Witam! Trafiłam przypadkiem, zaciekawiona tytułem, "Pod złamanym skrzydłem"(anioła, bo przecież uśmiechnięty?), skojarzyłam z "bieszczadzkim aniołem", nie wiem dlaczego...
Piękna róża i piękny, poetycki opis, ależ Ty masz talent!
Ogród też mi się podoba. Pozdrawiam.
Gezegorz, Może dlatego nie łapią grzyba, że ja mało podlewam po liściach. kładę wężą przy ziemi i przesuwam stopniowo po rabacie. Opad z góry, tylko ten co z chmur i z rosy.
U Was pewnie wyższa półka w podlewaniu, zraszacze chodzą samoczynnie, i leją po wszystkim. Ja nawet trawnkika nie podlewam, a koniczyna i tak rośnie.
Pani Danusiu,
chce pokazać mój trawnik bo jak dla mnie to się stało coś dziwnego z nim, niestety . Ogólnie nie wyglądał źle ale było dużo suchej trawy i postanowiłem go ściąć nisko i wykonać wertykulacje. I tak teraz wygląda(zdjęcie), znaczy cały trawnik nie ma takiej struktury ale są miejsca takie jak na zdjęciu. Dlaczego tak się stało? za wysoko koszona trawa? Co z tym teraz robić? Jest jakaś szansa żeby ta trawa rozkrzewiała się przy ziemi a nie na takiej wysokości jak na zdjęciu?
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co dalej z tym robić.
Dziękuje i pozdrawiam
Mariusz
Haniu, czy pytasz o te najwyższe? To świerki sąsiadów, nie serbskie, przycinane co sezon. Mój jest tu rząd cisów ten metrowy. A po lewej stronie mam szpaler świerków serbskich, które także przycinam co sezon. Wrzucam Ci zdjęcie różyczki z moimi Serbami w tle i drugie z innym fragmentem żywopłotu z Serbami - ona u mnie ciągnie się wzdłuż zachodniej ściany działki.
Pięknie się prezentują nowe rabatki. Co masz na tej kratce? Czy to fioletowe to agastache? Jaka odmiana? Miałaś kiedyś Beelicious Purple i ciekawa jestem czy on tak Ci się rozrósł? U mnie nie ma po nim śladu dlatego tak mnie dziwi, że u Ciebie takie ładne kępy. Myślałam, że to jakaś niezbyt udana odmiana.
Piękne kadry z ogrodu. To ujęcie jest cudne. Masz bardzo dużo kwitnących lilii. U mnie, na razie kwitną tylko te bordowe.
Co to za kwitnąca roślinka pod tawułą? Goździki? Mają fajny kolor. Ten bodziszek jasnoróżowy też jest boski!