tak, masz rację.Ale sporo wyrosło i wypiękniało- widać to na zdjęciach zdecydowanie. Oby od wiosny było lepiej. U nas teraz dolewa deszczem. Właściwie cały tydzień coś pada, u Was też?
ten rok był bardzo ciężki, mocno zniechęcajacy. Ja właściwie nie miałam swoich zbiorów warzywnych- cukinie, marchew, późniejsza sałata, selery,nawet fasolka- nic z nich nie było.
ale zasechł? Moje nie zakwitły, za sucho chyba miały mimo podlewania. Nie wiem czy tak skończyły, czy pokażą się za rok. To te wysiewane z nasionek od Ciebie.
Ożanka z nasion twoich zaożankowała mi kawał ogrodu- to jest żelazna roślina. Nawet teraz, zmrożona jest ładna
moje zielone pomidory szlag, znaczy mróz trafił. Myśleliśmy że nie wlezie do szklarni. No i dostaliśmy prztyczka w nos, bo wlazł. Jakoś bardzo mi ich szkoda
spróbuj sama. Myślę że będzie ok, jeśli zrobisz go sobie na twardym kawałku ciała. Na miękkim chyba gorzej może być- np motylek na piersi może ciut stracić na proporcjach z czasem.
Mam dylemat i ostro się zastanawiam, czy magnolia po posadzeniu uschła, czy to mrozy chwyciły i liście zbrązowiały.... Może macie jakieś doświadczenie w tym kierunku ?
Ale jesień się zrobiła .... szaro, buro i ponuro
Ja chyba zostawię na razie tylko wiśnie z kostkami i ice dance między kostkami i tam będzie żwirek tylko będę się zastanawiać czy sadzić cos miedzy te trójki bo tam będą odstępy
Tu jest fajnie z tymi wiśniami.
pod spodem kostki buksowe.
Z miskantem chyba za ciasno i potęguje 'wzdłuzność' tej rabaty- można się na to zdecydować, ale te kostki odbieram jakby miały właśnie robić robotę odwrotną.
Pomyślę nad nią jeszcze
Obiecałam się wtrącić, to się wtrącam.
Układ z takim zębem jest wg mnie fajny, jednak niepokoi mnie pomysł na dwie równoległe scieżki po trawniku ( chyba że źle rozumiem ten plan)- jedna do warzywnika, druga do placyka.Z domu będzie to wydłużało i zwężało widok.
Jak robimy ząb, to może juz odpuścić białą scieżkę?
Pomysł na odcięcie warzywnika żywopłotem i miskantem przed nim, super- poprawi proporcje.
Placyk po lewej....a może zrezygnować z niego, albo dośc mocno go skrócić, a za to pokombinować rabatę przy tarasie ( nie wiem jak z otoczeniem tarasu, coś chyba juz jest wokół,ale niedużo)- może wyciągnąc rabatę przy tarasie w lewo, albo blisko tarasu zrobić rabatę od ogrodzenia w stronę domu ( tez prostokąt jakiś)
Drzewo w żwirze przy placyku leżakowym... Może miłorząb?