Mam nerwa. Własnie przeczytaliśmy ze Prezydent Dutkiewicz wnioskuje o zakaz palenia węglem i drewnem. Ciekawe co zrobie , pompa potwierzna ekologiczna w takich temperaturach nie daje rady, dogrzewamy kominkiem.
Czy zatem ma ciagnąć gaz, ktorego nie chciałam miec w domu! Czy lobbuje Kogeneracja w miescie z ciepłem systemowym?
Dlaczego nikt nie kontroluje spalania smieci w domach tylko podejmuje takie idiotyczne decyzje? Wystraczy przejsć sie po wsi aby zobaczyc gdzie z kominów wydobywa sie czarny dym i cudnie w całej okolicy!
Ja też się wkurzam na tych, którzy palą czym popadnie ... sama mam olej i ostatnio nie narzekam bo ceny ciągle spadają Ale podobno są już przeprowadzane kontrole popiołu ... ale to powinno się odbywać na większa skalę.
Renatko jestem własnie za kontrolowaniem czym palimy. Mi M nawet szarego kartonu nie pozwala wrzucić do kominka a teraz sie okaże ze mam wydac kilkadziesiat tysiecy na nowa lepsza pompe czy na instalacje gazowa...
Otóż to! Trzy lata temu wymieniałam piec, który nie kosztował mało i co teraz niby będę musiała wymienić na gazowy na przykład??
Na wsiach to nie przejdzie. Dużo osób ma jeszcze piece kaflowe i jestem wręcz pewna, że nie stać ich na nowe inwestycje. Chyba, że za zakazem pójdzie duże dofinansowanie.
Niech wprowadzą kontrolę chociażby odbioru śmieci segregowanych. Już po tym widać kto co robi z plastikami.