Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Milka 06:13, 24 lis 2015

agniecha973 napisał(a)
Choć jesień mnie przygnębia nadejściem zimy, to taką uwielbiam

Dawno nie bylam, ale jestem i podziwiam kolory berberysow i tawul, pieknie sie rozroslo, wyglada magicznie
Te 140 hiacyntow, to bardzo duzo, bo i cebula duza do sadzenia, na pweno zdazysz, ma byc jeszcze na plusie, sama mam z 30 zonkili jeszcze. Pozdrawiam. Chlopcow milo bylo zobaczyc ponownie, wyrosli
magnolia 11:55, 24 lis 2015

agniecha973

[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/100/1006347/original.jpg[/img]

juhu, znalazłaś! Wiem jakie to wkurzające szukać i szukać i nie móc znaleźć. A najgorsze by było znaleźć je za rok, np w kwietniu.
Stożki cudne, śnił mi się jeden z nich dwie noce temu.
Muszę chyba wydrukować tę fotę i przykleić we wszystkich kibelkach, w kuchni, na telewizorze.... na piecu i w drewutni.Może zmotywuje jednego takiego....
Tess 20:02, 25 lis 2015

Zdjęcie jako motywator?

Aguś, wyobraziłam sobie te cebule hiacyntów wkitrane w kartony ze słoikami i obśmiałam się jak norka Nie z Ciebie, absolutnie. Przełożyłam to do siebie. Też "ogrodowe" kitram, byle głębiej, byle nie było widać. Tak skutecznie, że potem sama nie widzę
magnolia 16:06, 03 gru 2015

puk, puk.... już święta czy jesień jeszcze?
ja jestem daleko za kalendarzem, do świąt dobiję nie wiem kiedy
agniecha973 22:09, 06 gru 2015

Hej, dziewczyny! Wpadam na chwilę zameldować, że posadziłam resztę cebulowych. Ziemia rozmarzła, sobota była ładna, więc się udało. Teraz czekam aż zakwitną, ha ha.
Święta będą i tak, czy będziemy na nie gotowe czy nie. Wczoraj piekliśmy pierniczki z niezawodnego przepisu Gabrysi z ogrodowej kuchni. Odkąd wypróbowałam cyba 3 lata temu, już innych nie piekę.

A tu jeszcze zdjęcie, które pokazuje jak sponiewierano mi dwie piękne kępy rozplenic. Jedna jeszcze zdobi. I to na przeciwko drzwi wejściowych. Wrr... Moje psy znów zrzucają podszerstek, jak poprzedniej zimy i dwie wstecz. Czyżby znów miało zimy nie być?

A! I dziś nam Mikołaj po dachu łaził!

popcorn 07:54, 07 gru 2015

ten mikołaj to żywy??
zdjęcie z synem z piłką w pięknym dojrzałym ogrodzie - pięknie!
zimy może nie być, jak dla mnie, najlepiej od razu marzec poproszę, może być jutro
agniecha973 08:07, 07 gru 2015

No jasne, że żywy!

magnolia 08:19, 07 gru 2015

znam tego mikołaja- to zdolniacha że hej! Mój M ma niewiele autorytetów, a to jeden z nich.
Zdjęcie piękne, mikołaj świetny, ogród cały zalany słońcem, jakby pora roku niezimowa była- jakiś koniec kwietnia czy maj... ( nie, bo wtedy by cebulowe łanami wyłaziły).
Pierwszy raz pokazujesz zadaszenie tarasu w całości- zgrywa się bardzo ładnie z domem, dobra robota
agniecha973 08:33, 07 gru 2015

Marta, ty jak zwykle mega pozytywna!

Dzięki dziewczyny!
margaretka3 09:47, 07 gru 2015

Jak śniegu nie ma, to dzieci się martwią, że Mikołaj saniami nie przyjedzie, ale jak nie ma śniegu, to przynajmniej Mikołaj bezpieczny, z dachu nie zleci i kości nie połamie Tak czy inaczej, odważny gość ten Mikołaj!