Witam, wie ktoś co to może być za stwór? W trawie mam sporo takich dołków i chyba ich przybywa. Zaczęły się pojawiać jakoś z początkiem tego tygodnia. Dzisiaj rano jest mokro i deszczowo. Nowych dziur nie zaobserwowałem, za to dużo ślimaków . Może kilka faktów pomoże zidentyfikować przeciwnika. Ogólnie trawnik jest młody (2 lata), na wiosnę robiłem wertykulację i był efekt. Wzdłuż płotu przekopywałem ziemię pod tuje i w kilku miejscach były skupiska pendraków, więc niestety są obecne w moim ogrodzie. Jeszcze znalazłem kilka takich "bobków" (nie wiem czy są powiązane z dziurami). Z góry dzięki za pomoc.
Robię przemeblowanie w ogrodzie. Wsadziłam ambrowiec, ale chce przesadzić klona który wcześniej tu rósł czy teraz mogę go przesadzić w docelowe miejsce czy lepiej zaczekać do jesieni?
Cudne są Obsadzenia wokół niby minimalne, ale idealnie pasują,
jak buchną hakonki będzie super
Zastanawiam się u siebie co zrobić, żeby mniejsze żyjątka się nie topiły. Nie masz z tym problemu? Ptaki powinny dać radę się napić, a ciekawe co np z jaszczurkami, widujesz je w pobliżu wody? No i komary, nie są problemem?
ta w szkółce to była dla mnie to taki bardziej landrynkowy róż. Moja ma dużo słabsze wybarwienie. I kwiat mniejszy. To malutka sadzonka i jej pierwsze kwiaty. Może tu też ilość słońca jest ważna lub ph gleby. W AF one w szklarni cały czas były. U mnie ani jedno ani drugie w tym miejscu nie jest idealne. Słońce ma tylko z samego rana i po 17. W środku układ pręcików identyczny.
Ona ma trochę różu na wewnętrznych płatkach a zewnętrzne są takie z łososiem ale bardzo delikatny to kolor, pudrowy. Telefon mi tego nie łapie. I na razie zapachu nie czuję a powinna. Może za zimno lub za wcześnie. W sumie ma 5 pąków. Rozwinął się jeden. Poczekam co dalej.
Gosiu, ale co? że Ivory Hallo nie pasują? Bardzo mi rozjaśniają ten brązowy od pni sosen, las.
Znam tolmieę, chciałam kupić ale w mojej szkółce nie ma a ja właściwie nie chodzę na zakupy, więc trudno mi na nią "wpaść".
Za to ostatnio wycyganiłam od Kwarteta czworolist pospolity i będzie zadarniacz pod jaśminowcami
No i mam jeszcze piękną jasnotę żółtą
Posadziłam w zeszłym roku pod brzozą więc dopiero zaczyna zdobywać teren.
Muszę jej zrobić lepsze zdjęcia
Rozchyliła kwiat magnolia Daybreak. I zastanawiam się czy to jest ona...
I zdjęcia ze szkółki z ubiegłego roku. Ta była znacznie bardziej z różem. Moja jest maślana ale inna niż Sunsation. Może ten kolor się z czasem zmienia... Kurczę, no...
No wiesz, jak się nie znam. Od góry, co się pąk rozwinął, to liść i liść. Straciłam nadzieję. Aż tu w weekend, przyglądam się i wydają mi się trochę inne te pąki na samym dole. No i wreszcie, wyczekiwana nagroda za cierpliwość. Jestem pewna odmiany a kwiat podoba mi się szalenie
Trzy już rozwinięte, czwarty w natarciu.
Postaram się w ten weekend ją posadzić. Plan robót jest tak długi, że już czuję się zmęczona
A jeszcze Wildcat czeka na posadzenie, nie licząc grujeczników, glediczji, cercisa, buków...... Co mnie opętało w tym roku