Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:52, 27 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko czy macierzanka będzie rosła na dosłownie 10 cm warstwie ziemi ?

Pozdrawiam cieplutko ,chodź u nas troszkę przymroziło
u mnie macierzanka rośnie w gazonach, w nich jest z 15cm ziemi
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:46, 27 mar 2014

Do góry
a nie mówiłam... mówiłam cokolwiek wybierzesz będzie świetny efekt
Ogród Dominiki 08:40, 27 mar 2014

Do góry
a ja w tym roku pierwszy raz ciachnęłam mojego perukowca, z tym że on taki kurduplowaty jeszcze, jestem ciekawa co z niego po tym cięciu wyrośnie ciapnęłam też perukowca donicy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:30, 27 mar 2014

Do góry
jestem pod wrażeniem szafirków, u mnie narazie liście i nieśmiało jakiś delikatny łepek na poziomie kory
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:23, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Ana muszę popracować nad sposobem kucania .. linia pięty chyba nie na osi bo moje nie rosną ... chyba
pamiętaj stopa musi być zawsze pod kolanem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:22, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

... staram się zrozumieć ale choć bardzo się staram bliska jestem kulki ................ w łeb ...
żyję bo intuicyjnie stwierdzam, ze jesteś po mojej stronie
dobre, dobre
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:20, 26 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ojejciu ale Marta u Ciebie poszalała, romznożyła Ci krasnale

Buksiki już grzyb zjada, czy zje po deszczu?
no mam nadzieję że po deszczu jednak licho ich nie weźmie, chyba opryskam je zapobiegawczo od dziada
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 26 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Anie krasnale sztuczne nie sa potrzebne ona ma swoje własne prawdziwe , jeden całkiem dorosły i pewnie nie chce juz byc krasnalem ale pozostali moze jeszcze chcą.Pozdrówka.
Bożenko tych biegających mi wystarczy masz racje
Rododendronowy ogród II. 21:18, 26 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nie wiem, ja ornitolożką raczej nie będę, ale przypominały kosy, ładnie śpiewają większe od wróbla. widzę czasami jak siedzą dwa lub trzy na kablu elektrycznym. W tamtym roku też o tej porze sobie gniazdą uwiły w tym samym miejscu

Szpaki sa podobne do kosów bo tez czarne. Jak ktoś sie nie zna łatwo pomyli i śpiewaja czasem bardzo ładnie , co ciekawe śpiewają różnie w zależności od tego jakie głosy słyszaly jako młode ptaki bo łatwo sie ucza nasladowac. To ciekawe ptaki ale jak w pobliżu sa czeresnie to je objedzą ale kosy też je lubią.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 26 mar 2014

Do góry
kaska_kadyszewska napisał(a)
Baardzo dawno tu nie zaglądałam! Piękne krokusy! Pozdrawiam
no widzisz bo to tak jest czym bliżej tym trudniej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 26 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
podrzuć te krasnale do Zielonej - ciemną nocą...
chyba tak zrobie, adres znam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 26 mar 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Ania, mam propozycję nie do odrzucenia... Wyślę Ci jutro trochę pszczół... Ostatni moment, bo jeszcze tydzień ciepła i zaczną wylatywać. Mówiąc pszczół mam na myśli murarkę ogrodową, a właściwie jej kokony złożone w trzcinkach. Super pracowita pszczoła i nie nerwowa - czyli na lata czyhając kogo by tu?!
Daj mi swój adres na priva i jutro wysyłam.
Idealnie zasiedli trzcinki, które masz przygotowane w domku
I problem zwabiania Cię ominie - przynajmniej w stosunku do jednego gatunku owada..
kto to słyszał owady kurierem nadawać, gdybyś była w okolicy zapraszam osobiście Chłopaki maja zagwostkę, czy oby w tym domku złe owady nie zamieszkają
Rododendronowy ogród II. 21:02, 26 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ana to chyba nie kosy tylko szpaki , tak myśle bo kosy takich miejsc nie lubia. I co teraz zrobicie? Jeśli chcecie przegnac je to najlepiej teraz to jeszcze znajda inne miejsce na gniazdo. Wiem ze latający styropian nie cieszy ale obserwowanie ptaków jest fajne i kształcące szczególnie jak ktos ma dzieci a wiem że ktoś ma dzieci. Pozdrówka.
nie wiem, ja ornitolożką raczej nie będę, ale przypominały kosy, ładnie śpiewają większe od wróbla. widzę czasami jak siedzą dwa lub trzy na kablu elektrycznym. W tamtym roku też o tej porze sobie gniazdą uwiły w tym samym miejscu
Rododendronowy ogród II. 18:16, 26 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ochoooo poczytałam kilka stron wstecz i uśmiałam się serdecznie, szczególnie ze zwykłego ogrodu starszych ludzi, z kondolencji, z twardzieli choćby na kolanach... jestem przekonana że odcinek będzie wyjątkowy, bo Wasz ogród jest wyjątkowy. Wierzę, że się denerwujesz bo to stresujące, ale na pewno będzie dobrze!!!
W sprawie ptaków chciałam dodać, że ponownie kosy zbudowały gniazdo pod naszym dachem... nie jest to miłe bo znów wydłubały styropian, który lata to tu to tam....

Ana to chyba nie kosy tylko szpaki , tak myśle bo kosy takich miejsc nie lubia. I co teraz zrobicie? Jeśli chcecie przegnac je to najlepiej teraz to jeszcze znajda inne miejsce na gniazdo. Wiem ze latający styropian nie cieszy ale obserwowanie ptaków jest fajne i kształcące szczególnie jak ktos ma dzieci a wiem że ktoś ma dzieci. Pozdrówka.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:57, 26 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kucanie to pierwszy objaw choroby.... też łaże, kucam i niczym Kaszpirowski nakazuje rosnąć. Chyba działa hahahhaa

Ana muszę popracować nad sposobem kucania .. linia pięty chyba nie na osi bo moje nie rosną ... chyba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:51, 26 mar 2014

Do góry
Marta!!!! łobuzie ja Ci zaraz pracę podrzucę jak się nudzisz

Nie wiem jak u Was ale u mnie do południa była piękna pogoda, pociachałam żywopłot bukszpanowy (o zgrozo grzyb mi go zje ) i pół godziny temu zaczęło sobie mżyć ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:58, 26 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenka żartownisia z Ciebie, 'efektu nie ma' hahahhaha
Prześliczne cisy kupiłaśjestem ciekawa w jakiej cenie, albo nie doczytałam albo przeoczyłam, będziesz nimi zasłaniać gazony?

Aniu, teraz mam totalny chaos, nie wiem czy nie straciłam lilie, bo wszystkie się jeszcze nie pokazały, a kopanie dołó pod cisy, mogło je uszkodzić, chyba mało co będzie w tym roku kwitnąć, chyba że okaże się inaczej...
cisy po 12 zł minus 10%; pod gazony nie, za ciasno się tam zrobi, tam je obrośnie bluszcz i inne rośliny..tak sobie życzy drugi ogrodnik
tu walczyłam, bo cycek likwidowany do linii prostej i muszę wszystko zabrać, najgorzej z różami, dziś M. chyba je wykopie, ale gdzie je dać, nie wiem.
i na tym drugim kawałku też wykopywanie, niestety nie do końca pamiętam, co tam miałam?
sadziłam byle gdzie, bez składu i ładu, aby tylko nie stracić roślin, a jak już będzie po, dopiero będę modyfikować.
Pszczelarnia 11:35, 26 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Konstancja - zmieniam zdanie do poprzedniego postu.. takei literki sie dobrze czyta .. i nie mam nic przeciw.. i czytam prawe, że moje myśli.. i puenta... idealna.... wczoraj walcząc z ziemią w warzywniaku, co jest tam jeszcze trawnik.. darni nie zdzieram, bo nie mam już gdzie tego wynieść.. będę walczyć z zielskiem do 10 pokolenia.. i ta kmówie do Macieja... "fajne te ogrodniczkowanie, ale ty machaj łopatą bo ja już nie mam siły""
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 26 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Juzia a może mu było źle i se poszedł gdzieś?

W takim ogrodzie źle??? Oj chyba nie bardzo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:58, 26 mar 2014

Do góry
Juzia a może mu było źle i se poszedł gdzieś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies