u mnie tak wlasnie wyglada Tomentosum i Shasta (ta w sumie to tez tomentosum) w moim ogrodzie nie wymarza ale tomentosum zepsulam okropnie. Chcialam ja wyprowadzic na male drzewko i wyglada paskudnie. Jest opcja ściecia przewodnika z cala glową i proba wyprowadzenia na rozłozysty krzak, na razie rosnie na tylach poki czegos nie wymysle. Shaste na szczescie zostawilam z jej naturalnym pokrojem.
Dzięki za widoczek bardzo ładny. Trawy to jest to sprawiają, że ogrodowi dają zwiewność i lekkość. Co to są za trawy czy co kolwiek na dole foty te ciemno zielone.
Klona masz takiego dużego. Jak ja wam zazdroszczę (pozytywnie) tego klimatu na Dolnym Śląsku. Duża różnica możecie się wcześniej nacieszyć ciepelkiem.
Bambusy piękne zeby tylko przetrwały. Mam też w donicach niższe bambusy dostałam jeden ciemno zielony od Danki Duszan a drugi biało zielone pasy od Franka z japońskich ogrodow. Jeszcze są w donicach plastikowych aby się rozrosły, podobno inwazyjne. Wkopie do ziemi na zimę. Wiosna w przyszłym wstawię do donic.
Donice zrobimy sami ze styropianem 5cm w środku to może nie zmarzną.