Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 14 kwi 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Renia fajne zakupy buksikowe.
Czy będziesz sadzic same bukszpanowe kule, czy czyms je podsadzisz?

Pytałam o brzozy pozyteczne w mojej okolicy.
Są do wyboru drzewa dorodne, około 4 letnie z wybarwiona juz korą i kosztują cos koło 170 zł/szt.
Są równiez w sprzedaży drzewka młode, 2 letnie, jeszcze bez białej kory, wysokośc ok. 2m i te kosztują 25 zł/szt.

Sama nie wiem, na co sie zdecydowac?
A Ty masz już jakies rozeznanie w rynku?

Fajnie, że podobają Ci się moje kulki
Ostatnio nie miałam czasu żeby zastanowić się nad tym czym je podsadzić. Może pomożesz?

Jeśli chodzi o brzozy, to pytałam u Kopiasa - po 160zł tez takie 4m. Nad mniejszymi nie rozglądałam się. Ale z tego co piszesz różnica cenowa spora.
Od jutra wracam do pracy - jak już wejdę na pełne obroty to podjadę tu i tam popytam, podzwonię i podzielę się z Tobą zdobytymi informacjami
Pozdrawiam
Na Łowieckiej 19:06, 14 kwi 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Piękne tulipki a rabata szykuje się miodzio Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!

Ps. Faktycznie wielkie te brzozy (było co robić sadząc je )

Na ciąg dalszy będzie trzeba poczekać bo żurawki podobno lepiej kupować pod koniec maja. Werbena i miskanty ML też będą potrzebowały czasu itd A u mnie z cierpliwością marnie
Na Łowieckiej 18:51, 14 kwi 2015

Do góry
Piękne tulipki a rabata szykuje się miodzio Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!

Ps. Faktycznie wielkie te brzozy (było co robić sadząc je )
Ogród na glinie 18:22, 14 kwi 2015

Do góry
brzozy sąsiada nadal białe

a tutaj posadzone w ubiegłym tygodniu ukorzenione bukszpany i trzmieliny
w 2 dużych donicach ziemniaki

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:12, 14 kwi 2015

Do góry
Swietna ta ściana bardzo mi się widzi Nie boisz się tych liśći z brzozy w ciągu całego sezonu zawsze coś zgubi i te owocniki które się rozpadaja...
Mały ogród Kasi 13:38, 14 kwi 2015

Do góry
nie- lubię hakuro, na razie są młode i ładne, one zostają. Brzozy za duże do mnie, i te liście...
Mały ogród Kasi 13:30, 14 kwi 2015

Do góry
Kasia a może przesadz hakuro i daj brzozy a pod to kulkowisko?
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:22, 13 kwi 2015

Do góry
Ach jak cudnie u Ciebie... Też jestem ciekawa tej brzozy z liśćmi. I całego zakątka.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:55, 13 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Suuuper

Czekam na liście tej brzozy , pączki już ma ... Zobaczymy jak się będzie prezentować w całej okazałości ... dzięki Oluś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 13 kwi 2015

Do góry
Renia fajne zakupy buksikowe.
Czy będziesz sadzic same bukszpanowe kule, czy czyms je podsadzisz?

Pytałam o brzozy pozyteczne w mojej okolicy.
Są do wyboru drzewa dorodne, około 4 letnie z wybarwiona juz korą i kosztują cos koło 170 zł/szt.
Są równiez w sprzedaży drzewka młode, 2 letnie, jeszcze bez białej kory, wysokośc ok. 2m i te kosztują 25 zł/szt.

Sama nie wiem, na co sie zdecydowac?
A Ty masz już jakies rozeznanie w rynku?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:55, 13 kwi 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Na gabionow to się nawet wygodnie siedzi (choć wisialam gdy ich jeszcze nie bylo. Ale nie powtarzaj dwa razy bo na nalewkę to chętnie tym bardziej,że moje zapasy choć niemałe kończą się zazwyczaj około Bożego Narodzenia. A i dobrze że te brzozy na trochę mniejsze wymieniłeś bo widok juz zaslanialy

Hi hi nam też tylko niedobra nalewka jeżynowa została, cała malinowa wyszła.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:54, 13 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nawigatorka Ty jeszcze z tego płotu nie sladlaś przez 4 lata? Gdybyśsię zmęczyła widzeniem wpadnij na herbatkę lub na cos mocniejszego dla kuraźu, jeżynówkę mam

Na gabionie to się nawet wygodnie siedzi (choć wisialam gdy ich jeszcze nie bylo. Ale nie powtarzaj dwa razy bo na nalewkę to chętnie tym bardziej,że moje zapasy choć niemałe kończą się zazwyczaj około Bożego Narodzenia. A i dobrze że te brzozy na trochę mniejsze wymieniłeś bo widok juz zaslanialy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 13 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nawigatorka Ty jeszcze z tego płotu nie sladlaś przez 4 lata? Gdybyśsię zmęczyła widzeniem wpadnij na herbatkę lub na cos mocniejszego dla kuraźu, jeżynówkę mam

Na gabionow to się nawet wygodnie siedzi (choć wisialam gdy ich jeszcze nie bylo. Ale nie powtarzaj dwa razy bo na nalewkę to chętnie tym bardziej,że moje zapasy choć niemałe kończą się zazwyczaj około Bożego Narodzenia. A i dobrze że te brzozy na trochę mniejsze wymieniłeś bo widok juz zaslanialy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 13 kwi 2015

Do góry
Sebek - dobrez, ze sobie donice przypinsowałeś bo jak mnie znasz to niedługo znow rewolucje przejdą Czrana donica taka sama jak u EwyKatowice. Czeka na zakup bonzaja, muszę do ZC podjechać coby nabyć drogą kupna

Syla - czarne donice z białymi stokrotkami zapewne obłędne, jeszcze chyba nie fociłaś, bo ja nic nie widziałam!!!! moje brzozy to doorenbos odmiana Long Trunk......

Kamajla zapomniany tatarak to ewidenty znak, że jeszcze nie czas na rewolucje przy kuchennej rabacie.... Najpierw wylewka pod nogi pergoli a potem przesadzanie.... Deski zamowione tylko czy M sie ugnie pod wylewka......

Gabisia ja nawet wiem, ze ten tatarak obok hakone stoi... Na szczęscie nie zapłacony
Moje kule od dwóch lat leża w carex frosted cursl i tylko dzieki temu nie grają same w boole po ogrodzie Gdybym je położyła przy konwalnikach to zwłaszcza ta szkliwiona kula by sobie po nim powalcowala.....

Zielona Marto - wiosna to najpiekniejsza pora roku. Czekam az pIssardi rozkwitną na całego a kiku shidare dołączy do nich oj będzie sie działo pod koniec tygodnia , zapraszam do klubokawiarni na 5 kwitnacych kiku-shidare. M mi wyjazdu do Kraju kwitnacych wisni nie zafundował to sobie zapożyczony krajobraz zafundowałam bonzaja chyab zmieni lokalizacje i wtedy go pokaze ale jeszcze koncepcji nie mam gdzie....

Rench ja konwalnika bede tuczyć Florovitem

Agnieszko kula mam ale ich jakos szczegolnie nie eksponuje. Mam och łacznie 6 szt od 27 do 4 cm

Ensata - konwalnika chyba trezba dolistnie zasilić ale i tak spodziewam sie efektu jak z carexami w 3 sezonie. Może liscie nie maja moje duzo ale korzenie ładne, bo je w poszukiwaniu krewetek porzadnie obejrzałam

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:57, 13 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Czekam na zdjęcia brzozy w donicy

W donicy lub obok....lub gdziekolwiek indziej

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:11, 13 kwi 2015

Do góry
Czekam na zdjęcia brzozy w donicy
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:58, 13 kwi 2015

Do góry
margi napisał(a)
Tak pięknie że wychodzić się nie chce Pozdrawiam

Dzięki Margi ... Właśnie wróciłam z sadzenia brzozy i ogarniałam bałagan przy ścianie wodnej ... Jutro brykam po korę ...
Początki w Kruklandii 17:41, 13 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Osobiście brzozy uwielbiam ... Nie sądziłam , że tak będzie . Miałam obawy odnośnie kolejnych liści ... Ale one mi ni w ząb nie przeszkadzają ... Mogę się na nie gapić w nieskończoność ...

Ciekawa jestem tej wody u Ciebie ... Widzę , że nadal kombinujesz

Brzozę dowiozłam i siedzi królewna na taczce , bo nie wiem nadal i dumam czy do donicy czy nie

Pokaż tę królewnę jak już wydumasz
Z liśćmi mam tak samo jak Ty...tylko 10x mniej ich mam

Z wodą to już chyba nie kombinuję. Mam plan i go wykonam....ale czasu teraz nie mamy na takie duże przedsięwzięcie
Może zaczniemy jesienią, a może dopiero za rok.

Dzisiaj skrzynka się buduje w garażu...i tak powolutku do przodu

Początki w Kruklandii 15:56, 13 kwi 2015

Do góry
Osobiście brzozy uwielbiam ... Nie sądziłam , że tak będzie . Miałam obawy odnośnie kolejnych liści ... Ale one mi ni w ząb nie przeszkadzają ... Mogę się na nie gapić w nieskończoność ...

Ciekawa jestem tej wody u Ciebie ... Widzę , że nadal kombinujesz

Brzozę dowiozłam i siedzi królewna na taczce , bo nie wiem nadal i dumam czy do donicy czy nie
Początki w Kruklandii 13:00, 13 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Małe brzozy mało liści... Duźe brzozy duzo liści..... Mam 4 szt... Ale to nic wobec 100 grabów....

Pocieszam się, że Doorenbosy mają większe liście....to ich pewnie mniej niż u brodawkowatych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies