Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

ElzbietaFranka 23:33, 03 lip 2021

Piękna właścicielka pięknego ogrodu. Zdjęcia fascynujące dają do myślenia co jest za. U nas dzisiaj była wielka ulewa wszystkie rośliny leżą jutro trzeba będzie z wody ostrzelać.

Agatko masz bardzo czystą wodę w oczku. Miałam taką w zeszłym roku. W tym roku eM posypał jakimś proszkiem od pożerania mułu. Bakterie powoli pożerają ten muł i ryba przepłynie muł się rusza i woda mętna. Powoli już coraz mniej ale miesiąc już się ta woda klaruje. Cztery lata też coś takiego narobił i nie zmądrzał.
Wnuki urocze, nasz poszedł do żłobka 2 tygodnie pochodził jakiegoś wirusa przywlókł później angina i miesiąc siedzi w domu. Schudł że żal patrzeć.

Pozdrawiam
Gosiek33 05:49, 04 lip 2021

Klon w stawie - uwielbiam wodne odbicia

Uwielbiam Twoje spojrzenie na zakątki ogrodowe

anabuko1 06:49, 04 lip 2021

Agania napisał(a)

Brawo piękne w twoim ogrodzie. Jak zawsze
kasiek 08:09, 04 lip 2021

Agatko jakie pięne foty zapodałaś - od siebie zaczynając Pięknie i młodo wygladasz, obyś jak najwięcej wnuków miała
Skarcę Cie tylko za rzadko wrzucane fotki tak pięknego i magicznego ogrodu, wiem że wnusie najważniejsze, ale rób im co chwile sesje w ogrodzie, będziemy miec dwa w jednym
Urszulla 12:26, 04 lip 2021

Agania napisał(a)
a w ogrodzie takie kwiatki

Jak się nazywa ten kwiatek ? Pooglądałam wszystko, poczytałam, trzymam kciuki za leczenie
Agania 14:12, 04 lip 2021

Magleska napisał(a)
Aganiu wyglądasz świetnie

fotki jak zaczarowane -przepięknie przedstawiasz swój ogród i widzę ,że bardzo się w nim pozmieniało od czasu ,jak byłam -tyle nowych bylin masz ,trawy piękne i oczko świetne
ślicznie w całym ogrodzie
pokażesz basen ,jak już będzie ?

Ogród tylko wydaje się zmieniony, ale fakt traw przybyło i oczko i staw są zarybione i na nowo te miejsca ożyły, jak będziemy basen osadzać będę robić fotorelację, bo też dla mnie ważny temat, marzę o strefie basenowej i strefie plażowania z okiem na karpie Koi
Agania 14:40, 04 lip 2021

Dorota123 napisał(a)
Miło zobaczyć właścicielkę w jej cudownym ogrodzie.

Agania 14:42, 04 lip 2021

Gosialuk napisał(a)
Aganiu pięknie wyglądasz.
Ogród też. Spodobał mi się bardzo goździk kartuzek. Już kiedyś o nim myślałam, ale uznałam że mam zbyt ciężką glebę. Jak u ciebie rośnie? Super wygląda wśród traw. Przywrotniki są na liście do nabycia.

Gosia,
przywrotniki warto zaprosić nawet na większe połacie, super się wysiewają i długo kwitną
Goździki bardzo lubię , a kartuzek rośnie sobie w lekkim suchym podłożu pod opaską domu
Agania 14:50, 04 lip 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Piękna właścicielka pięknego ogrodu. Zdjęcia fascynujące dają do myślenia co jest za. U nas dzisiaj była wielka ulewa wszystkie rośliny leżą jutro trzeba będzie z wody ostrzelać.

Agatko masz bardzo czystą wodę w oczku. Miałam taką w zeszłym roku. W tym roku eM posypał jakimś proszkiem od pożerania mułu. Bakterie powoli pożerają ten muł i ryba przepłynie muł się rusza i woda mętna. Powoli już coraz mniej ale miesiąc już się ta woda klaruje. Cztery lata też coś takiego narobił i nie zmądrzał.
Wnuki urocze, nasz poszedł do żłobka 2 tygodnie pochodził jakiegoś wirusa przywlókł później angina i miesiąc siedzi w domu. Schudł że żal patrzeć.

Pozdrawiam

U nas też zlało byliśmy akurat na spacerku w parku wielickim z małą Igusią

U nas od zeszłego roku jest nowy sprzęt filtracyjny, muszę mieć czysto ze względu na karpie Koi,
walczyliśmy z glonami nitkowatymi, preparat pokazywałam i stosuję ten polecany przez Ciebie z koncentrat
ze słomy jęczmienia.
Ponadto eM odkurza, regularnie ma do tego celu odkurzacz, stosuje dwa razy w tygodniu podmiankę wody w ilości 20%
ostatnio są deszcze więc podmiana naturalna podmiana dobrze wpłynęła na cały eko system
Sama też w oderowałam i czyściłam roślinność z nadmiaru i części gnijących.
Tak to wygląda, najważniejsza sprawa to nie mamy glonów nitkowatych, ale straciłam już 5 karpi Koi z czego 2 złapała nasza kotka
Nasza Tola też odkąd poszła do żłobka to cały czas jakieś infekcje przynosi
Agania 15:07, 04 lip 2021

Gosiek33 napisał(a)
Klon w stawie - uwielbiam wodne odbicia

Uwielbiam Twoje spojrzenie na zakątki ogrodowe

Też lubię, te wodne odbicia, zakątki wiele ich nie do pokazania