Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

magnolia 13:51, 19 lis 2015

laurowisnia napisał(a)
Super ta roślinka i wydaje się, że lubi sucho?

wydaje się że jak to żurawki- jest dość plastyczna.
Pszczelarnia 13:54, 19 lis 2015

Gardenarium napisał(a)
Dzięki Ewa za strumień Podziel się wrażeniami z posiadania strumienia pod artykułem.

Ta żurawka jest w Wojsławicach, znaczy to, że jest już znana. Ale takich kwiatów u niej nie widziałam.

laurowisnia 13:56, 19 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

I nagle wgłębiając się w temat jabłonek natrafiłam na zagadkę.
Myślałam, że moja "stara" jabłonka ozdobna to 'Dolgo'. Ale 'Dolgo' kwitnie na biało!
A to jest moja NN kupiona kiedyś u Kulasa jako 'Dolgo' (mus wrócić i zapytać, co to było).
Może ktoś wie, co to za odmiana? Czy to może być 'Kelsey'?
Owoce:

I kwiaty:

Jak kupiona u Kulasa to może Makowiecki.
A ja chciałam zapytać czy rzeczywiście owoce Dolgo są słodkie? Ale jej nie masz jednak?
Pszczelarnia 13:59, 19 lis 2015

Mam 'Dolgo' też, rośnie koło tej NN od Kulasa, co miała być 'Dolgo'. Tak, są dobre.
laurowisnia 14:03, 19 lis 2015

A czytam, że długo kwitnie, ja miałabym dla niej miejsce pod bzem Eva, coś tam muszę dodać.
laurowisnia 14:07, 19 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Mam 'Dolgo' też, rośnie koło tej NN od Kulasa, co miała być 'Dolgo'. Tak, są dobre.

Za rok się przekonam. Próbowałam inne rajskie ale były cierpkie.
Urszulla 19:16, 19 lis 2015

Podobają mi się Twoje żywopłoty, moje klimaty warto było znowu coś nowego obejrzeć. Ta Artemis jest u Ciebie, chętnie wiosną pooglądam bo mam tą nazwę w pamięci i w chęciach zakupowych.
Tamaryszek 19:21, 19 lis 2015

Witaj Ewo! Pszczół u mnie nie będzie.
Przemiły pan stawia ule w moim ogrodzie i opiekuje się nimi i zabiera cały miód. Tak jakby miał hodowlę na mojej ziemi. I za to muszę mu płacić miesięcznie kilkadziesiąt złotych. Jeśli natomiast chcę miód - muszę zapłacić i to drogo. Mój M. jak to usłyszał, zamknął temat od razu.
Może znajdę jeszcze inne możliwości, szkoda...
Pozdrawiam listopadowo!
Joku 19:26, 19 lis 2015

Planujesz jakieś rabaty przy żywopłotach w przyszłości? Coś na wzór tych angielskich?

Jak mogłam zapomnieć o twoim strumieniu wpisując się pod artykułem Danusi??? No jak?
Gardenarium 19:39, 19 lis 2015

Tak, że Ewa ma rzekę naturalną, potok górski Jest niepowtarzalny.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies