Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 08:45, 07 sie 2013

Do góry

Mam takie samo połączenie ! Anabelka i lilie

Pozdrawiam z upalnego południa kraju
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:35, 06 sie 2013

Do góry
Obecnie kwitnące lilie

Liliowo i kolorowo:) 21:01, 06 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale pięknie kolorowo u Ciebie Danusiu! Ta ciemna lilia, taka bordowa...chyba też takie mam, bardzo intensywnie pachnie?
Jeżeli to ta sama, to pachnie na kawał ogrodu

Kasiu bardzo pachnie, teraz wszystkie lilie co kwitna to tak pachną ale to juz koncowka no i upał je niszczy,szybko przekwitaja.
Ogródek Anity 18:46, 06 sie 2013

Do góry
I lilie
Ogródek Anity 18:36, 06 sie 2013

Do góry
Dziś taki upał, że w ogrodzie nic zrobić nie można! Więc zamôwiłam już jesienne cebule, wiosną będzie kolorowo!
Kupiłam tulipany: żółte, niebieskie i fioletowe. Takie zestawienie żarówiaste sobie wymyśliłam!
Do tego lilie, mam ich mało, a są piękne!
Lilie: Pink Perfection, Anastasia, Spring Pink, Dizzy,Penthause. Same w różowych odcieniach
A, no i szafirków też dokupiłam, wszystko w gigapakach, więc będzie kolorowo!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:26, 06 sie 2013

Do góry
Zmiany aż huczy! Ale lilie to masz cudne! A ja właśnie zamówiłam różne lilie na jesień, też je uwielbiam!
Ale twoje cudniaste! Pokazuj jenczęściej! Ja tak uwielbiam kwiaty!
Lilie - Lilium 18:04, 06 sie 2013

Do góry
piękne lilie powyżej , ja również w ubiegłym roku zakupiłam, w tym roku jesienią będę miała dużo młodych do rozsadzenia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:20, 06 sie 2013

Do góry
Aniu, on chyba się nie nadaje w kulki, bo traci na urodzie, więc i łatwiej i lepiej mnie będzie; ciachnęłam wszystkie
tu dokonuję zmian, mianowicie, wylatują szałwie, hortensje i róże, a dojdą wzdłuz całego muru miskanty ML i hakone do końca, już zamówiłam u Finki
widać 2 nutkajskie cyprysy, i goły placyk z chwastami, wokół była szałwia omszona, zamiast niej też będą trawy i poszerzy się przejście
wiosną kwitną tu czosnki, no i rosną tu buki trikolor, które zostają, byleby szybciej rosły,

a tu dalej ta rabata, ale jakby inna, tu piesa niszczyła wszystko, więc wywaliłam lilie i wszystko inne, nie do końca i wsadziłam trawy i rozchodniki, dałąm zdjęcie, i z przodu buksiki i klonik i tylko to...część lili będzie do wykopania wiosną, bo nie wiem, gdzie one teraz jak na płask ziemia tylko
rozchodniki borodwe i jasne i do tego trawki niskie, Finka coś wybierze
kamnienie, to ochrona przed psami, potem zmielone świerki tu sypnę, po tym moje rh ruszyły jak burza

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:20, 06 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Dalej susza, mam dośc podlewania, ale trzeba ratować rośliny. Lilie zniknęły w momencie, pozostało kilka niedobitków, które mają więcej cienia. O żurawkach w słońcu nie wspominam, ale mimo wszystko jest kilka terminatorów, które mimo palącego słońca wyglądają pięknie.

O zdjęciach zawsze zapominam przy kilku godzinnym podlewaniu, ale coś tam zostało uwiecznione

Cudne te liliowce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:19, 06 sie 2013

Do góry
Kasiu- kitku, no i to najgorsze, chyba woalke na twarz i do roboty jak dam radę, u nas żar z nieba, dosłownie!

Alinko, między kostrzewami juz jest lawenda, ale mała, a 3 uschły na słońcu
ja dlatego to powiększam, bo z lawendy ma byc murek, jak np. z bukszpanu, więc to będzie obrzeże i chyba nie zasłoni mi
z tym czyśćcem fajnie, ale mączniak mnie przeraził...hym, może zmienię znowu układ
Alinko, twoją wizytówkę oglądałam ostatnio, tez dużo się zmieniło

Aniu, to kawałek, dużo jeszcze tego! mnie na pewno pająk walnął, albo i nie...no mam 2 ukąszenia, znaczy 2 dziurki i z dwóch coś wycisnęłam twardego...właśnie wpadli do pracy znajomi i w szoku byli, jak łapkę zobaczyli, aż boją się do nas na ogród przyjść, trza było mi nie pokazywać!
cofnęłam się do artykułu, jednak to on, ma dom w tym miejscu, dziś wnuki u nas, więc liczę że M. popsikał jak należy!...bo jak ruszą do kwiatków, to mnie potem córa zamorduje!

Ula, no mnie on też się podoba, o dziwo zero tam ślimaków, ale bukszpany to mi wcinają!
no nic, będę przesadzać jakby co, na razie fajnie

Kasiu, no jakoś tak dajemy powoli, wiesz, ciut pracy potem odpoczynek w cieniu drzew, albo na rabacie gdzie cień i tak latamy ze słońca w cień, ale też nie chce się, normalnie to dużo więcej by się zrobiło

ja wczoraj, mimo bolącej ręki zerwałam darń, aby miec miejsce na przesadzane lilie i irysy, ale potem to odczułam..cieplutko pozdrawiam, jej czy ja się wyrobię do was zajrzeć!!
i podcięłąm w kostkę buksiki, te jasne tylko w kostkę tnę, aby zrobić murek, odżyły www końcu

Anitka, masz rację, ale teraz leki, więc tylko wapno w rękę jest lepiej, twarda jestem sztuka, tylko coś mnie robale zbyt ukochały
a te M. bukszpany ratowałam od ślimaków, takie już fajne są!

Liliowo i kolorowo:) 13:25, 06 sie 2013

Do góry
Danusiu piękne lilie aż czuję zapach u mnie już powoli przekwitają .Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 11:40, 06 sie 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
A więc moje małe sadzonki dziś odwdzięczają się tak
i kolejna fuksja własnej hodowli

Pelargonia

Ewuś ale cudne masz te fuksje i pelargonie) Widziałam też piękne lilie i horti Ci zakwitły Sama radość Udanego wypoczynku Ci życze
Liliowo i kolorowo:) 10:12, 06 sie 2013

Do góry
Witaj Danusiu Umnie też niektóre lilie maja żółte liście ale kwitną nie wiem z czego to
Liliowo i kolorowo:) 10:02, 06 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Gratuluję Jedna piękniejsza od drugiej, i jak to robisz, że są tak zdrowe !

Grażynko a Tobie się cos dzieje z liliami? Zauważyłam, że jedynie u mnie to białe lilie żołte liscie mają ale kwiaty są oki Cieszą swoją urodą Pozdrawiam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:21, 06 sie 2013

Do góry
Zakwitły mi kolejne lilie kupione w zeszłym tygodniu w lidlu

Pięęęęęęęęęęęęęęknie pachną

Zielony chaos u Dawida 08:07, 06 sie 2013

Do góry
Na początek dnia jeszcze dwie lilie - 'Baywatch' i jedna nienazwana

oraz dalie - biała 'My Love' oraz dwukolorowa 'Mystery Day'

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 05 sie 2013

Do góry
Dalej susza, mam dośc podlewania, ale trzeba ratować rośliny. Lilie zniknęły w momencie, pozostało kilka niedobitków, które mają więcej cienia. O żurawkach w słońcu nie wspominam, ale mimo wszystko jest kilka terminatorów, które mimo palącego słońca wyglądają pięknie.

O zdjęciach zawsze zapominam przy kilku godzinnym podlewaniu, ale coś tam zostało uwiecznione

Piaskownia na zakręcie 16:50, 05 sie 2013

Do góry
Ładnie kwitnie Lukrecja, myślę, że na stałe u mnie zagości

Zakwitają kolejne lilie

I kolejny floks

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:19, 05 sie 2013

Do góry
Pierwszy aster-samosiejka i hosty -kłącza - w doniczce.

Lilie tygrysie (chyba), znowu pomarańczowe:/

Pomidorki, pycha

Aronia:

Cynie:

Wszystko o czym ... Marzysz 22:44, 04 sie 2013

Do góry
kwitną jeszcze lilie i liliowce

i róże

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies