Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:59, 16 paź 2015

Do góry
tak, masz rację.Ale sporo wyrosło i wypiękniało- widać to na zdjęciach zdecydowanie. Oby od wiosny było lepiej. U nas teraz dolewa deszczem. Właściwie cały tydzień coś pada, u Was też?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:53, 16 paź 2015

Do góry
ten rok był bardzo ciężki, mocno zniechęcajacy. Ja właściwie nie miałam swoich zbiorów warzywnych- cukinie, marchew, późniejsza sałata, selery,nawet fasolka- nic z nich nie było.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:51, 16 paź 2015

Do góry
a różaneczniki dały radę w suszy? Mają paki na wiosnę?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:37, 16 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
A propo tatuaży. Przeczytałam kiedyś w babskim czasopiśmie list czytelniczki, chciała podzielić sie rozterkami w spr tatu. Argument na NIE brzmiał : bo jak to będzie wyglądało kiedy będę już stateczną trzydziestopięciolatką .... haaaa w tym czasie miałam właśnie 35 lat i myślałam o takiej broszce

Gosiu, bardzo gustowny. Aż mi narobiłaś chęci ... ale jak to będzie wyglądało w wieku 51 lat ?

tak jak pisze Magnolia...wszystko zależy w jakim miejscu ten tatuaż...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:35, 16 paź 2015

Do góry
ale zasechł? Moje nie zakwitły, za sucho chyba miały mimo podlewania. Nie wiem czy tak skończyły, czy pokażą się za rok. To te wysiewane z nasionek od Ciebie.
Ożanka z nasion twoich zaożankowała mi kawał ogrodu- to jest żelazna roślina. Nawet teraz, zmrożona jest ładna
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:30, 16 paź 2015

Do góry
Aguś, a arcydzięgiel kwitł? Jak go odbierałaś, ładny był?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:29, 16 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
moje zielone pomidory szlag, znaczy mróz trafił. Myśleliśmy że nie wlezie do szklarni. No i dostaliśmy prztyczka w nos, bo wlazł. Jakoś bardzo mi ich szkoda

A u nas zwarzyło wszystkie liście w foliaku, ale owoce przetrwały. I tylne drzwi były otwarte, bo zastawione są i nie ma jak zamknąć.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:27, 16 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ładny tatuaż, a kto tam by się przejmował jak to na starość będzie wyglądać jak i tak się będzie starym i brzydkim z tatuażem czy bez
szkoda że ja się brzydzę miejsc pod nadgarstkami pod kolanami i łokciami no mam taką fobię że się brzydzę żył hehe

ja tam planuję być ładna na starość zdecydowanie!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:09, 16 paź 2015

Do góry
moje zielone pomidory szlag, znaczy mróz trafił. Myśleliśmy że nie wlezie do szklarni. No i dostaliśmy prztyczka w nos, bo wlazł. Jakoś bardzo mi ich szkoda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:05, 16 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
A propo tatuaży. Przeczytałam kiedyś w babskim czasopiśmie list czytelniczki, chciała podzielić sie rozterkami w spr tatu. Argument na NIE brzmiał : bo jak to będzie wyglądało kiedy będę już stateczną trzydziestopięciolatką .... haaaa w tym czasie miałam właśnie 35 lat i myślałam o takiej broszce

Gosiu, bardzo gustowny. Aż mi narobiłaś chęci ... ale jak to będzie wyglądało w wieku 51 lat ?

spróbuj sama. Myślę że będzie ok, jeśli zrobisz go sobie na twardym kawałku ciała. Na miękkim chyba gorzej może być- np motylek na piersi może ciut stracić na proporcjach z czasem.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:18, 15 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

a juz chciałam krzyczeć, że nie pokazałaś mi. Ładny bardzo, mały i subtelny,tylko ...bolesny.
bolało to fakt
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:15, 15 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

skusiłam się na starość na mały drobiazg

a juz chciałam krzyczeć, że nie pokazałaś mi. Ładny bardzo, mały i subtelny,tylko ...bolesny.
Narodziny ogrodu Eweli 15:56, 15 paź 2015

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Mam dylemat i ostro się zastanawiam, czy magnolia po posadzeniu uschła, czy to mrozy chwyciły i liście zbrązowiały.... Może macie jakieś doświadczenie w tym kierunku ?
Ale jesień się zrobiła .... szaro, buro i ponuro

a kiedy sadzilas ?

moja magnolia od wiosne ale jakas kiepska i chorowala a teraz po mrozach tez listki zbrazowialy
Narodziny ogrodu Eweli 15:51, 15 paź 2015

Do góry
Mam dylemat i ostro się zastanawiam, czy magnolia po posadzeniu uschła, czy to mrozy chwyciły i liście zbrązowiały.... Może macie jakieś doświadczenie w tym kierunku ?
Ale jesień się zrobiła .... szaro, buro i ponuro
"W kolorze blue" 08:35, 15 paź 2015

Do góry
Trzymaj się Gosiu.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:29, 14 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Tu jest fajnie z tymi wiśniami.
pod spodem kostki buksowe.
Z miskantem chyba za ciasno i potęguje 'wzdłuzność' tej rabaty- można się na to zdecydować, ale te kostki odbieram jakby miały właśnie robić robotę odwrotną.
Pomyślę nad nią jeszcze

Ja chyba zostawię na razie tylko wiśnie z kostkami i ice dance między kostkami i tam będzie żwirek tylko będę się zastanawiać czy sadzić cos miedzy te trójki bo tam będą odstępy
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:53, 14 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Te biale kreski to "zamazanie" poprzednia naniesionych na rysunek

A z tego co pamietam to placyk po lewej ma byc brzozowym zagajnikiem.tyle w roli adwokata.reszte wyjasni gospodyni

to świetnie.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:50, 14 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)

Witaj sąsiadko agatko !
Ja na dwutygodniowym urlopie z planami ogrodowymi ale taki skwar że ciężko cokolwiek robić jak narazie to siędzę i robie przetwory z ogórków bo u mnie wysyp. W miedzyczasie cos tam nabazgralam. Im więcej myślę tym częściej zastanawiam się czy za tymi kostkami nie dac samej werbeny bez traw ML czy Gracilimus bo tam faktycznie wychodzi wąsko to jest ta opcja pierwsza. Albo zrobić tak jak u Madżen obwódki bukszpanowe a w środku werbena a w przerwach miedzy trojką drzew dać gracki rys. 2

Tu jest fajnie z tymi wiśniami.
pod spodem kostki buksowe.
Z miskantem chyba za ciasno i potęguje 'wzdłuzność' tej rabaty- można się na to zdecydować, ale te kostki odbieram jakby miały właśnie robić robotę odwrotną.
Pomyślę nad nią jeszcze
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:44, 14 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)

Na planie:

Obiecałam się wtrącić, to się wtrącam.
Układ z takim zębem jest wg mnie fajny, jednak niepokoi mnie pomysł na dwie równoległe scieżki po trawniku ( chyba że źle rozumiem ten plan)- jedna do warzywnika, druga do placyka.Z domu będzie to wydłużało i zwężało widok.
Jak robimy ząb, to może juz odpuścić białą scieżkę?
Pomysł na odcięcie warzywnika żywopłotem i miskantem przed nim, super- poprawi proporcje.
Placyk po lewej....a może zrezygnować z niego, albo dośc mocno go skrócić, a za to pokombinować rabatę przy tarasie ( nie wiem jak z otoczeniem tarasu, coś chyba juz jest wokół,ale niedużo)- może wyciągnąc rabatę przy tarasie w lewo, albo blisko tarasu zrobić rabatę od ogrodzenia w stronę domu ( tez prostokąt jakiś)

Drzewo w żwirze przy placyku leżakowym... Może miłorząb?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:47, 13 paź 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Widzę, że o sadzeniu mimo wszystko myślisz, chyba więcej śniegu u Ciebie było, a magnolia się złamała?

nie ale gałązki biedne tak powyginane, że na ziemi leżą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies