Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród z pergolą 12:44, 23 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ponieważ graby już były a mnie dopadła jakaś zachciewajka na zmiany
Ale brzozy będą w drugiej części ogrodu.

uff dobrze ze nie napisałaś jakis nowych wad brzóz a to miejsce na brzozy to gdzieś blisko okien bedziesz miec?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:31, 23 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Otóż to! Trzy lata temu wymieniałam piec, który nie kosztował mało i co teraz niby będę musiała wymienić na gazowy na przykład??

Na wsiach to nie przejdzie. Dużo osób ma jeszcze piece kaflowe i jestem wręcz pewna, że nie stać ich na nowe inwestycje. Chyba, że za zakazem pójdzie duże dofinansowanie.

Niech wprowadzą kontrolę chociażby odbioru śmieci segregowanych. Już po tym widać kto co robi z plastikami.

Otóż to, ludzie nie sortują smieci, palą plastikiem na wsiach. Nikt nie kontroluje kominów, instalacji. Najłatwiej wprowadzic zakaz.

I pomyslec ze rozważałam zamontowanie pieca na pelety z automatycznym podajnikiem wkopanym w ogrodzie......

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:30, 23 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Dziwny cis wyleci z rabaty i może gdzieś kupię Wojtka wyższego to będzie rozmiarowo pasował do trzech pozostałych.
Toszka 35-40 cm to nie za duże odstępy??
Te niskie żywopłoty nie mają nic przysłaniać, mają być takimi zielonymi, długimi i niskimi akcentami w kostce granitiwej. Nie będzie to dziwnie wyglądać jeśli będą miały tak duże odstępy od siebie?
Ja myślałam aby je posadzić jeden obok drugiego...tylko boję się czy one z czasem zagęszczą się od dołu, tzn. czy utworzą taką zwartą ścianę jak hilli?

Biję się piersi, bo oczywistym jest, ze napisałam babola...siedząc w nocy przy kompie taka odległość wydawała mi się prawidłowa, jednakże po wyjściu do ogrodu z linijką stwierdzam, że najlepszym odstępem będzie 20-25cm.

Na wąski zywopłot prócz Wojtka i Robusty może być też wąskokolumnowy Kris, Viridis (oba męskie). Jest jeszcze więcej, ale żeńskich.

Czytam kilkukrotnie, że niepokoi cię czy obrost będzie od samego dołu. Szczerze to myślę, że z dużym prawdopodobieństwem pierwsze do 10cm u nasady, może być rzadsze.

Iwk4 napisał(a)

A kulki cisowe z czego się prowadzi?

Kulki cisowe (lizaki i półkule) najlepsze i szczerze mówiąc to tylko z baccata. Mam takiego bidulę-lizaka, hicksii z którego ta kulka gorzej niż marnie wychodzi Po prostu do kulek potrzebne są poziome gałązki, których nawet nie mają odmiany rozłozyste np. Densiformins
W Kruklandii 12:18, 23 sty 2016

Do góry
Juziek czy Ty cały sezon będziesz walczyć w domu, czy masz jakieś plany wiosenne?
Co z tym ogródeczkiem począć 12:16, 23 sty 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ulcia właśnie u mnie tak nie można
Mam miejsca swoje gdzie mi Emus nic nie przestawia i nie przejeżdża ,ale poza tym teren niedostępny .
On nie uważa na nic jak mu coś przeszkadza to przejedzie zniszczy i po sprawie .
A jak sie żale że tak robi to mi mówi
Tłumaczę nie sadz mi na drodze
Bo ja jako takiego ogrodu przecież nie mam
Mam rabatki na wsiowym podwóreczku

Ewka a ja lubię ten Twój ogródeczek i wcale nie uważam aby był wsiowy
Zobacz jaki fajny masz już wjazd.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:12, 23 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
A jak ktoś nie ma pieniędzy na nowe ogrzewanie to ma zamarznąć???

Otóż to! Trzy lata temu wymieniałam piec, który nie kosztował mało i co teraz niby będę musiała wymienić na gazowy na przykład??

Na wsiach to nie przejdzie. Dużo osób ma jeszcze piece kaflowe i jestem wręcz pewna, że nie stać ich na nowe inwestycje. Chyba, że za zakazem pójdzie duże dofinansowanie.

Niech wprowadzą kontrolę chociażby odbioru śmieci segregowanych. Już po tym widać kto co robi z plastikami.
Czasem słońce czasem deszcz 11:32, 23 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

A u nas -2 i słońca brak, już sama nie wiem co lepsze

Nie chcę Cię dołować ale widziałaś prognozę na następny tydzień?

Codziennie opady deszczu i pochmurno...
To ja już wolę -17 i słońce
Ogród z pergolą 11:31, 23 sty 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

To nie są opuchlaki, opuchlaki żerują nocą ten dziad jeden to naliściak srebrnik widuje go czasem na żurawkach. Zbieram je ręcznie ale nie jest ich na tyle dużo żeby wyżarły żurawki. W dodatku one lubią siedzieć na niemal wszystkich roślinkach. Więc idąc tym kontem rozumowania to w ogóle lepiej by było nic nie sadzić.

Filemon, u mnie na 1000% były opuchlaki... Przed posadzeniem żurawek nic nie miałam, póżniej korzenie żurawek wygryzione, liście hortensji również nadjedzone. Po wyrzuceniu żurawek spokój z opuchlakami.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:27, 23 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W ciągu tego twojego czasu na Ogrodowisku twój M sporo się nauczył, jak reagować na twoje pomysły, hi, hi. Dobrze, że taki cierpliwy.
Pamiętam, kiedy nie mógł nadążyć nad tym, gdzie co rośnie. Ograniczyłaś gatunki, teraz ma łatwiej.
Za nazwy cisów dziękuję.
A kulki cisowe z czego się prowadzi?

Nie mam pojęcia Iwonko z jakiego cisu prowadzą kulki...

eM już przyzwyczajony A nazwy traw wyuczył się już bezbłędnie
Typografia ogrodu 23:46, 22 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Hahaha Ide spac dobranoc

I ja miałam taki zamiar...Spokojnej nocy Kasiek
Typografia ogrodu 23:45, 22 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
E tam klony, brzozy, to maja wszyscy a Ty sobie zrob takie małe "lucianko"
http://www.hungertv.com/gallery/68770/1/2/luciano-giubbilei/

Dwie śliwy z trawami a jedna z kulkowiskiem

Osz cholerka! Po co ja to otwierałam...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:39, 22 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Mam tak w domu..co wymysle tk wymyslam nastepne...em mnie juz nie slucha bo wie ze nie ma sensu zaprzatac sobie glowy pomyslem ktory zaraz zniknie

U mnie eM jak wraca z pracy to tylko pyta się czy nadal robimy część gospodarczą czy zaplanowałam już rewolucję na głównej części

Tak na poważnie to chyba kończę już planowanie na ten rok bo jeszcze trzeba pomyśleć o urlopie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:28, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A wiesz jak to jest jak czlowiek zaczyna kombinować? A może tak, a może to tu przesadzić itd.

eM już mi zapowiedział, że na koniec lutego chce zobaczyć projekt zmian i 1 marca wchodzi w robotą, od tego momentu nie chce słyszeć o żadnych zmianach i nowych pomysłach To siedzę i kombinuję jak koń pod górkę aby się przygotować na cały sezon

Mam tak w domu..co wymysle tk wymyslam nastepne...em mnie juz nie slucha bo wie ze nie ma sensu zaprzatac sobie glowy pomyslem ktory zaraz zniknie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:26, 22 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Ale buksy cgcwsz wymieniac na cisy kiedys

Taki jest plan ale to najwcześniej za 3 lata.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:26, 22 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
No to zostaw gracka gszie jest jesli obie wersje sa ladne to wybierz wg uzytecznosci

A wiesz jak to jest jak czlowiek zaczyna kombinować? A może tak, a może to tu przesadzić itd.

eM już mi zapowiedział, że na koniec lutego chce zobaczyć projekt zmian i 1 marca wchodzi w robotą, od tego momentu nie chce słyszeć o żadnych zmianach i nowych pomysłach To siedzę i kombinuję jak koń pod górkę aby się przygotować na cały sezon
Typografia ogrodu 23:25, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Wyobrażasz sobie posadzić te krokusy na trzech pasach 4x25 m.

Myslalam tylko pod drzewami takie poletko np 4x4 metry
Typografia ogrodu 23:22, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Nie tego dotyczyly moje marzenia
Ale jakby sadzic id razu saszac molinie...
Typografia ogrodu 23:21, 22 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Sie rozmarzylam

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:19, 22 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Boję się, że te dwa żywopłotki cisowe, które planuję w tym roku będą takie oderwane od wszystkiego jeśli nie będzie powtórzenia w ogrodzie...

Ale buksy cgcwsz wymieniac na cisy kiedys
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:18, 22 sty 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
A ja wolę wersję 2
Ale ty tu rządzisz...

Więcej głosów za 2 i chyba tak zrobię. A takie mam dorodne cisy w dobrej cenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies