Ja planuję polenić się w przyszły weekend
Tulipany się na słońcu rozszalały, chociaż część nadal w pąkach.
A to miejsce to szaleństwo kolorystyczne. Dosadziłam do juz rosnących cebule Van Eijk... a wyszło, jak widać
Rozstawiłam dalie na rabatach. Bije się z myślami czy już wysadzać czy w doniczkach do 15tego zadołować...
Edyta,
Nie robisz swojego żywopłotu?
Ja bym sprawdziła jaka szeroka ma byc korona pissardi i posadziła w połowie odległości od żywopłotu, żeby korona nie przechodziła do sąsiadów.
Jak świerki (nie mają przędziorka?) zostają to pomiędzy nimi, a w odległościach od siebie w zależności czy chcesz aby się korony połączyły czy nie
Przesadzona w ubiegłym roku na jesieni kalina angielska ma się nieźle i nawet 9 kwiatków będzie miała. Do pary zdjęciowej jeszcze tulipan
Pod kaliną zieleni się już ciemiernik (lubię jego kwiaty nawet w takim stadium, ta zieleń jest na początku taka fajna, intensywna, dopiero potem przygaszona) i drugi puścił liście a już nic z niego kompletnie nie było, sam korzonek. Niech mi ktoś jeszcze raz powie, że ciemierniki to kapryśne rośliny. Ja mam wrażenie, że są wręcz pancerne. Resztka z cebuli 4-letniej hacynta dzielnie kwitnie.