O odmianę musisz pytać mądrzejszych, bo ja cienias jestem, poza tym ja skupiam się na białych i odmianach w odcieniach różu, a do tej żurawki to może coś brzoskwiniowego? I chyba masz tam półcień, tak?
Raczej zwykła pomyłka..ciekawe, czy staną na wysokości zadania. Jakoś coraz więcej pomyłek, albo my jesteśmy bardziej świadomi.
Drzewko tez mi dosłali.
Przesyłkę miałam za free, ale zamiast 3 zamówionych róż Old Port w paczce znalazłam 1 Old Port i 2 Heidi Klum, generalnie te róże są podobne, ale na Heidi sama się nie zdecydowałam bo ponoć chorowita, już napisałam maila, bo nikt mnie nie uprzedził, że taka sytuacja zaistnieje, zobaczymy co odpowiedzą.
Ciekawa jestem Aniu czemu zrezygnowalaś z produkcji własnego kompostu?
Ja segregację odpadów i wrzucanie surowych odpadów do kompostownika mam już chyba we krwi.
Ufff
W innej szkółce tzn w tej, z ktorej mam AM ... była już wtedy ale pan nie chcial na razie sprzedawać bo za mała ... dzisiaj tez miał opory ... ale ładnie go poprosiłam ... i niedrogo było
Właśnie się zastanawiam czy MW dobrze by się komponował z Ascot, jak Ci zakwitnie ta druga to bardzo proszę o opinie.
Dziś z moich Artemisek ściagalam ręcznie mszyce, mialam wieczorem robić oprysk ale się rozpadalo.
Dziś mnie zmartwiła Nova Zembla.
Niby zdrowa, a nie kwitnie. Jednej oberwałam dziś pąki, bo wyglądały, jakby uschły w pąku.
Drugiej zostawiłam pąki, ale powinna już zacząć kwitnąć. A ona nic ... Co jest grane? rododendron american beauty rhododendron catawbiense grandiflorum
A tu rhododendron nova zembla
oberwałam łebki - wyglądały, jakby byłypuste i uschłe
A temu zostawiłam i czekam, co będzie: