Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 08:53, 27 kwi 2021

Do góry
nowi lokatorzy kurnika

a ja ogarniam warzywnik, do wysiania zostały mi już tylko ciepłolubne i dalie do posadzenia. Częściowo już ogrodzone, i chociaż siatka przesunięta o półtora m po długości, to zastanawiam się, że trochę mało miejsca mam
skrzynie ze starych schodów, w planach jeszcze dwie, większość liliowców wylądowała pod sąsiadowym płotem betonowym, ścieżka czeka na cieplejsze dni, chyba wyłożę ją starą cegłą

Dwa ogrody 08:42, 27 kwi 2021

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Gosiu, czekam na Thalie, choć niektóre kępy już kwitną, to jeszcze nie wszystkie. Jesienią posadziłam kilkanaście sztuk do wanienki, niestety, cebule zmarzły i wiosną wyjęłam zgnite. W ich miejsce posadziłam bratki

A dolowalas ta wanienkę ?
Dwa ogrody 08:40, 27 kwi 2021

Do góry
Gosiu, czekam na Thalie, choć niektóre kępy już kwitną, to jeszcze nie wszystkie. Jesienią posadziłam kilkanaście sztuk do wanienki, niestety, cebule zmarzły i wiosną wyjęłam zgnite. W ich miejsce posadziłam bratki

Dwa ogrody 08:35, 27 kwi 2021

Do góry
wiosenna rabata

Dwa ogrody 08:29, 27 kwi 2021

Do góry

Dwa ogrody 08:27, 27 kwi 2021

Do góry
Karolina, myjką spłukiwałam mydło

Dwa ogrody 08:24, 27 kwi 2021

Do góry
wiosenne poletko pod kalinami, w maju zakwitną zawilce majowe, tylko musze tepić dzwonek jednostronny? chyba, zarósłby wszystko

ubiegłoroczne tulipany na które nie miałam pomysłu - wyjęte z donic "doszły" w skrzynkach w cieniu i jesienią "posiałam" w starej skrzyni w warzywniku, jak leci, za gęsto...

Ogród Basi 08:21, 27 kwi 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Piękny
Dwa ogrody 08:16, 27 kwi 2021

Do góry
Kasiu, tak, myję z obydwu stron, najgorsze są zielone glony, muszę mieć wolny dzień na takie zajęcie i nastrój, nie może być też za ciepło, bo za szybko wszystko paruje.. Ciemierników trochę mi sie uzbierało przez tych kilka lat, niektóre przesadzane po dwa razy dają radę, np ten

odbijają sasanki po pogromie przed dwoma laty

i szachownice drugi rok w donicy, czas posadzic w gruncie

Dwa ogrody 08:03, 27 kwi 2021

Do góry
Gonia, Haniu Gruszko, Izo, Karolino - przylaszczki wypuściły już zdrowe, zieloniutkie listeczki, kolor znika powoli. Są inne

Dwa ogrody 07:56, 27 kwi 2021

Do góry
Mirkaka - ulubiony ciemiernik dziś jeszcze leży plackiem

Dwa ogrody 07:51, 27 kwi 2021

Do góry
Alicjo, zapraszam
Hanuś, błękit przylaszczek zastępują inne błękity: brunner, sieją się tak samo jak ciemierniki, ale szybciej przyrastają, szafirków, zaraz będą niezapominajki, potem kamasje, czosnki, wielosiły, lny..

Ula, w szklarni tylko sałata i późne siewki, jeszcze do rozpikowania a potem do warzywnika. Ostatnie bezdeszczowe dni ogarniałam warzywnik. Cały czas jest coś do zrobienia..

Ryska - dzięki na pewno nie tak klimatycznie jak u Ciebie

umyta szklarnia gotowa na przyjęcie pomidorów, na razie nocują w domu

April podbija las... 07:33, 27 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
A oto i brudas dnia. I jak takie coś wpuścić potem do łóżka?

Niewiniątko

Poturla się w łóżku i chwila moment będzie czyściutki
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:57, 27 kwi 2021

Do góry
Czy ktoś mi powie czemu moje papryki takie malutkie ?
Największa 15 cm

System automatycznego nawadniania 06:53, 27 kwi 2021

Do góry
respol napisał(a)
Witam, trochę zmieniłem zraszacze. Część lewa zielonego terenu może być trochę niedolama bo to przyszłościowe pozostałe sekcje doleją. Zrobiłem 180* na jednej sekcji, a 90* na drugiej. Czy w tak ogólnie to nie za mocno re zraszacze się dolewają?

Teraz już to lepiej wygląda.
Zraszacze będziesz regulował czasem pracy. Jak będzie za dużo wody to zobaczysz które trzeba ograniczyć czasowo.
Pozdrawiam
System automatycznego nawadniania 06:25, 27 kwi 2021

Do góry
Witam, trochę zmieniłem zraszacze. Część lewa zielonego terenu może być trochę niedolama bo to przyszłościowe pozostałe sekcje doleją. Zrobiłem 180* na jednej sekcji, a 90* na drugiej. Czy w tak ogólnie to nie za mocno re zraszacze się dolewają?
Za drzwiami do ogrodu... 00:59, 27 kwi 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, dawno nie było mnie u Ciebie. Piękne święta miałaś. Wnusia po babci taka zdolna? Ta zieleń kanapy wspaniała. A poducha, super.
Na ogrodzie nie mniej cudnie. Krokusy rządziły, razem z ciemiernikami oczywiście.

Basiu, zieleń kanapy na zdjęciu ciut inna, w rzeczywistości mniej morska. Mnie też się podoba Poduchę, eM wybierał dla siebie
Wnusia...powiedzmy, że po babci... Ważne, że lubi robótki ręczne
Donice też pomagała obsadzać bratkami

Za drzwiami do ogrodu... 00:44, 27 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zawilce robią konkurencję przylaszczkom Bardzo ładne są we wszystkich kolorach
Ja mam pełne - tez je lubię

Przylaszczki słabo u mnie przyrastają, ciekawe jak będzie z zawilcami?
Teraz konkurencją są hiacynty.
Za drzwiami do ogrodu... 00:06, 27 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu zaglądam kilka stron wstecz bo tak ładnie u ciebie i w domu i w ogrodzie.
U nas to jeszcze długo tak kwitną w ogrodzie nie będzie. Zimno, raptem 3 dni ciepła od dzisiaj lodownia znowu wróciła.

W zeszłym roku kaczeńce u mnie kwitły pełna parą teraz ledwo co z ziemi wychodzą. Drzwi piękne zapraszające do ogrodu.

Pozdrawiam i zdrowia życzę

Elu, dziękuję ,za miłe słowa! W domu wzięło mnie na zieleń w tkaninach i dodatkach.
Mimo ciągłego zimna kwitnień coraz więcej, ale oczywiście opóźnienie jest w porównaniu z zeszłym rokiem.
Jestem zła na tą pogodę i nie mam ochoty działać w ogrodzie w taką zimnicę. Kilka przeróbek zaczętych, czeka... na mnie, a ja na ciepełko
Dobrze, że wertykulacja i nawożenie trawnika zrobione i było już pierwsze koszenie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 23:58, 26 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

a teraz odnośnie rzeźbienia
to moje dzieła, z rozlazłych jałowców, bardzo je lubię, zimą i wczesną wiosną dają życie w ogrodzie

w tle sąsiada stodoła, oni pod 90, nikt tam nic nie naprawia i nie upiększa

Witam Mikuś

Oglądam od końca któraś stronę i myślę, że masz dużo kulek do przycinania na ziemi i w powietrzu trzeba być nie złym fryzjerem aby to wszystkim ogarnąć wymodelowac. U mnie jeden bukszpan 3 kule i ledwo daje radę raz do roku tnę.

Mam tych jałowców sporo ale nie wysilam się przycinam dookoła i zrobione.

Nie boisz, że sąsiada dach że stodoly przy większym będzie w twoim ogrodzie. Ja to bym nie wytrzymała. Tam gdzie mam działkę też parę takich gospodarstw jest. Nawet jeden pijak mi się kłania.

U ciebie ciągle słonko świeci. Wszystko takie radosne. U nas zanosi się na mróz zawału dostanę jak zmarzną rośliny

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies