Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

zoja 18:18, 05 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Zimno okrutnie 0 stopni
O pracy w ogrodzie nie ma co dzisiaj myśleć

Zaczynają kwitnąć krokusy. Moim skromnym zdaniem krokusy we wrzosach nie wyglądają ciekawie. Wrzosy po zimie są tak brzydkie, że krokusy wcale ładnie między nimi się nie prezentują, zresztą zobaczcie sami.

u mnie było z 5 stopni więc wyszliśmy z M i jestem ciut do przodu w realizacji planów

Co do krokusów we wrzosach - to ciesz się, że wyszły - pewnie jak rozkwitną będzie pięknie.
Moje nawet się nie pokazały a tak liczyłam na mega efekt.
MirellaB 18:36, 05 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Poczekaj, jak rozkwitną w tej kaszce. Może zmienisz zdanie

Nie wiem Iwonka, poczekam, ale chyba jednak nie będzie mi się to podobało

Jak krokusy między wrzoścami wyjdą i zakwitną to już lepiej będzie wyglądało, bo wrzośce ładne są i trochę kwitną, liczyłam, że ładniej będą kwitnąć, może to przez tą pogodę tak zimno
MirellaB 18:37, 05 mar 2016

tulucy napisał(a)
Też mi się wydaje, że jak rozkwitną to dopiero będzie efekt

Zobaczymy, ale brzydkich wrzosów nie zakryją Myślę, że nie będzie mi się podobało
MirellaB 18:40, 05 mar 2016

Alicja169 napisał(a)
A ja podzielam Twój pogląd Mirellko, że krokusy i wrzosy to niezbyt trafne zestawienie

Oooooo czyli nie jestem osamotniona w swoich spostrzeżeniach
anbu 19:06, 05 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Zaczynają kwitnąć krokusy. Moim skromnym zdaniem krokusy we wrzosach nie wyglądają ciekawie. Wrzosy po zimie są tak brzydkie, że krokusy wcale ładnie między nimi się nie prezentują, zresztą zobaczcie sami.

A moim skromnym zdaniem będzie ślicznie, niech tylko pąki rozkwitną.
Ile ich tam Mirelko posadziłaś?
MirellaB 19:11, 05 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Nie wiem czy wolę anabell biała czy limonkową. W kazdej fazie jest piekna. Ja mam niby incrediball ale to ściema, moze w tym sezonie bedzie sztywniejsza, ale przez poprzednie trzy przy byle deszczu tez sie pokładała.
W nogi posadziłam jej bukszpan ale mysle ze warto posadzić laurowisnie otto luycken, ktore sa sztywniejsze, mozna je formować w zywopłocik i utrzymają w ryzach anabell

Madżenko też chcę tą odmianę anabelki, liczę, że jednak będzie miała bardziej sztywne pędy

Twoją inspirację z laurowiśnią zapisałam w zeszyciku Nie znałam tej roślinki, wygooglowałam i nawet mi się podoba, muszę jeszcze o niej poczytać.

Bukszpany odpadają, bo by były spalone przez podsikiwanie psów.
MirellaB 19:17, 05 mar 2016

Madzenka napisał(a)

A limelight odwrotnie
Jak Ci zakwitna zapamiętasz. Uwielbiam anabell w wazonie jesienia

Już pamiętam
MirellaB 19:21, 05 mar 2016

jazzy napisał(a)
Fajne zakupy nabyłaś i malinki mniam
A co dasz do doniczek? Chyba nie doczytałam. Różowe stokrotki?
Ja na hortkach się nie znam, więc nie doradzę w wyborze

Do małych doniczek sezonowe pewnie stokrotki, albo bratki

A do dużych donic tarasowych róże posadzę
MirellaB 19:23, 05 mar 2016

olga80 napisał(a)
Mirelka ale u Ciebie się dzieje siedzę i nadrabiam zakupy fajne , róże w donicy świetny pomysł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/196-roze-w-pojemnikach

i masz ścianę w ogrodzie w Tarnowie o której pisała Iwonka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1391-wizytowka-ogrod-w-tarnowie

ja w tym roku planuję w 2 miejscach takie cudo zapoczątkować

Tereniu czytałam

Piękna ta ściana z różami, wogóle ten ogród cudny, nie znałam go wcześniej.
Dzięki za link

Tereniu też będziesz robić taką ścianę?
MirellaB 19:27, 05 mar 2016

Napia napisał(a)
Ściany w różach - marzenie będę podglądać, bo u mnie to mało praktyczne by było.
I jestem ciekawa tych róż, które wybierzesz

Aga nie wiem czy to w tym roku jeszcze dam radę zrobić, postaram się, ale jak nie dam rady to w przyszłym sezonie na 100%. Najważniejsze, że mam akceptację od eMa, ale nie chce się w to angażować, sama mam to wszystko sobie załatwiać