Paula ja lubie czytać ogrodowe metamorfozy, dzieki temu moze nie bedę mieć doła gdy ja piaty raz bede zmieniać rabatę
podpytam Gosię jakie ma wrażenia, ja myslałam ze wystarczy jeden róg zrobić o wiele nizej i bedzie zlatywać...
a ty zadaszasz jakos swój placyk wypoczynkowy? bo nie kojarzę..
Polinko
Od ostatniego wpisu waldka myślę, że powinnam tą rabatę jednak jakoś inaczej zrobić. Mam dylemat Nie wiem jak się za to zabrać ... Podobają mi się inspiracje Chelsea ... ale widzisz to podpowiada mi serce a rozum mówi, że byliny są nietrwałe, rosną często inaczej niż sobie wyobrażamy ... a poza tym w wielu inspiracjach Chelsea dużą robotę robi ciekawa architektura ... no a tego nie mam szans zrobić u siebie ... i stanęłam w miejscu
Irenko pamiętasz, że Aga ma Panią od powojników w bardzo przystępnych cenach? Przy większych zakupach pewnie wynegocjujecie jeszcze ładny rabat a przy okazji będziesz miała pretekst do przyjazdu w nasze strony.
Aniu, podziwiam Cię, że chce Ci się to wszystko czytać...Ja proponuję pierwsze dwa lata ominąć. Tak naprawdę to prawdziwy ogród zaczął się tworzyć od stycznia 2015
Żagiel ma u siebie Kokoszka czyli Malkul i pamiętam, że jakieś patenty z dziewczynami wymyślała na zbierający się pośrodku deszcz.
Reniu, nie pisałam tego abyś sobie zakodowała tylko wiem jak ciężko jest coś planować Ja szczerze nie lubię myśleć gdzie, co posadzę bo wiem, że kilka dni mam wyciętych z życiorysu. O niczym innym nie potrafię myśleć jak tylko o ogrodzie.
Jak planowałam z dziewczynami moje trawiaste rabaty rok temu to ogromną pomocą były fotki traw z ogrodu Tessi, Toszki czy Jagody. Wręcz się śmiałyśmy, że z Silver Sceptre zrobię doktorat Do tego dziewczyny "podrzucały" piny i wtedy łatwiej coś sobie wyobrazić.
Wiesz, same pocieszające informacje dzisiaj od Ciebie dostaję.
Czyli drzewka owocowe zostają w miejscu, które im wyznaczyłamDobrze, ze mogą być przed płotem betonowym bo innego miejsca brak.
Szukałam dzisiaj już tego Cisa Robusta. Możesz podpowiedzieć czym on się różni od Wojtka?
Mam w ogrodzie 4 szt. Wojtka, 2 z nich były zakupione w tym roku wiosną i jestem bardzo zadowolona z szybkości przyrostu. Z ciągu jednego sezonu urosły ok. 20 cm. I odpukać nie mam z nimi żadnych problemów.
Planuję dwa wąskie żywopłoty. Jeden max.40 cm, drugi 30 cm.
Wojtka mam ze sprawdzonej szkółki i w dobrej cenie.
Widziałam inspirację i lubię te geometryczne rabaty z przeplatanką byinową ale czy to cały rok będzie zdobić? Wyższa szkoła jazdy jak dla mnie aby skomponować te wszystkie bylinki
Myślę cały czas o tych liliowcach...i cieszę się, że tak krótko kwitną
Mirelka oby tylko na Twoich przeczuciach się nie skończyło
Ja mam stracha aby czegoś nie zepsuć bo wiem, że jak coś mi nie będzie grało to za rok będę musiała robić konkretną rewolucję a po tegorocznych zmianach wiem ile to pieniędzy pochłania i nie mam najmniejszej ochoty na ponowne zastanawianie się gdzie upchnąć niechciane rośliny.