Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:06, 09 maj 2021

Do góry
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:05, 09 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Anitka
śliczna wiosna u Ciebie

magnolia niesamowita

oszczędzasz łapkę -bardzo dobrze

Buziaki

Madzia łapkę oszczędzam, ale czasem mnie nosi. Wczoraj się "zapomniałam" w ogrodzie.
Narzędzi, pełno wiaderek, doniczek, konewek wszędzie leży, bo nie miałam siły już ich pozbierać wieczorkiem. W biegu kilka fotek zrobiłam. Powolutku działam. Tym razem sama, bo eM przewrócił się na rowerze i inwalida od wtorku

Wiosna na niebiesko

Daleki od ideału..... 07:00, 09 maj 2021

Do góry
Nadrabiam wiosenne relacje. Pogoda w tym roku nas nie rozpieszcza. Co chwila coś pada z nieba śnieg, deszcz, grad. Temperatura też niska w porównaniu z wcześniejszymi latami.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 06:56, 09 maj 2021

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Cudownie by było mieć taki ogród zimowy...
Piękne ciemierniki Anitko

Kamcia napisał(a)
Pamietam Twoje ciemierniki z poprzednich sezonow ale mam wrażenie, że w tym roku jeszcze piękniejsze.

Dziewczyny ciemierniki co rok to większe. Niektórym odmianom trzeba naprawdę dużo miejsca przeznaczyć.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 06:52, 09 maj 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Anitko, wiosna już u Ciebie w pełni. Ależ piękne te irysy żyłkowane, jak klejnociki błyszczą. I żonkile też ładnie świecą.
Berberysy to wiadomo, koluchy. Chyba gorzej niż róże. Ja mam berberysa Erecta to wiem jak się je tnie. Dlatego rzadko je tnę.
Dekoracja w korycie cudna. Ciemierniki błyszczą. To ich najlepszy czas.
Oby do ciepełka Anitko.

Tak, berberysy gorsze niż róże pod względem kolców.

.
Mam jeszcze jedno koryto do obsadzenia, ale brak roślin. Pewnie powstanie też tak na spontanie, bo spontanicznie kupiłam malutki element wodny z motywem paproci i chyba go tam wkomponuje.

Muszę więcej żonkili wprowadzić do ogrodu, choć obawiam się o muchę narcyzową, ale chyba zaryzykuje. Hiacynty leżą po deszczach.

April podbija las... 06:52, 09 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ale napęczniał Twój ogród

Jak się rozrośnie to będzie dopiero fantastyczny widok. Caekam na cieplejszy czas by reszta roślin się pokazała

Gosiu, może wreszcie będzie widać jakieś efekty mojej ciężkiej pracy Przyjedź i porób zdjęcia bo inaczej nie mam się jak pochwalić
Teraz kilka dni będzie ciepło to jak wszystko wystrzeli Już się nie mogę doczekać.

Daleki od ideału..... 06:50, 09 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Zdążysz jeszcze z porządkami .
U mnie już śniegu nie ma (tylko jakieś pozostałości w cienistych zakątkach), ale tez jeszcze nic nie zaczęłam.

Aga chyba w ogrodzie zrobione, czas na forum. Trochę późno ale dziękuję za życzenia.
Daleki od ideału..... 06:47, 09 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Zdrowych i spokojnych Świąt

Basia dziękuję, że się podoba, Swoje róże na zimę kopczykuję kompostem a na wiosnę po rozgarnięciu kopczyków, obornik granulowany. Po pierwszym kwitnieniu dawka nawozu wieloskładnikowego, jaki jest na stanie. Myślę że moja glina też ma swoją zasługę, róże lubią domieszkę gliny, która z kompostem mieszam jak sadzę. Jak trafię w L rogi to też dostają najpierw róże.
April podbija las... 06:46, 09 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Aprilku
dech zapiera
no cudny masz ten ogród ,że nie wiadomo co napisać,co chwalić ....

zakupy też udane

E tam, kadzisz Magdusia, kadzisz Bez porównania z twoim wymuskanym i ułożonym. Na twoje klony to mi ślinka kapie. Ale fakt, że klimat u mnie zupełnie inny. Tylko fotograf jeszcze by się przydał, bo moje zdjęcia to żenada.
Byłam dziś rano u ciebie, w nowym, szukałam mojego ostatniego wpisu i ni ma.... A się nachwaliłam. Nie wiem co się stało, wątek zaznaczony a posta brak. Pewnie coś głupiego wcisnęłam albo się naprodukowałam w starym... nie wiem, ale jestem oczywiście na bieżąco.

Moje klony się nie umywają do twoich

April podbija las... 06:15, 09 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

W lesie tak dużo kolorów nie będzie, to bardziej stonowana część
Serduszki zaczęły kwitnąć

Czy mi się wydaje czy te serduszki takie ogromniaste ?

A ty masz duzo rododendronów ?
Wilczy ogród 05:58, 09 maj 2021

Do góry
Bożenko

dziękuję za komplementy
a wątek -gdzie założony -to się nie przejmuj -przecież już też masz prawie skończony ogród

jeszcze trochę warzywnika

i z nowej

Moja bajka 05:40, 09 maj 2021

Do góry
Kasiu było fantastycznie, dziękujemy bardzo. I w sumie pogoda nawet dopisała

Salonik miodzio

Ogród jak zwykle powala i zachwyca. A WP moim wciąż bandżaj.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 05:33, 09 maj 2021

Do góry
an_tre napisał(a)
Nie wiem kto, nie wiem kiedy podesłał mi podagrycznik, jestem załamana
sporo jesienią usunęłam, to ze zdwojoną mocą pokazał się kawałek dalej, wgryzając się w rabatę bylinową

Podagrycznik trzeba zwalczać jak najszybciej
Nie rozpoznaje 2 zdjęć ostatnich...
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 04:39, 09 maj 2021

Do góry
No i na termometrze -1
Ścięte listki klonów i piwonie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:15, 08 maj 2021

Do góry
effka napisał(a)

Ładny widoczek na klona z tarasu (jeszcze trochę roboczo)

Pod spodem będą jakieś bylinki, jeszcze nie wiem co a za nim od strony trawnika tawlina jarzębolistna.

Może trawki ?
Sałatka pokrzywowa 23:12, 08 maj 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Tulipany Salmon Prince już prawie prawie

Happy generation - w szklarni

Kałuża w donicy i szachownice bardzo mi się podobaja
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:10, 08 maj 2021

Do góry
ajka napisał(a)
Ten czerwony klon naprawdę świetnie się wpasował. Robi robotę, cała rabata ożyła Lampionik też mi się podoba.

Aniu, rzeczywiście rabata ożyła, jest dużo lepiej niż było

Tak było przed

Lampioniki robią klimat kupiłam mnóstwo świec bo na drugim tarasie sa trzy wielkie stalowe latarnie i zamierzam w tym roku ich używać wieczorami.
Wilczy ogród 22:48, 08 maj 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ale. słodzisz widokami!

A ja dziś klony kupiłam

o rany .....jakie ? lecę oglądać supeeeer

a ja dziś skończyłam warzywnik -ręce mnie tak bolą ,że nie mam siły pisać dużo

Własny Vengerberg 22:47, 08 maj 2021

Do góry
Yenna napisał(a)
ajka, dziękuję. Dopiszę sobie.

Judith, ja to w kwestii wizualnego planowania przestrzeni szukam Nie chcę od razu wytyczać stałych rabat. Choruję już od pół roku na te obrzeża i zastanawiam się, czy da się je dostać w Polsce. Bo jeśli nie, to muszę myśleć nad inną koncepcją

W niedzielę lało, wczoraj takie bajorko zastaliśmy na działce. Glina i glina. Wszystko stoi "na wierzchu" Zobaczymy co wykopią, ale zaczynamy się bać, że ziemię z wykopów lepiej będzie wywieźć niż użyć do niwelowania terenu.

Przypominają mi się nasze początki, u nas co prawda nie glina, ale wysoki poziom wód gruntowych i na początku można też było taplać się w błocie.
Wilczy ogród 22:43, 08 maj 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Madziu, witam się i ja Trafiłam do Twojego zamkniętego wątku, a teraz tutaj, ponieważ poszukiwałam informacji o klonach 'Shaina', a masz je u siebie

Chcę przesadzić swoje 3 sztuki w inne miejsce, a widzę, że też masz kilka sztuk - w jakiej odległości od siebie są u Ciebie posadzone?

Basiu
miło Cię widzieć ja do Ciebie często zaglądam po cichu ....postaram się bardziej rozgadać

mam 3 sztuki Shaina z boku domu -odległości coś ok 2,5 -3 metry ,ale nie pamiętam dokładnie -jutro zmierzę ,to Ci napiszę
tak teraz wyglądają -najbardziej je lubię wiosną i jesienią ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies