deszcz tylko leje.. wszytko co mam pokazywałam.. więc nic tu po mnie...

Byle jakie astry.... nie mam co pokazywać.. poczekam, aż się drzewa bardziej wybarwią.. zaświeci słoneczko...

Mala_Mi 21:00, 17 paź 2015

barbara_krajewska napisał(a)
W rymowaniu
nie dorównam
ani Hani
ani Ani
i dlatego
moje Panie
wolę zwykłe -
- prozą pisanie

U mnie na działce śnieg połamał największe kwiaty hortensji Anabell Strong, posadziłam czosnki karatawskie i zastanawiam się, czy nie za wcześnie?

Nie za późno, nie za wcześnie.. tak w sam raz posadziłaś

Może prozą pisanie, ale za to jakie u Ciebie gotowanie??????!!!!!!
Mala_Mi 21:07, 17 paź 2015

milena1 napisał(a)
Dziś się zalogołm i trafiłam do Teojgo ogrodu. Jestem zauroczona , pięknie urządzony, Cudo. Masz już poblem za sobą z urządzeniem ogrodu . Mój jest cały czas jest przesdzany . Niby ogrodniczk dojrzała ogród w powijakach.
Pozdrawim cieplutko.Milenka

Milenko...... przesadzanie i przekopywanie to coś wpisanego w życiorys Ogrodnika. Inaczej nie bylibyśmy ogrodnikami z zamiłowania.

Tylko ten co nie lubi ogrodu nic w nim nie będzie zmienił... będzie zadowolony, że jakoś wygląda i jakoś może być

A zakręceni ogrodowo zawsze znajdą coś do poprawienia, a to trafi się jakaś roślinka must have i trzeba szukać dla niej miejsca.

Cieszę się, że mogę Cię jako pierwsza przywitać na Forum.

I mam nadzieję, że jako pierwsza naskrobię coś w Twoim wątku

I różyczki... jeżówki..walczą ,ale już przegrywają z czasem..

Mala_Mi 21:10, 17 paź 2015

eee_taam napisał(a)

rozwary wykopałam ..bo mnie wnerwiały i wsadziłam do donicy ....u mojej mamy w donicy na balkonie juz zyja 3 sezon to u mnie też będą ...nie jestem w stanie ich znieść na rabatach bo zwykle leżą

Mam rozwary niskie (tak do połowy kolana) i wysokie. Te wysokie zawsze się pokładają.. miałam je zgrupować bardziej w jedno miejsce.. ale czasu brakło Łatwiej podwiązywać. Ja wbijam pręta i cienki zielony drucik i nie widać, że leżą.

Wszystkim macham i uciekam do innych obowiązków..

sylwia_slomc... 23:07, 17 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kropi cały dzień... dzielnie wyszłam na zewnątrz, wykopałam 3 dalie i wróciłam do domu.... wszytko się klei do łopaty, do nóg, do rąk. Depnięcie nogą na rabacie to od razu zagłębienie na 5 cm przy nieruszaniu się, a 10 jak się trochę zakręcę.. ..
W ogrodzie mogę tylko garnki gliniane lepić..
Trawa nieskoszona, a rośnie teraz jak głupia, nadrabia lato, zielsko na batach też przypomniało sobie, że może tam bezkarnie rosnąć.... Dzielna byłam, poszłam mimo wszytko... ale 5 minut i znów deszcz... przemoczyło mnie i odeszła mi ochota na ogrodniczkowanie. Posegregowałam wykopane cebule, podrapałam się po głowie gdzie mam to posadzić.. i dobrze, że popadało, bo nie muszę myśleć gdzie je upchnąć

Mam co robić poza ogrodem... nie rozpaczam... do 24 zapowiadają codziennie deszcz, a potem ma się rozpogodzić. Aby cebule posadzić i dalie wykopać.. a reszta niech czeka do wiosny .. Aaa i w oczku powycinać zielsko.... ale tu czekam na ciepełko Gupich nie ma, do wody teraz nie wejdę, nawet w woderach ..

Jak widać w ogrodzie nic nie robię , nic się nie dzieje, deszcz tylko leje.. wszytko co mam pokazywałam.. więc nic tu po mnie...

Byle jakie astry.... nie mam co pokazywać.. poczekam, aż się drzewa bardziej wybarwią.. zaświeci słoneczko...

Dzielna zakręcona kobitko ja też rozumu nie mam i walczyłam dzisiaj w warzywniku i z porządkami po poniedziałkowym pogromie i jeszcze trocinową podciągnęłam, ale jak do domu przywlekłam ciało to pierwsze wanna z gorącą wodą i relax Dalie jeszcze nie wykopane bo za mokro, ale przycięłam już bo leżały i gniły. Ania ja Ci chyba tą ciemna wyślę teraz jak wykopię bo wiosną to nijak nie poznam która która, a nie chcę Cię uszczęśliwiać na siłę jakąś byle jaką Nawet myślałam jakoś zaznaczyć, albo osobno położyć, ale jak babcia zacznie przekładać po swojemu to i tak się wymiesza wszystko
Mala_Mi 23:42, 17 paź 2015

Sylwia, ja wrzucam w podpisane kartony... możesz wysłać ,ale u mnie czasami z zimowaniem jest kiepsko i część potrafi się wysypać(zasychają). Najlepiej znoszą przetrzymywanie takie mocno oblepione w glinie i wielkie karpy. Z powodu angielskich dalii będę starała się o nich pamiętać i jakoś doholować do wiosny

Oglądałam sobie fotki ze spotkania z zeszłego roku (wyszukuję wszystkich fotek Muminka, bo robimy album..z kilku zdjęć..ale które sie ogląda a nie tysiące do których się nie zagląda). I dochodzę do wniosku, że albo foty Łukasza lepsze, albo w zeszłym roku ogród był dużo lepszy..
W tym roku nie miałam kompletnie czasu na ogród, był totalnie zaniedbany, susza też swoje zrobiła... ale co by nie było w tym roku było fatalnie
I focia z 2014

06:09, 18 paź 2015
a może poprostu ten rok był testem dla ogrodu?
żył bardziej własnym życiem?

i wcale nie wyglądał tak źle ....twoje rabaty są mocno inspirujące ...i motywujące do pracy w ogrodzie
Madzenka 08:28, 18 paź 2015

Twoj ogród zawsze wygląda znakomicie, aczkolwiek zawsze dążysz do dodkonalości. Wcześniej już napisałaś o przyczynie zmian