Nie chciałam cię podłamać, po prostu będziesz na przyszłość cwana i już tyle sztuk nie kupisz. Wystarczy kupić jedną dorodną żurawkę. W dodatku moim skromnym zdaniem ceny tych roślin są wygórowane....
Co do jeżówek dziewczyny już ci wyjaśniły że to bylinki. Jest tyle pięknych odmian. Osobiście jestem w nich zakochana
Je oczywiście też dziele a co tam w dodatku na jesieni udało mi się kupić dwie ogromne kępy jeżówek leilani po 7 zł. Rosły posadzone na terenie szkółki zapytałam właścicielki czy mi je wykopie i sprzeda powiedziała że nie ma problemu. Rośliny były duże więc zrobiłam z nich kilka już dużych sadzonek.
Co do brzozy z tego co kojarzę to kwitną w maju. Ja osobiście bym nie sadziła wysokiego drzewa tak blisko domu. Ze względu na bezpieczeństwo, jak urośnie może być jakaś wichura i gałęzie mogą uszkodzić dom.
Filemon, u mnie na 1000% były opuchlaki... Przed posadzeniem żurawek nic nie miałam, póżniej korzenie żurawek wygryzione, liście hortensji również nadjedzone. Po wyrzuceniu żurawek spokój z opuchlakami.
mam wrazenie ze formy kolumnowe sa jakies takie bardziej eleganckie to myslisz ze utrzymam graby tak na 6m wysokości?bo wiekszego drzewa bym tam nie chciala, gdzies w głebi ogrodu tak jak planowałam ambrowca to tak bo oglada sie go z dalszej perspektywy i to ma sens a tu gdy ogladać to bede z domu oddalonego 5-6m to pasuje mi cos nizszego.
platan tez bardzo ładny tylko wydawalo mi sie ze ogrooomny
ps. ja też robię byki a pisze z laptopa, nie zawsze chce mi się edytować luuuzik