Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:57, 03 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

skoro tak ...to za małą drewutnie macie

kiedyś u nas padł pomysł aby kupić 40m3 ...dopiero co ścietego i samemu to ciąć i suszyć ....możesz sobie to wyobrazić?...jak by mógł wyglądać teren wokół domu...a palić i tak przez dwa sezony nie byłoby czym

brrr, wolę sobie nie wyobrażać
Pszczelarnia 13:48, 03 lis 2015
Do góry
magnolia napisał(a)
graby, lipy, sosny, świerk, brzozy, akacje, klin tatarski, buki i starą papierówkę.
Z powodu sporej ilości starodrzewu, 400 m2 działki jest zapisana w urzędzie jako las

żartujesz ? a masz za sąsiedztwo las?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 03 lis 2015
Do góry
magnolia napisał(a)

my wszystko mamy na drewno- ogrzewanie i wodę ( mamy piec na drewno. Z lasu potrzebujemy kupić jakieś 8m3 rocznie, a ze składu drewna , już porąbanego - 12 m3. Ale M lubi kupować z górką, ta górka co roku jakby większa się wydaje.

skoro tak ...to za małą drewutnie macie

kiedyś u nas padł pomysł aby kupić 40m3 ...dopiero co ścietego i samemu to ciąć i suszyć ....możesz sobie to wyobrazić?...jak by mógł wyglądać teren wokół domu...a palić i tak przez dwa sezony nie byłoby czym
Pszczelarnia 12:20, 03 lis 2015

Do góry
graby, lipy, sosny, świerk, brzozy, akacje, klin tatarski, buki i starą papierówkę.
Z powodu sporej ilości starodrzewu, 400 m2 działki jest zapisana w urzędzie jako las
Pszczelarnia 11:42, 03 lis 2015

Do góry
Thalia mnie zachwyca, jest tak delikatna.
Babcine też baardzo lubię, kojarzą mi się z dzieciństwem- mam ich troszkę.
Zółte na łąkę- ślicznie będzie
Pszczelarnia 11:19, 03 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak jak powiedziała Bogdzia i jeszcze z tego względu, że mi razem po prostu nie pasują. Za duży kontrast wszystkiego (koloru, budowy kwiatu, terminów przekwitania i kwitnięcia). Wyglądem mi nie pasują. Wolę je oddzielnie.

ja tez wolę nie oddzielnie, jakoś tak instynktownie i wizualnie.
Jakie narcyzy sadzisz Ewo?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:52, 03 lis 2015

Do góry
z kwiatami. Czyli taka wysokośc od września, może połowy sierpnia bo wtedy źdzbła wybiją już wysoko. same liście to max połowa tej wysokości.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:43, 03 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

tak z 90 cm. Budzi się wcześnie, ale zakwita późno- na początku września. Daje sobie radę z półcieniem bez uszczerbku, co ważne

Ale 90 cm same liscie czy z kwiatami? Naryssowalam juz sbie rabate z laweczka otoczona trawami i wokol lawki wlasnie tego trzcinnika
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 03 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnolio a jaki wysoki u Ciebie rosnie ten trzcinnik krotkowlosy?

tak z 90 cm. Budzi się wcześnie, ale zakwita późno- na początku września. Daje sobie radę z półcieniem bez uszczerbku, co ważne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:20, 03 lis 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Byłam juz wczoraj, ale nie zdążyłam moich westchnień zostawić. Oba ogrody powalają na kolana. Te nasadzenia są niby takie proste, nieskomplikowane, a przez to takie piękne.

Magnolio, mam wielki problem z obsadzeniem piwniczki (ziemianki), będą Cię nieśmiało prosić o pomoc, ale muszę zdjęcia porobić i odległości pomierzyć... To tak za kilka dni będę machać

dobra,daj znać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:52, 03 lis 2015

Do góry
babka napisał(a)
Gosiowy ogród mnie zawsze rozbraja ale Magnoliowy to już istny raj na ziemi. Tak nastrojowo i naturalistycznie, nic tylko tam leżeć, wdychać klimat i podziwiać ! Z wielką przyjemnością się ponapawałam

dziękuję za pochwałę.
Rzeczywiście pachnie, więc można się napawać- szczególnie latem. Ale tak samo jest z tym u Gosi.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:50, 03 lis 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Ile zdjęć! Ile inspiracji! Ile piękna!

Teraz żałuję, że odłożyłem z powrotem w szkółce trzy sadzonki tego trzcinnika! Jaki głupi byłem!

jestem pewna że go dopadniesz i będzie Twój!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:49, 03 lis 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Pięknie, dekoracje też zacne.
Magnolia, a ile ma Twoja lawneda? tzn, w latach już jest?

tak, w latach- sadziłam wiosną 2012 z 6paków. Ale a wiosną rozsadzałam żeby rzadziej była i cały sezon się zbierała- już myślałam że nie wyładnieje. Jeszcze trochę widać że przypłaciła ten zabieg sporym suszem.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:44, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Magnolio... obrzydliwie piękny masz ogród

tylko fragmenty są obrzydliwe,dzięki. Staramy się i powooli coś się wyłania z tych starań
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:42, 03 lis 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Marta...cudnie u Ciebie jak zwykle Grab jak zmężnial...boski jest!
Pamiętasz o zdjęciach z Manhatanu jedno widzę, że wstawilaś...daj coś jeszcze pilsss....

Goska...Ty jesteś niemożliwa baba. Nawet papier pomalowalaś!!

pokażę , pamietam, tylko je przewalę, uporządkuję i opiszę porządnie.
Grab zmężniał, fakt, już nie straszy rachitycznym pokrojem i ładnie liście trzyma zimą. Dzięki za pochwały
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:39, 03 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

zatowarowana

ps. ile m3 na sezon spalicie drewna? pytam nieśmiało

my wszystko mamy na drewno- ogrzewanie i wodę ( mamy piec na drewno. Z lasu potrzebujemy kupić jakieś 8m3 rocznie, a ze składu drewna , już porąbanego - 12 m3. Ale M lubi kupować z górką, ta górka co roku jakby większa się wydaje.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:08, 03 lis 2015
Do góry
magnolia napisał(a)
M przygotował nas na zimię- drewno mamy wszędzie,

zatowarowana

ps. ile m3 na sezon spalicie drewna? pytam nieśmiało
Moja codzienność - ogród Oli 19:41, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ślicznie Olu u Was.
Cudne donice cortenowe, obsadzone na spokojnie,nieprzegadane.
Oczkowa piękna, sprawia wrażenie jakby dawno tu była,a przecież młodziutka jest.

Dobra robota!

Martuś oczkową kocham to moje ulubione miejsce w ogrodzie, molinia zachwyca mnie każdego dnia na nowo rabata młoda zakładana w czerwcu ale pięknie się rozrosła. Liczę, że w przyszłym sezonie rozplenice w cortenie stworzą ładne czuprynki, seslerii turkucie nie zjedzą a buczek pięknie się zazieleni
Dziękuję !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:33, 02 lis 2015

Do góry
Pięknie, dekoracje też zacne.
Magnolia, a ile ma Twoja lawneda? tzn, w latach już jest?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:35, 02 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
gocha kokocha i magnolia....jak człwiek ma potrzebe dawki piękna to sie tu nie zawiedzie

A jak mu mało, to do Magdy może skoczyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies