Jakie piekne te brzozy! eh moj maz ich nie lubi bo smutne, a dla mnie takie dostojne. A sa może małe brzozy? tzn takie które docelowo rozną niewysokie?
Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?
u mnie żadna z tych czerwonych nie ma się dobrze. Niestety, bo liczyłam też na ten kolor. a Kolor liści ma faktycznie piękny.
Zawsze możesz kupić 1-3 sztuki, a nóż widelec u Ciebie się powiedzie i znajdą dla siebie odpowiednie środowisko.
u mnie zimuje pod liśćmi z brzozy i osik sąsiada - sprzątam je z rabat dopiero wiosną. Może stąd to zimowanie. Ja w każdym razie drugi raz bym nie kupiła, inne żurawki rosną jak piana, ta stoi w swoim biednym marnym miejscu i wygląda co raz gorzej..
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną
No widzisz jaką jestem typową zmienną kobietą
Co do ilości to może faktycznie kupię tyle na ile starczy funduszy ale nie mniej niż 5szt chociaż 7 wyglądałoby lepiej
Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą
Niezdecydowana kobita z Ciebie Ale może wyjdzie Ci to na dobre, bo zawsze możesz dać grzeczne, równiutkie obwódki z których wylewać się będzie rzeka zieleni
Nie wiem ile ich dać bo nie wiem co planujesz. Chyba nie tam przy garażu? Jak miałyby iść gdzieś linią (czy to falistą czy prostą) to ja zawsze lubię nieparzystą liczbę. Jak kupowałam swoje to chciałam 7 sztuk, ale stać mnie było tylko na 6 więc wzięłam 5 Taka kurde jestem. Jutro poszukam no mam na kompie zdjęcie z jednego jesiennego ogrodu z dorenbosami właśnie tonącymi w jakiejś ostnicy . To ci wstawię. Boże! Jak ja kocham brzozy! Ale to wszystkie. Nie doceniamy ich, bo występują pospolicie, ale ta biała kora to jest... Brak mi słów.
Muszę sobie jeszcze w tym roku sprawić chińską fascination Też ładna
Jankosia
To wyooobraź sobie pożyteczneTrawki przewiduję i kwiaty też - może po prostu czasami nie chcę być tak bardzo uporządkowana
A może byś mi podpowiedziała ile tych brzóz posadzić na długości 17m i niewielkiej szerokości 2,40m?
A ja lubię brzozy w trawach i kwiatach. Ale to ja- w pełni zrozumiałe, ale ty coś ostatnio mi pisałaś że jesteś bardziej uporządkowana. Wspominałaś o buźkach na baczność... To jak to w końcu jest?
A te brzozy na zdjęciu to na pewno pożyteczne? Bo nie wyglądają Chociaż jak to brzozy- wszystkie piękne. Ja mam pożytecznych 5 sztuk więc 5 głosów na tak poproszę