Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Za tak mocne słowa na piękne żurawki pogrzmiłbym troche ale nie lubie się złościć i podstawą jest, że każdy ma swoje zdanie i trzeba je szanować.
Wszystko niestety wina szkółkarzy, że nie zapobiegali wylęganiu się robali i rozprzestrzeniły się na ogromną skale, a na pewno w jakimś stopniu można by to ograniczyć już u źródła.

Ja mam opuchlaki rownież w laurowiśniach i rh... To nie tylko żurawki , to wina szkółek...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:16, 30 mar 2014

Do góry
Elu rojniki zaczynają robić się łądne to będą częściej pokazywane

Paula dziękuje bardzo

Marzenko bardzo dziękuje i nie ukrywam, że czekałem na twoją opinie
Krzewy muszą poczekać bo wracam do domu po 18, więc nic nie zrobie.
Buksików widocznie można mieć w ogrodzie bardzo dużo, ja jestem na etapie bardzo początkowym, więc sobie pozwole poszaleć

Agnieszko bardzo dziękuje. Wiosna widoczna na razie tylko na zbliżeniach
Postawić trawkę nad i... 22:15, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Lustra i ten granitowy mur... bosko uwielbiam połączenie granitu i drewna, a o kwitnących roślinach już nie wspominam... pięknie

...granit to robota mojego M....pracy jeszcze dużżooo..przed nami...
Zapach ziemi 22:11, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Uwielbiam szafirki u nie jeszcze trochę trzeba poczekać zanim zakwitną, po zmienianej rabacie mam 12 pełnych doniczek
Hiacynty również piękne, w sumie to jakie kwiaty wiosną nie cieszą... mam mnieszek w nowym trawniku

Wyszły już też hiacynty które miały być niebieskie , a wyszły intesnywnie fioletowe - też ładne. To tak odnośnie wątku Baragi , u której wyszły zółte tulipany.
Ogród z łezką 22:05, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Pfff przecież w tak dużym samochodzie nawet nie widać, że jest 45 bukszpanów, ja biedny miałem 17 i zapakowany prawie pod dach haha. Cudnie będzie to wyglądać, a Gosia dzisiaj pracowała jako prawdziwy ogrodowy anioł

Gosia mówiła, że się z Tobą nie spotkała...uciekłeś parę minut przed nimi...
Wiesz co, 17 sztuk to już jest co wieźć! Też Ci się nudzić w najbliższym czasie nie będzie
Gosi z Krzysiem jesteśmy z M bardzo wdzięczni Bardzo się cieszę, że pomyśleli o nas. I dzięki nim mam kuleczki...no prawie, kuleczki będą jak mi się ciachnąć uda
Zapach ziemi 22:03, 30 mar 2014

Do góry
Uwielbiam szafirki u nie jeszcze trochę trzeba poczekać zanim zakwitną, po zmienianej rabacie mam 12 pełnych doniczek
Hiacynty również piękne, w sumie to jakie kwiaty wiosną nie cieszą... mam mnieszek w nowym trawniku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Stożek cudny i domyślam się jak było ciężko go wykopać, ja miałem problem z kulą o średnicy 1,4m, a taki stożek..... Do załatania będą idealne bukszpany z wiadomego źródła, wysokość na oko odpowiednia
Jak patrze na te wszystkie kwitnące drzewa to postanowiłem, że posadze tylko takie kwitnące wiosną.

Widziałam Twoją rabatę , po prostu cudowna, uwielbiam taką geomentrie mimo że ja taka niepoukladana
Ogród z łezką 21:56, 30 mar 2014

Do góry
Pfff przecież w tak dużym samochodzie nawet nie widać, że jest 45 bukszpanów, ja biedny miałem 17 i zapakowany prawie pod dach haha. Cudnie będzie to wyglądać, a Gosia dzisiaj pracowała jako prawdziwy ogrodowy anioł
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 30 mar 2014

Do góry
Za tak mocne słowa na piękne żurawki pogrzmiłbym troche ale nie lubie się złościć i podstawą jest, że każdy ma swoje zdanie i trzeba je szanować.
Wszystko niestety wina szkółkarzy, że nie zapobiegali wylęganiu się robali i rozprzestrzeniły się na ogromną skale, a na pewno w jakimś stopniu można by to ograniczyć już u źródła.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 30 mar 2014

Do góry
Cudniście

Luki napisał(a)
Na dowód, że zywopłot grabowy posadzony, bo patyki są niewidoczne

Budzące się byliny

Wychodzące lilie są ogromne, niektóre mają 2-3cm średnicy

I na koniec widoczek buksików z innych stron ehh jeszcze ten kabel.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:44, 30 mar 2014

Do góry
Na dowód, że zywopłot grabowy posadzony, bo patyki są niewidoczne

Budzące się byliny

Wychodzące lilie są ogromne, niektóre mają 2-3cm średnicy

I na koniec widoczek buksików z innych stron ehh jeszcze ten kabel.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:37, 30 mar 2014

Do góry

Rozchodnik Siebolda

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:35, 30 mar 2014

Do góry
Dawno rojniczki nie miały zdjęć, a przecież mam z 30 odmian Widać styropian z elewacji sąsiada, ale to opisze innym razem.

Mikrusek o rozetkach mniejszych od jedno groszówki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 30 mar 2014

Do góry
Zrobiłem dzisiaj kilka fotek. Piękny i słoneczny dzień, a w sumie żadnego odpoczynku nie zaznałem. Jutro muszę sobie odpuścić pierwsze zajęcia, trzeba odespać zabraną godzine, przecież zdrowie ważniejsze Ogólnie to zmiana czasu bardzo mnie cieszy, można popracować w ogrodzie przynajmniej do 19 w prywach do 19:30
Ten tydzień będzie niestety szalony. Malowanie, bukszpany, inne zmiany, lilie czekają... oj lista była by baardzo długa.
By nie zanudzać zdjęcia
Żurawki w słońcu, bardzo prześwietlone.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:26, 30 mar 2014

Do góry
o dzięki, dobrze wiedzieć

Luki napisał(a)
Posadzone są tylko 4 reszta stoi sobie schowana w cieniu. Rosły w tak zbitej glinie, że nawet okruszki ziemi nie odlatują, zraszam tylko bryły wodą i na pewno nic im się nie stanie. Muszą poczekać do środy na sadzenie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 30 mar 2014

Do góry
Posadzone są tylko 4 reszta stoi sobie schowana w cieniu. Rosły w tak zbitej glinie, że nawet okruszki ziemi nie odlatują, zraszam tylko bryły wodą i na pewno nic im się nie stanie. Muszą poczekać do środy na sadzenie.
Tak sobie czekają na 'zapleczu'
Żurawka - Heuchera 21:16, 30 mar 2014

Do góry
Trudno powiedzieć bo ma młode listki, ale u mnie bardzo podobnie wygląda Paprika Jak podrośnie to wklej też zdjęcie na potwierdzenie informacji.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 30 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Paula najbardziej cieszy mnie to, że szkielet rabaty jest gotowy, potrzebuje teraz tylko czasu, aby wszystkie bukszpany się wyrównały do idealnych kształtów. Najlepsze jest to, że mogę sobie teraz latać i wsadzać bukszpany gdzie będę chciał i nie trzeba szukać okazji na tanią kulke

Beato bardzo dziękuje, staram się jak moge. Teraz trzeba czekać na kolejne nasadzenia

Luki masz rację szkielet najważniejszy, a to już masz i to mega zrobione Powtórzę się ale bardzo mi się podobywuje
a zapytam jeszcze- posadziłeś wszystkie? jak nie to jak je przechowujesz?
Postawić trawkę nad i... 21:10, 30 mar 2014

Do góry
Lustra i ten granitowy mur... bosko uwielbiam połączenie granitu i drewna, a o kwitnących roślinach już nie wspominam... pięknie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:50, 30 mar 2014

Do góry
Noemi dziękuje. Te bukszpany są niesamowite jak dla mnie, mają tyle pąków, że nie dziwi mnie ich gęstość

Alka wyjazd strasznie owocny i jaki radosny w skutkach

Tereso bardzo dziękuje. Jak dotąd najowocniejsze moje zakupy ogrodowe w historii

Aniu ojj bardzo wymiatają i chciałbym więcej

Tosiu teraz to obrosłem w piórka bardzo dziękuje.

Iwonko bardzo dziękuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies