Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 21:02, 24 lip 2013

Do góry
Hortensje z tegorocznych patyczków Kwitną lilie nn ..po martagonach zostało tylko wspomnienie Kwitną clematisy ...acant pnie sie powolutku ku górzePerovskia i anemony
Zielony chaos u Dawida 20:59, 24 lip 2013

Do góry
Piękne lilie!
Ogród z łezką 20:45, 24 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Bogdziu, mnie w ogólności lilie zachwycają...szczególnie lubię te pachnące...i nie pomarańczowe

One u mnie zaraz po różach są w rankingu

U mnie przed rózami bo nie mają kolców i dużo mniej z nimi kłopotu.
Zielony chaos u Dawida 20:30, 24 lip 2013

Do góry
'Frans Hals'

i mniejsza 'Stella d'Oro'

Kolejne to znowu lilie i mam nadzieję, że Was nie zanudzę

'Belladonna'

'Bell Song'

W cieniu - zacieniona 17:33, 24 lip 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Wpadłam na chwile a jak zawsze wsiąknełam na długo bo pięknie u Ciebie i kolorowo i te lilie cudne.Pozdrawiam.
Lilie u mnie dopiero będą się rozwijać...
W cieniu - zacieniona 17:29, 24 lip 2013

Do góry
Wpadłam na chwile a jak zawsze wsiąknełam na długo bo pięknie u Ciebie i kolorowo i te lilie cudne.Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 08:21, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Krwiste lilie cudowne

To takie całkiem zwykłe lilie ale ja też je lubię jak zakwitną , dobrze je widac z daleka. Pozdrawiam Łukasz.
Ogród z łezką 07:45, 24 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kasiu widzę ze zachwyciła Cię nowa lilia, piękna, to moje ulubione kolory lilii.Pozdrawiam.

Bogdziu, mnie w ogólności lilie zachwycają...szczególnie lubię te pachnące...i nie pomarańczowe

One u mnie zaraz po różach są w rankingu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:26, 24 lip 2013

Do góry
Zaopatrzyłam się w arsenał nawozików........

Mam nadzieję że moje roślinki trochę odżyją

Mam pytanko macie jakąś rozpiskę kiedy i jak nawozić poszczególne rośliny????

Kupiłam w poniedziałek w lidlu żólte lilie........dosadziłam je wczoraj do rabaty pod oknami

Były jeszcze czerwone i pomarańczowe .......

Przyjechała do mnie koleżanka z synem na tydzień......więc akcja wyrywania chwastów na chwilkę przystopowała...wczoraj wyplewiłyśmy razem pół warzywnika.....dzisiaj przerwa bo robimy sobie z dzieciakami wycieczkę

Pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:33, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie na targach skąd ja to znam
Mam może 20 lili kupionych na wystawie w chorzowie i jak na razie ani jedna nie zgadzała się z tym co kupowałem zawsze jakaś kolorwa azjatycka się trafiała. Teraz kupuje tylko w jednym miejscu i nie było jeszcze żadnej pomyłki

Przy cebulowych zawsze jest ryzyko zakupu. Też mam sprawdzonego sprzedawcę w sieci, u którego kupuję cebule lilii
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:33, 24 lip 2013

Do góry
Lilie na targach skąd ja to znam
Mam może 20 lili kupionych na wystawie w chorzowie i jak na razie ani jedna nie zgadzała się z tym co kupowałem zawsze jakaś kolorwa azjatycka się trafiała. Teraz kupuje tylko w jednym miejscu i nie było jeszcze żadnej pomyłki
Rododendronowy ogród II. 00:06, 24 lip 2013

Do góry
Krwiste lilie cudowne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:53, 23 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Łukasz, gratuluję 200 postu! Ale największy sukces to to, co pachnie i szumi u Ciebie w ogrodzie. Wspaniale!

Piękna siewka!!! Gratuluję!

To prawie nic przy innych terminatorach forum
Zapach mam teraz prawie w kązdym miejscu w ogrodzie lilie OT dają czadu
Siewka nie moja, ale nie wiedziałem co kupuje więc też ciekawość była, może już za jakiś czas dorobie się własnych siewek.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:48, 23 lip 2013

Do góry
Podziwiałam lilie różowe.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:27, 23 lip 2013

Do góry
Taaa.. Lepiej remontów niszzzz zagipsowanych kończyn ... Buziam Aneczko ... Ja Ci powiem.. Wiecznie cuś .. Ale na sobotę już się cieszę a jeszcze przed nią mają dotrzeć lilie Bogdzi
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przywieźć Ci rozwary???? Te niebieski dzwoneczki z pudełeczkami Nasiało mi się ich sporo
Myśl co chcesz jeszcze.... bo czas ucieka.. do soboty już blisko... Mama kopie dla Ciebie lilie Tak się przejęła że się Tobie spodobały

Anek ja dumnam bo wiem bez tłumaczenia i gestów, który to rozwar ... nawet wiem, ze są białe i niebieskie (jeżeli inne są jeszcze to tego nie fiem ) ... od Irenki przywiozłam 6 obywateli rozwarów i chcę zrobić ten miks rozwarowo - żurawkowy bo mnie wziął i urzekł ... łączka rozwarowa ... też więc zaadoptuję rozwary chętnie ...

mama kofana jest ... a jej lilie piękne i energetyczne ...

usiądź bo zupełnie odruchowo rzekłam na bakopę bakopa ... ba nawet na nową odmianę dziewanny powiedziałam dziewanna ... sama sobie powiem, że jestem wielka ))) ... u Madżenki przywitałam się z tytomą ... ha ... kiścienie rozpoznałam ... o bergenii nie wspomnę (ani o tym, że jej zła identyfikacja to moja najdroższa botaniczna pomyłka w dodatku sterczy i nie kwitnie ) ... budleja ... też rozpoznałam ale to się na tym kfiatku dzieje to czary ... inny świat ... coś motylkowo nieziemskiego ... na tojeści i lawendzie tez sobie motylki i owady pozwalają ale ten spektakl na budlei to obłęd ...

pęchcerznice też poznaję ... ale tego czegoś co stoi u Madżen i rośnie w pełnym słońcu a nie powinno nie pomnę ... za to mam obfocone ...

o tym, że graba rozpoznam w ciemności nie musze mówić ... żywopłot i nie tylko z graba cudny

brakuje mi jeszcze tylko tej lekkości w rozumieniu roslin aby zacząć projektować ale coś wymyśliłam ... zrobię sobie kartoniki z nazwą rośliny i czasem kwitnienia plus obrazek ... i wtedy może ruszę

no to się rozpisałam ...

machnę priva ale to jutro bo nie wiem czemu ale śpiąca jestem ))))
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:55, 23 lip 2013

Do góry
Ponieważ wyjeżdżam na kilka dni to zostawię Wam kilka fotek.
Jak wrócę to pewnie będzie już po kwiatkach... część zapewne przekwitnie.

Lilie pachną obłędnie

groszek nie jest gorszy

i jeszcze floksy pachną, to jest moment, kiedy chce się siedzieć bez przerwy w ogrodzie
pachnie, pachnie, pachnie...

Rododendronowy ogród II. 20:35, 23 lip 2013

Do góry
Rudbekie

i lilie

Ogród w skali mikro :) 16:42, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
No., no.. w kałuży będą lelije I super Kwitną całe lato
Na ognich sie nie zostajesz..... strzelam foch z przytupem

Ja teź się na te lilie cieszę .. Jutro to chyba od okna nie odejdę .. Jeszcze z głodu zemrę i na ognicho wcale nie dotrę ...

A tak serio .. Gdyby by eM , to bym wracała po nocy.. Ale niestety ... .. Mam oczy po operacji i jeżdżić w nocy to dla mnie katastrofa.. Dlatego muszę wracać po jasnoku
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:01, 23 lip 2013

Do góry
Natrzaskałam fotek to Was pomęczę... mam zaćmę umysłowa w robocie.. pomysłu brak... czekam na olśnienie...
Obiecane jeżówki będą wieczorem... a jak wena przyjdzie do pracy to jutro..

Lilie

I takie.. do przesadzenia, bo trawa je napadła..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies