Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:52, 05 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Fajnie wyszło! A jeśli mogę spytać to gdzie można kupić taki lakier do spękań? To jakiś specjalny na konkretny rodzaj farby? Jakie są pojemności puszek? Nigdy tego nie stosowałam a efekt jest świetny

Ilonko, ja kupowałam tutaj.
http://www.tokarnia-sosenka.com.pl/pl/p/Preparat-do-spekan-jednoskladnikowy-do-DECOUPAGE/2504

Mają dobrze zaopatrzony sklep. Sprzedaż wysyłkową też prowadzą
To jest mały słoiczek, ale nakłada się niewiele, więc na trochę starcza. Tą jedną buteleczkę już jakiś czas stosuję i jeszcze mam
Najpierw nakładasz jeden kolor farby akrylowej, może też być bejca. Potem nakładasz małym pędzelkiem lakier. Zostawiasz, by wyschnął, tak pół godziny. Potem nakładasz małymi ruchami drugą farbę kontrastową. Za chwilę widać, jak farba zaczyna pękać, zostawiając szpary z kontrastowym podkładem. Tylko nie można poprawiać
https://www.youtube.com/watch?v=-RtbIATYo28
Moja działka na Dębowym Lesie 22:26, 05 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, śliczne doniczki. I szkatułka. Ja robiłam drewniane prostopadłościany na świeczki, szkatułki, potem rozdawaoam na upominki. Fajna zabawa.
Ale osobiście lubię w domu mniej kolorowo, to szkatułka na biżuterię dla córci i świeczniki były białe z kremowo- zielonymi kwiatami magnolii.

Swoje, zrobione bardzo satysfakcjonuje.
Ja jeszcze co tydzień prawie swój chlebuś przeważnie w sobotę piekę,takie dwie foremki,,i przeważnie pół kogoś obdarowuję
a chętnych to tego chlebka mam.Ale wystarczy raz na jakiś czas dać raz temu, raz temu ,,,a ile juz zakwasu podałam dalej,,, oj, ojj
Ale to wszystko fajnie
Ty jak czytam, tez lubisz obdarowywać innych, suuper,To bardziej rozumiesz
A do kolorów ,, to każdy lubi swoje,.Ja akurat doniczki lubię kolorowe
I masz racje,, na starych doniczkach się uczyłam.a tearz juz co raz nowe porcelanowe kupuje, co mi odpowiadają kształtem
A potem,, to juz moją weną

Ogród z pergolą 22:06, 05 mar 2016

Do góry
Masz ładną inspirację na brzozową. Naparstnice tak ładnie kwitną w drugim roku. Teraz przydałoby się wysiać, rozsadzić w jakimś neutralnym miejscu, mają ładne rozety liściowe. W drugim roku zakwitną Więc w drugim roku posadzisz między brzozy.
Na początku brzozy nie będą wielkie, więc wody też będą mniej pić. A inne roślinki dobrze się ukorzenią w tym czasie
Ogród Mirelli 18:36, 05 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Poczekaj, jak rozkwitną w tej kaszce. Może zmienisz zdanie

Nie wiem Iwonka, poczekam, ale chyba jednak nie będzie mi się to podobało

Jak krokusy między wrzoścami wyjdą i zakwitną to już lepiej będzie wyglądało, bo wrzośce ładne są i trochę kwitną, liczyłam, że ładniej będą kwitnąć, może to przez tą pogodę tak zimno
Na Łowieckiej 10:16, 05 mar 2016

Do góry
Ilonko, bardzo ładny stroik i odlew misy. Te reliefy super wyglądają.
Ogród z pergolą 10:08, 05 mar 2016

Do góry
Ale na rabacie 1 też masz w plecach serby?
Bo może jednak daf brzozy na 1 i troszkę z nimi wejść na 3? A wgłębnik i ognisko sobie zaplanujesz po prawej stronie ?
Ogród Mirelli 10:03, 05 mar 2016

Do góry
Poczekaj, jak rozkwitną w tej kaszce. Może zmienisz zdanie
Ogród z pergolą 09:47, 05 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Podglądam dziś z telefonu, M film ogląda.
Ostatnie dni jakoś uciekły mi czasowo. Powrót do pracy po feriach, dodatkowe obowiązki.
Muszę zobaczyć, co tu się dzieje przez te dwa dni

mój teść i szwagierka są nauczycielami to wiem jak to jest, tylko ze oni pracują w takich szkołach ze ferii nie mają, non stop grajdołek..
a u mnie Iwonko chwila z rózami znowu bo Renata rozark zamawia i zastanawiam się czy nie domowić z nią choć jednej
a poza tym dumam gdzie brzozową zrobić, pamiętasz?jazzy zaproponowała po prawo od altany
i jak tak sobie myslę to chyba to dobre miejsce, w tle serby wiec brzozki by rozjasiły ten zakątek. zastanawiałam się tylko czy doorenbosy ktore rosna do 10m t nie za duże drzewa na tak mały ogrod, 12m jest do tarasu?
ale w sumie grujeczniki tez bym chciała mieć a one 12m rosną..wybieramy sie z dziewczynami z grupy łodzkiej do Rogowa to moze tam na zywo zobaczę te drzewa i podejmę ostateczną decyzję
poza tym po lewo od altany zostawie chyba ten róg na ognisko a może w przyszłości wgłębnik jak em się przyzwyczai do tej mysli..
wiem strofowalaś mnie żebym najpierw zrobiła to co mam zaplanowane a potem resztę ale lubię być na forum to jak tu nie pitolić?
Ogród Mirelli 23:52, 04 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, o anabelkach ci pisałam u mnie tak jak Madżenka. Białe najpierw.

Już mi się wszystko miesza.

Ok Anabelki najpierw białe, następne limonkowe Zakodowałam w pamięci
Ogród Mirelli 23:51, 04 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, ja wiem, że w duże donice chcesz róże. Dziś tylko z telefonu piszę. Skrótami. Zbyszka przewiało na montażu i dzień wcześniej jest w domu. Więc komputera nawet nie odpalałam.
Jutro poszukam ci.

Ta podłużna na parapet kuchenny będzie u ciebie - doczytałam

To masz choruszka w domu uuuuu, zdrówka życzę

To ok, wszystko wiesz jak chcę
Ogród Mirelli 23:28, 04 mar 2016

Do góry
Mirelko, o anabelkach ci pisałam u mnie tak jak Madżenka. Białe najpierw.
Ogród Mirelli 23:26, 04 mar 2016

Do góry
Mirelko, ja wiem, że w duże donice chcesz róże. Dziś tylko z telefonu piszę. Skrótami. Zbyszka przewiało na montażu i dzień wcześniej jest w domu. Więc komputera nawet nie odpalałam.
Jutro poszukam ci.

Ta podłużna na parapet kuchenny będzie u ciebie - doczytałam
Ogród Mirelli 23:22, 04 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, znowu piękne zakupy. Fajne te doniczki.
Różyczki ładnie będą wyglądać.
A pnące przy garażu możesz zrobić na pergoli. Cudnie to wygląda w ogrodzie w Tarnowie. Jutro ci poszukam linka.
Mi się taka ściana różana śni

Iwonka te doniczki, które teraz kupiłam to nie do róż, tylko do sezonowych

Róże o których Ci pisałam to chcę do tych dużych donic tarasowych, które niedawno kupiłam.

A pergolę będę robiła nawet dwie na dwóch ścianach.
Iwonka to niech Twój sen o ścianie różane będzie u mnie jawą
Czekam na link z inspiracją
Ogród Mirelli 23:05, 04 mar 2016

Do góry
Mirelko, znowu piękne zakupy. Fajne te doniczki.
Różyczki ładnie będą wyglądać.
A pnące przy garażu możesz zrobić na pergoli. Cudnie to wygląda w ogrodzie w Tarnowie. Jutro ci poszukam linka.
Mi się taka ściana różana śni
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:40, 04 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przez to głosowanie Hani lilie z horyensjami syajæ się hitem na Ogrodowisku. Chyba też tak posadzę.

Ja też mam posadzone lilie z hortką
Ogród z pergolą 22:26, 04 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no wiesz Justyna ty nie nadążasz??
tyły idą spokojniej bo Iwonka mi gdzieś uciekła to na front było 8 wersji to był dopiero szał
edit; też polecasz Gospel?

Podglądam dziś z telefonu, M film ogląda.
Ostatnie dni jakoś uciekły mi czasowo. Powrót do pracy po feriach, dodatkowe obowiązki.
Muszę zobaczyć, co tu się dzieje przez te dwa dni
Hortensjada 22:21, 04 mar 2016

Do góry
Ja też dziękuję za instrukcje. Ciężko mi będzie z tak odważnym cięciem.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:05, 04 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a to nie jest robione metodą decoupage

Jest. Fajnie, że na plastikowych doniczkach można poćwiczyć.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:33, 04 mar 2016

Do góry
Aniu, śliczne doniczki. I szkatułka. Ja robiłam drewniane prostopadłościany na świeczki, szkatułki, potem rozdawaoam na upominki. Fajna zabawa.
Ale osobiście lubię w domu mniej kolorowo, to szkatułka na biżuterię dla córci i świeczniki były białe z kremowo- zielonymi kwiatami magnolii.
Prawie - jak ogród 16:38, 04 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, a mroziłaś swoją?

Właśnie tych nasion zebranych jesienią nie mroziłam... Ale zerwałam też kłoski teraz z rozplenicy, więc te były przemrożone... i nic
Trudno.

Już się pocieszyłam. Właśnie kupiłam kilka kłączy jeżówek purpurowych i będę sadzić (po 5 zł ). Mają już zielone listki, więc żyją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies