Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 22:56, 01 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Przyszlam na artemis i sie napatrzylam.bedzie sie dzialo teraz u Ciebie

Oj bedzie sie dzialo!
Wiem, ze wolisz biale, ale beda tez u mnie takowe, niektore tym razem po raz pierwszy (Jeanne Moreau, JPIi, Tranquillity, Grasten i para innych)
Zagajanka 22:59, 01 cze 2016

Kuba napisał(a)
Cudowności na ten pokaż czeka się cały rok a to dopiero początek

Dzieki, Ewus. Jestem naprawde co wieczor przeszczesliwa, kiedy widze w ogrodzie na kolejnej rozy nowy kwiatek - jak dziecko czekajace na nowa zabawke
Zagajanka 23:02, 01 cze 2016

jolanka napisał(a)
Ale piękne, a u mnie tylko po jednym kwiatuszku

Te co kwitna jako pierwsze to maja juz u mnie kilka sezonow, plus sa odzywione nawozem dlugodzialajacym.
W przyszlym roku, max za dwa lata Twoja rozyczki tez beda Cie cieszyly ogromem kwiatow. Teraz natomiast potrzebuja sil na ukorzenienie sie i zbudowanie krzaczka.
Zagajanka 23:03, 01 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Ah jaki ten "ruszt" apetyczny!

No ślinka mi naprawdę leci
lindsay80 23:03, 01 cze 2016

Zagajanka napisał(a)

MW jest warta tego grzechu, naprawde nie wiem tylko czy spasuje do Ascot, bo ta jeszcze u mnie nie kwitla. Ale juz za momencik
Geoff byl taki sobie w poprzednim sezonie - dlugie pedy, zwisajace kwiatki, ktore sie mumifikowaly po deszczu, niewyrazny kolor. Teraz jest sucho i taka pogoda akurat mu najwidoczniej pasuje, bo jest sliczny.

Tak abstrahujac: ty matko Polko nie spisz jeszcze o polnocy??? Adhd czy za malo dzieci ?

Właśnie się zastanawiam czy MW dobrze by się komponował z Ascot, jak Ci zakwitnie ta druga to bardzo proszę o opinie.
Dziś z moich Artemisek ściagalam ręcznie mszyce, mialam wieczorem robić oprysk ale się rozpadalo.
makkasia 09:05, 02 cze 2016

Dziękuję za piękne zdjęcia róż szczególnie za Geoffa. W roku 2014 posadziłam golasa jesienią. W 2015 nie chciał wystartować, wyrósł pojedynczy listek i więdnął, i tak się działo jakiś czas. W końcu wykopałam go, przygotowałam od nowa dołek i znowu go posadziłam w tym samym miejscu. Ruszył nawet zawiązał pąki, które sie niestety zmumifikowały.
Teraz zbudował dość spory krzaczek i ma kilka pączków. Mam nadzieję, że zobaczę w końcu jego piękne kwiaty. Na razie mogę podziwiać je u Ciebie
pozdrawiam
Karabela 15:06, 02 cze 2016

Zagajanka napisał(a)

MW jest warta tego grzechu, naprawde nie wiem tylko czy spasuje do Ascot, bo ta jeszcze u mnie nie kwitla. Ale juz za momencik

Tak abstrahujac: ty matko Polko nie spisz jeszcze o polnocy??? Adhd czy za malo dzieci ?

Wtedy mam czas dla siebie aż o 2 obudzi się pierwszy raz córcia
kasia_w 15:12, 02 cze 2016

Czas zabawek i niespodzianek rozpoczęłaś Ale masz piękności
Zagajanka 22:07, 03 cze 2016

lindsay80 napisał(a)

Właśnie się zastanawiam czy MW dobrze by się komponował z Ascot, jak Ci zakwitnie ta druga to bardzo proszę o opinie.
Dziś z moich Artemisek ściagalam ręcznie mszyce, mialam wieczorem robić oprysk ale się rozpadalo.

Oczywiscie, pokażę Ascot w porównaniu z MW i sama ocenisz, czy pasują do siebie.

Ja w tym roku mam zdecydowanie mniej mszyc niż w zeszłym i trochę mniej się nimi przejmuję - gdzieś wyczytałam, że się pojawiają i znikają, więc nie warto brać tego faktu blisko do serca. Po prostu przeżyć.

Natomiast nie zdążyłam moich róż opryskać w tym roku na wiosnę miedzianem i... już sporo krzaczków ma czarną plamistość. Pryskałam ostatnio amistarem, ale nie widzę na razie zatrzymania się problemu Niby sucho, a takie jaja...
Zagajanka 22:11, 03 cze 2016

makkasia napisał(a)
Dziękuję za piękne zdjęcia róż szczególnie za Geoffa. W roku 2014 posadziłam golasa jesienią. W 2015 nie chciał wystartować, wyrósł pojedynczy listek i więdnął, i tak się działo jakiś czas. W końcu wykopałam go, przygotowałam od nowa dołek i znowu go posadziłam w tym samym miejscu. Ruszył nawet zawiązał pąki, które sie niestety zmumifikowały.
Teraz zbudował dość spory krzaczek i ma kilka pączków. Mam nadzieję, że zobaczę w końcu jego piękne kwiaty. Na razie mogę podziwiać je u Ciebie
pozdrawiam

Geoff jest w tym roku naprawdę cudny - ozdoba mojego ogrodu. Jeżeli wyrosną Ci długie pędy, polecam je zostawić i na wiosnę przygiąć do ziemi (zakulkować) - kwiatów w przyszłym roku bedzie zdecydowanie więcej.