Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 00:44, 02 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)

Nie jeden by wiele oddał za takie chwasty
A czosnek rzeczywiście bardzo ciekawy. Nie widziałam jeszcze takiego.

Czosnek fajny, tylko się trochę kłania zamiast stać na baczność, może jeszcze się naprostuje.

Oglądałaś swoje różyczki? U mnie Artemis dopadły mszyce, ściagalam ręcznie, wieczorem planowałam oprysk, ale się rozpadalo.
Tu ma być ogród :) 00:39, 02 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytka
a może na tej rabacie frontowej powinnam jakąś roże dosadzić? Tylko jaką żeby sie zgrała kolorystycznie z żurawką marmalade? Wcześniej odrzucałam tą opcję bo mam tam żwirek ale widze, że Ty tez w żwirku masz ulokowane swoje

O odmianę musisz pytać mądrzejszych, bo ja cienias jestem, poza tym ja skupiam się na białych i odmianach w odcieniach różu, a do tej żurawki to może coś brzoskwiniowego? I chyba masz tam półcień, tak?
Tu ma być ogród :) 00:34, 02 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Raczej zwykła pomyłka..ciekawe, czy staną na wysokości zadania. Jakoś coraz więcej pomyłek, albo my jesteśmy bardziej świadomi.
Drzewko tez mi dosłali.

Zobaczymy, tylko, że ta Old Port już wyprzedana, pewnie zostawię te Heidi i tak to się skończy.
Tu ma być ogród :) 00:31, 02 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A gdzie Ty te wszystkie róże upchniesz?

W tych wszystkich dziuplach , których jeszcze nie pokazuje
Tu ma być ogród :) 23:57, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zostawiam pachnącego jaśminowca i ostróżkę i lecę w ogród, tzn w chwasty

Nie jeden by wiele oddał za takie chwasty
A czosnek rzeczywiście bardzo ciekawy. Nie widziałam jeszcze takiego.
Tu ma być ogród :) 23:55, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mają przyczepione metki z nazwami

Raczej zwykła pomyłka..ciekawe, czy staną na wysokości zadania. Jakoś coraz więcej pomyłek, albo my jesteśmy bardziej świadomi.
Drzewko tez mi dosłali.
Tu ma być ogród :) 23:52, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a to znaczy, że Cię jeszcze zaskoczę, bo mam na ten moment 16 szt. w tym kolekcję 8 Artemisek między Umbrami, a przy tarasie Giardinę sztuk 4 i Eden Rose też sztuk 4.
A jutro powinna dojść paczuszka z kolejną 10-tką, tym razem poszłam w purpury głównie.

A gdzie Ty te wszystkie róże upchniesz?
Tu ma być ogród :) 23:50, 01 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Oznaczone były czy rozpoznałaś ?

Mają przyczepione metki z nazwami
Tu ma być ogród :) 23:35, 01 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Reklamowałam w tych dniach azalie, które okazały się być inną odmianą. Chcieli fotki i zwrot kasy dostanę za nie.

Jeżeli ich pomyłka..to dlaczego masz płacić za wysyłkę.

Przesyłkę miałam za free, ale zamiast 3 zamówionych róż Old Port w paczce znalazłam 1 Old Port i 2 Heidi Klum, generalnie te róże są podobne, ale na Heidi sama się nie zdecydowałam bo ponoć chorowita, już napisałam maila, bo nikt mnie nie uprzedził, że taka sytuacja zaistnieje, zobaczymy co odpowiedzą.
Tu ma być ogród :) 23:31, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Fakt, mobilizacja musi być.
Myślę od kilku godzin czy tych pomylonych Heidi Klum nie odsyłać, niezadowolona jestem z tej sytuacji.

Reklamowałam w tych dniach azalie, które okazały się być inną odmianą. Chcieli fotki i zwrot kasy dostanę za nie.

Jeżeli ich pomyłka..to dlaczego masz płacić za wysyłkę zwrotną.
Tu ma być ogród :) 23:20, 01 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Podziwiam samozaparcie do pracy zawodowej w domu. Ja bym cały dzien w ogrodzie siedziała

Fakt, mobilizacja musi być.
Myślę od kilku godzin czy tych pomylonych Heidi Klum nie odsyłać, niezadowolona jestem z tej sytuacji.
Tu ma być ogród :) 23:17, 01 cze 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Podziwiam Was za kompostowanie, ja już wszystko do kubła na śmieci,kiedyś miałam żeby nie było

Ciekawa jestem Aniu czemu zrezygnowalaś z produkcji własnego kompostu?
Ja segregację odpadów i wrzucanie surowych odpadów do kompostownika mam już chyba we krwi.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:16, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Teraz to na pewno jest Hameln! W tej samej szkółce ją dostałaś?

Ufff
W innej szkółce tzn w tej, z ktorej mam AM ... była już wtedy ale pan nie chcial na razie sprzedawać bo za mała ... dzisiaj tez miał opory ... ale ładnie go poprosiłam ... i niedrogo było
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:03, 01 cze 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

MW jest warta tego grzechu, naprawde nie wiem tylko czy spasuje do Ascot, bo ta jeszcze u mnie nie kwitla. Ale juz za momencik
Geoff byl taki sobie w poprzednim sezonie - dlugie pedy, zwisajace kwiatki, ktore sie mumifikowaly po deszczu, niewyrazny kolor. Teraz jest sucho i taka pogoda akurat mu najwidoczniej pasuje, bo jest sliczny.

Tak abstrahujac: ty matko Polko nie spisz jeszcze o polnocy??? Adhd czy za malo dzieci ?

Właśnie się zastanawiam czy MW dobrze by się komponował z Ascot, jak Ci zakwitnie ta druga to bardzo proszę o opinie.
Dziś z moich Artemisek ściagalam ręcznie mszyce, mialam wieczorem robić oprysk ale się rozpadalo.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 01 cze 2016

Do góry
Teraz to na pewno jest Hameln! W tej samej szkółce ją dostałaś?
Ogródek Iwony II 18:21, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne domki wyszły Iwonko, muszę pomyśleć, żeby też jakiś zrobic
Te malutkie roślinki co pokazałaś to na pewno jarzmianki, ja dostałam pod koniec września od malkul i kilka właśnie zakwitło
Cenne info o różach poczytałam.
A rodki masz śliczne!

Edytko, znaczy to, ze za rok za kwitną? Super

Dziś mnie zmartwiła Nova Zembla.
Niby zdrowa, a nie kwitnie. Jednej oberwałam dziś pąki, bo wyglądały, jakby uschły w pąku.
Drugiej zostawiłam pąki, ale powinna już zacząć kwitnąć. A ona nic ... Co jest grane?
rododendron american beauty

rhododendron catawbiense grandiflorum

A tu rhododendron nova zembla
oberwałam łebki - wyglądały, jakby byłypuste i uschłe

A temu zostawiłam i czekam, co będzie:
Tu ma być ogród :) 16:26, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja też w tym roku poważnie podchodze do kompostowania, w końcu mogę ładować odpady do porządnego kompostownika.
A gnojówka z mniszka właśnie zrobiona - śmierdzi to masakrycznie, nie wiem czy dam radę rozlać, chba trzeba spinacz na nos założyć

Podziwiam Was za kompostowanie, ja już wszystko do kubła na śmieci,kiedyś miałam żeby nie było
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:48, 01 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale fotką kapitalna, moje jarzmianki co to niedawno kupilam też się rozszalaly, ależ je lubię
pokazywałaś je ? przeoczyłam?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:27, 01 cze 2016

Do góry
Ale fotką kapitalna, moje jarzmianki co to niedawno kupilam też się rozszalaly, ależ je lubię
Zielonym do góry... :) 11:16, 01 cze 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Już Ci piszę 12zł (Secret Affair, Green Jewel), za Eccentrica (duże piękne sadzonki były) płaciłam 16zł -ale ciołek jestem bo jak zamówisz z netu i odbierasz na wystawie to masz 15% zniżki

No, ja właśnie tak zrobiłam i był rabacik.
Był ten czarny bez z piwoniami bo dumam gdzie swój przesadzić, piwonii jeszcze nie mam, ale kto wie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies