Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:51, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale HT stosujesz na razie profilaktycznie?
Ja dwa razy popryskałam na mszyce na moliniach ale nie podziałało - ponoć silniejszy roztwór potrzebny.

Ja to wszystko wiem, że podlewanie wodą i gnojówkami i systematyczność są receptą na sukces w ogrodzie, tylko, że u mnie wieczory polegałyby na łażeniu z konewką, dlatego nie idzie przy większym ogrodzie tego ogarnąć.

Tak, tak profilaktycznie
Na molini masz mszyce?? Oj czyli trawy też nie są bezpieczne.
Edytko a nie możesz zaplanować sobie np.w sobotę co dwa tyg.rozdawanie gnojowki po ogrodzie ?
Moja działka na Dębowym Lesie 13:38, 26 maj 2016

Do góry
o jakie piękne te pełne orliki.

Zdrówka życzę!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:32, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja dwa razy popryskałam na mszyce na moliniach ale nie podziałało - ponoć silniejszy roztwór potrzebny.

Ja to wszystko wiem, że podlewanie wodą i gnojówkami i systematyczność są receptą na sukces w ogrodzie, tylko, że u mnie wieczory polegałyby na łażeniu z konewką, dlatego nie idzie przy większym ogrodzie tego ogarnąć.

Ją mam podobnie ale w miejscach niewidocznych mam kilka butelek po cc w spodzie mała dziurka. Nie dokrecam na Maksa korka tylko kapie itak zostawiam podroslina np na noc albo jak Idę do pracy . Prymitywny system kropelkową ale nie stoje z wężem a krople nawilżaja bryłe i nie lecana boki.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:24, 26 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, oprócz gnojowki stosuje też HT odpukac w tym roku spokoj z chorobami ale nie mam tez wymagajacych roslin np.róż.

Aniu,Edytko, nie ma za co mam nadzieję ,że coś pomogę z tymi moimi radami.
Buziaki dziewczyny

Odcienie zieleni 2 13:20, 26 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Tak w totalnym cieniu.Ja już tak samo stwierdziałam , ze kierunki świata chyba mają małe znaczenie, pamiętasz jak latałyśmy koło Twoich CW?, ten co miał mieć lepsze warunki wcale nie był w lepszej formi no nie?
Hahaha taki ostry kolor mnie bardzo ne razi, ale i tak przesadzę je pod garaż,
a co do koloru to chciałabym taki kolor jeżówki, doradź coś bo nie umiem znaleźć takiego koloru, są różowe ale jasne.

dużo jest jeżówek w takim kolorze - sama szukam, ale te odmiany co mi się podobają to trudno dostępne.

Te co ostatnio kupiłam, razem z Green Jewel to Sweet Sixteen i Sensation Double, mają mieć taki intensywnie różowy kolor.

A Green Jewel już mi podrosła znacznie od soboty, jak u Ciebie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:15, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
mebelki i ławka w nowym kolorze to jest to - bardzo mi się podoba.
No a trawy i wszystkie inne rośliny masz ogromne, widac, że im dobrze u Ciebie,
cieszę się, że trafiłam na porady odnośnie naturalnych wyciągów roślinnych, trzeba zagryźć zęby i spacerować z tymi konewkami bo warto.

Poli dodajesz do gnojówek jakieś neutralizatory zapachów, a jeśli tak to w jakich ilościach?
Akcji z kurzakiem nie zazdroszczę, ja dostałam trochę obornika gołebiego i będę nim przesypywać kompostownik delikatnie.

Edytor , dziękuję.
Szarości cieszą mnie ogromnie
Gnojowki polecam,gdybym sama nie przetestowania to nie wiedzialabym jakie cuda czynią.i mimo, że trzeba się trochę nachodzi to myślę, że warto.
Do gnojowek nic nie dodaje, mam chyba uszkodzony zmysł zapachu bo dla mnie też zapach nie jest jakoś szczególnie odrazajacy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:12, 26 maj 2016

Do góry
ja też sobie zapamiętam te porady odnośnie traw.
Ogród z pergolą 13:10, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tutaj była mowa o tej bananówce - zrobię sobie na próbę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2649-kasiek-na-bawarskich-sciezkach?page=839

poczytałam, no podobnie to sobie wymyśliłam. tylko nie wpadłabym na to zeby tym oprysk robić
gnojówką z pokrzyw tez się robi oprysk na róze w takiej samej proporcji jak do podlewania a w mniejszej profilaktycznie
Odcienie zieleni 2 13:09, 26 maj 2016

Do góry
no i jak to jest, u Ciebie więcej cienia a Zambla już kwitnie, a u mnie jedna ma przebijający się przez pąki kolor, pozostałe 5 jeszcze nie.
Jak sobie radzisz z tym kolorem, bo wiem, że ciężko kolory trawisz ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:07, 26 maj 2016

Do góry
ale ładna ta miniaturowa kocanka, chyba widziałam taką na giełdzie, ale nie kupiłam bo sprzedawali w wielopakach.
A przy bratkach to co rośnie?

Piękny kolor piwonii.
Typografia ogrodu 12:56, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o taką fotorelację to i ja z chęcią zobaczę. Poczytałam gdzieś niedawno, że Florovitu dajesz do pełna zbiorniczka.
zgadza sie leje do pelna
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:52, 26 maj 2016

Do góry
świetne porównanie - jak na dłoni widać ile daje lanie wody i gnojówki.
Tu ma być ogród :) 12:51, 26 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Masz te białe wełenki na bukszpanach,? bo ja mam pełno.

nie patrzyłam chyba od niedzieli, pooglądam, do tej pory było wszystko w porządku, ale to się zmienia z dnia na dzień.
Ogrodowy song 12:49, 26 maj 2016

Do góry
ten żywopłocik bukszpanowy też mi przez głowę przeszedł.

Ja to bym zostawiła tam tylko buksy tylko na środek bym je dała, a na całości coś zadarniającego typu trzmielina albo runianka i wtedy przy krawędzi chodnika żywopłocik bukszpanowy.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:46, 26 maj 2016

Do góry
ojej to już truskawkowe i jagodowe zbiory? Muszę się swoim truskawkom przyjrzeć.
Mały ogród Kasi 12:42, 26 maj 2016

Do góry
Kasiu ślicznie masz, zdjęcia z czosnkami przesliczne, kolekcja donic bardzo klimatyczna.
Też lubię orliki.

Nie masz problemów z uwiądem powojników? Ostatnio chciałam kupić Marię Skłodowską, ale wdałam się w dyskusję ze sprzedawcą i zrezygnowałam.
Ten Midori prześliczny jest.
Coś jeszcze, coś więcej... 12:35, 26 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Renia - zdjęcia mam Ale gdyby nie święto to właśnie plewiłbym wszystko po kolei... Tragedia dosłownie z chwastami u mnie...

mam to samo, ale też muszą poczekać do jutra. A deszcz u Ciebie padał? u mnie sucho masakrycznie, na niebie szaro, a ani kropli deszczu.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:31, 26 maj 2016

Do góry
ale ładne trawki Ci przyszły.

Na pewno trzcinnik Overdam za rodki to nienajlepszy pomysł, bo go niedługo zasłonią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies