Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:58, 12 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Marzenko a gdzie zamówiłaś ostatecznie brzozy?

Napisałam Ale poczekaj az dotrą bo moze sie okazać nieporozumieniem....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

2,4 myślę że ok, brzozy zatopione w ML te zajmą okło 1,5 metra szerokości reszta red baron. Pięknie byłoby

Dzięki
Najważniejsze kupić i rozmieścić brzozy + trawy reszta z czasem
To zabieram się za kolejną rabatę.
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:08, 12 mar 2015

Do góry
Anias napisał(a)
Jakie piekne te brzozy! eh moj maz ich nie lubi bo smutne, a dla mnie takie dostojne. A sa może małe brzozy? tzn takie które docelowo rozną niewysokie?
pożyteczne doorenbos są niższe niż te 'tradycyjne"
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?

2,4 myślę że ok, brzozy zatopione w ML te zajmą okło 1,5 metra szerokości reszta red baron. Pięknie byłoby
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 12 mar 2015

Do góry
Jakie piekne te brzozy! eh moj maz ich nie lubi bo smutne, a dla mnie takie dostojne. A sa może małe brzozy? tzn takie które docelowo rozną niewysokie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną

Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?
Żurawka - Heuchera 21:46, 12 mar 2015

Do góry
u mnie żadna z tych czerwonych nie ma się dobrze. Niestety, bo liczyłam też na ten kolor. a Kolor liści ma faktycznie piękny.
Zawsze możesz kupić 1-3 sztuki, a nóż widelec u Ciebie się powiedzie i znajdą dla siebie odpowiednie środowisko.

u mnie zimuje pod liśćmi z brzozy i osik sąsiada - sprzątam je z rabat dopiero wiosną. Może stąd to zimowanie. Ja w każdym razie drugi raz bym nie kupiła, inne żurawki rosną jak piana, ta stoi w swoim biednym marnym miejscu i wygląda co raz gorzej..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 12 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Anetko mam pytanie na rabatę z brzozami jako średnie piętro jakie proponujesz trawy?
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:15, 12 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

zatem na razie nie rezygnuję z zakupu tych brzóz przez net bo maja obwód 8-10 cm... Wbrew pozorom to też niewiele ale moze z 1 sezon są starsze niż te na zdjęciu

Marzenko a gdzie zamówiłaś ostatecznie brzozy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:06, 12 mar 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą

I mam kolejny głos za brzozami
Muszę zajrzeć do Ciebie wietrzyku przyjrzeć się Twojej kompozycji
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:01, 12 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Niezdecydowana kobita z Ciebie Ale może wyjdzie Ci to na dobre, bo zawsze możesz dać grzeczne, równiutkie obwódki z których wylewać się będzie rzeka zieleni

Nie wiem ile ich dać bo nie wiem co planujesz. Chyba nie tam przy garażu? Jak miałyby iść gdzieś linią (czy to falistą czy prostą) to ja zawsze lubię nieparzystą liczbę. Jak kupowałam swoje to chciałam 7 sztuk, ale stać mnie było tylko na 6 więc wzięłam 5 Taka kurde jestem. Jutro poszukam no mam na kompie zdjęcie z jednego jesiennego ogrodu z dorenbosami właśnie tonącymi w jakiejś ostnicy . To ci wstawię. Boże! Jak ja kocham brzozy! Ale to wszystkie. Nie doceniamy ich, bo występują pospolicie, ale ta biała kora to jest... Brak mi słów.

Muszę sobie jeszcze w tym roku sprawić chińską fascination Też ładna

No widzisz jaką jestem typową zmienną kobietą
Co do ilości to może faktycznie kupię tyle na ile starczy funduszy ale nie mniej niż 5szt chociaż 7 wyglądałoby lepiej

A czemu piszesz, że nie przy garażu?

Gdybyś znalazła to zdjęcie to wklej, proszę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:46, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
I moja mała inspiracja:

Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:40, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jankosia
To wyooobraź sobie pożyteczneTrawki przewiduję i kwiaty też - może po prostu czasami nie chcę być tak bardzo uporządkowana
A może byś mi podpowiedziała ile tych brzóz posadzić na długości 17m i niewielkiej szerokości 2,40m?

Niezdecydowana kobita z Ciebie Ale może wyjdzie Ci to na dobre, bo zawsze możesz dać grzeczne, równiutkie obwódki z których wylewać się będzie rzeka zieleni

Nie wiem ile ich dać bo nie wiem co planujesz. Chyba nie tam przy garażu? Jak miałyby iść gdzieś linią (czy to falistą czy prostą) to ja zawsze lubię nieparzystą liczbę. Jak kupowałam swoje to chciałam 7 sztuk, ale stać mnie było tylko na 6 więc wzięłam 5 Taka kurde jestem. Jutro poszukam no mam na kompie zdjęcie z jednego jesiennego ogrodu z dorenbosami właśnie tonącymi w jakiejś ostnicy . To ci wstawię. Boże! Jak ja kocham brzozy! Ale to wszystkie. Nie doceniamy ich, bo występują pospolicie, ale ta biała kora to jest... Brak mi słów.

Muszę sobie jeszcze w tym roku sprawić chińską fascination Też ładna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:12, 12 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
A ja lubię brzozy w trawach i kwiatach. Ale to ja- w pełni zrozumiałe, ale ty coś ostatnio mi pisałaś że jesteś bardziej uporządkowana. Wspominałaś o buźkach na baczność... To jak to w końcu jest?
A te brzozy na zdjęciu to na pewno pożyteczne? Bo nie wyglądają Chociaż jak to brzozy- wszystkie piękne. Ja mam pożytecznych 5 sztuk więc 5 głosów na tak poproszę

Jankosia
To wyooobraź sobie pożyteczneTrawki przewiduję i kwiaty też - może po prostu czasami nie chcę być tak bardzo uporządkowana
A może byś mi podpowiedziała ile tych brzóz posadzić na długości 17m i niewielkiej szerokości 2,40m?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:45, 12 mar 2015

Do góry
A ja lubię brzozy w trawach i kwiatach. Ale to ja- w pełni zrozumiałe, ale ty coś ostatnio mi pisałaś że jesteś bardziej uporządkowana. Wspominałaś o buźkach na baczność... To jak to w końcu jest?
A te brzozy na zdjęciu to na pewno pożyteczne? Bo nie wyglądają Chociaż jak to brzozy- wszystkie piękne. Ja mam pożytecznych 5 sztuk więc 5 głosów na tak poproszę
Mój ogród pod górkę... 18:15, 12 mar 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

Bardzo dziękuję, coraz bardziej się przekonuję do tego by stworzyć brzozowo - klonowy miniogródek.

Brzozy są piękne, będę mieć u siebie siedem!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:07, 12 mar 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Ja jestem na tak, u siebie też stawiam na brzozy.

Kolejny głos na tak, lubię Cię
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:51, 12 mar 2015

Do góry
Ja jestem na tak, u siebie też stawiam na brzozy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:18, 12 mar 2015

Do góry
Piękne.

Podobają mi się brzozy obsadzone hortensją pnącą. Biała kora brzozy ładnie podkreśla czerwieniejące pędy hortki.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:48, 12 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
A ja jestem przeciw - mam uczulenie na brzozy

I jeden głos przeciw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies