Jakoś nie pomyślałam wtedy o prymulach, krokusy zawróciły mi w głowie
Wokół trzech brzózek posadziłam te od ciebie i kilka na wyższej łodyżce od innej koleżanki. Roślinki darowane cieszą najbardziej Do judaszowca gadam, chyba mu dobrze ze mną
W drugiej polowie marca zabralam sie za nasadzenia na rabatach.
Te essy-floressy troche mi daly popalic ale juz zblizam sie ku koncowi i moze niedlugo bede mogla wstawic zdjecie koncowe.
A poki co jedna z rabat w zimowej oslonie:
W Niemczech wiosna nas tez nie rozpieszcza. Snieg, mam nadzieję jest juz przeszloscia, ale temperatury nie zachwycaja niestety. Malo jest dni gdy mozna cos porobic w ogrodzie.
O rany, tu rewolucja. Bardzo ciekawie to wygląda, będę podglądać.
Psów miałam dużo, każdy inny, w tym jedną kleptomankę, kradła narzędzia i do budy znosiła, jak tam weszłam, mało nie padłam ze śmiechu, co tam zgromadziła.
Toszka mi poradziła, żeby nie wykopywać hakonek, tylko wziąć nóż i odciąć z brzegu stosowny kawałek (kroić jak tort). To się sprawdza, mniej roboty i idzie całkiem lekko.
Witam serdecznie.
U mnie duzo zmian, szczegolnie w przedogrodku.
Stare schody, ktore mialy poluzowane stopnie wyrzucilismy a na ich miejsce zrobilismy schody z kostki brukowej.
Projekt calego przedogrodka byl moj a wykonanie mojego meza.
Zdjecie pocuatkowe z wrzesnia
Winobluszczu z trudem się pozbyłam, jeszcze coś od sąsiada lezie. Nic nie robią, więc ja tam muszę wejść i go wyciąć.
ładny trawnik i kanty, rabaty już zapełnione. U mnie o przymrozkach nic nie mówią, współczuję tego okrywania. Nigdy tego nie robię, po prostu pewnych rzeczy nie lubię robić, w tym podlewania i oprysków.
Z mniszkiem też ręcznie walczę, stale wiosną.
Dobrej pogody życzę
Alu, faktycznie co miesiąc wpis. Ja druga dawkę mam 25 maja.
Będziemy czuć się bardziej bezpieczne, może człowiek tyłek ruszy, może do Danusi się też wybiorę.
Barwinek u mnie wyginął, było go dużo, ale tez mu nie pasuje. Ogród sam sobie dobiera rośliny, wylatuje to, co nie pasuje i tak mam naturalną selekcję.
Pokaż oranżerię, tam pewnie, jak w raju. Zostawiam moc serdeczności