Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 21:45, 29 maj 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Tak tak poranne i wieczorne światło najlepsze do fotek.
A u ciebie czy węższy czy szerszy kadr, ogród wygląda świetnie

Oliwka dziękuję

Urszulla napisał(a)
Madzia dzielna jesteś, potrafisz dążyć do celu. Jakoś te przeciwności losu nie przeszkodziły Ci działać. Ogród taki że gości możesz przyjmować

Wpadaj na kawę jutro jestem w domu

spełniłam swoje kolejne chciejstwo

Alija napisał(a)
Ależ pięknie wszystko zrobiłaś. Teraz tylko czekać na prawdziwą majową, lepiej może czerwcową pogodę, odpoczywać i rozkoszować się pięknym ogrodem.

Alicja dziękuję ...narobiłam się ,to fakt ......mam teraz zamiar na spokojnie dbać o to co jest

Nowa12 napisał(a)
Ktoś tu zaszalał i wpędza w kompleksy . Jak można tak szybko rabatę zrobić? Jak ty ogarniasz te metraże. Ja mam połowę i stwierdzam że więcej bym nie dała rady doprowadzać do względnej przyzwoitości.

Aga jakie szybko -ze 3 tygodnie z nią walczyłam ....ale ostatni mordor na działce ogarnięty -jestem zadowolona ,ale i zmęczona ....teraz się lenię zanim ruszę na plewienie

jak ogarniam ....hmm...nie mam małych dzieci -to po pierwsze ,a po drugie -lubię tak odpoczywać od pracy i trosk

Do raju daleko - u Ewy 21:44, 29 maj 2021

Do góry
Azalie na górce w kąciku japońskim pięknie rozkwitły Już przypominają "poduchy".

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:44, 29 maj 2021

Do góry
06.05.2021
Magnolie jeszcze słabo się "przebijają" ale..już królują

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:42, 29 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

hihi do mistrzostwa baaardzo daleko, ale lubię sprawić dzieciaczkom przyjemność i też sobie ładnym wyglądem tortu
pokażę jeszcze pierwszy mój musowy z polewą lustrzaną dla Kuby. Przybranie owocami słabe, ale Kuba bardzo chciał owocki

i był mniami! Fajnie też warstwy wyszły.

Trochę trzeba się napracować, ale sporo satysfakcji i poezja smaku

Zgłodniałam.
Mniam...
Do raju daleko - u Ewy 21:33, 29 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Ewuś! Znowu dziki?! Współczuję! Rzeczywiście musicie pomyśleć o ogrodzeniu, bo jeśli one już kojarzą Wasz ogród ze smakołykami to będą wracać.
Ale trzeba myśleć pozytywnie, przepiękny ten klon w donicy, cudny kolorek liści i rabatki śliczne.
Pozdrawiam!

Tak, znowu przyszły. Już drugi raz w tym roku. Poprzednio zjadły cebulki krokusów, a tulipany zostawiły. Tym razem cebulki tulipanów im posmakowały. Nie wiem, czy przyjdą na cebulki czosnków, bo one teraz zaczynają rozkwitać. Oby nie.

Do raju daleko - u Ewy 21:30, 29 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Jejku ale szkodniki... cos zniszczyły na amen ?
Piekny ten klonik w donicy

Na amen to cebulki tulipanów zjadły. Rabaty poryte. Przy jednej róży (świeżo przesadzonej) mocno porył przy korzeniach. Mam nadzieję, że różyczka da sobie radę.

Sezon 2017 u Hanusi 21:27, 29 maj 2021

Do góry
Dziś na chybcika do ogrodu podlac pomidory, ale okazało się, że trzeba tez podwiązać. Paliki powbijałam, i podwiązałam. POłowa wyściółkowana słomą, drugiej połowy nie zdążyłam, ale dobre i to co zrobione. Powschodziły cukinie w gruncie, przykryłam je butelkami po dużych wodach mineralnych. Ogórfki tez przysłoniłam folią, tylko nie wiem czy wiatr mi jej nie zwieje, coś zbyt mocno sie rozpędził. A w nocy ma być zaledwie +6.

Zdjęć nowych dziś nie ma, nie zdążyłam. Rabatki nie naruszoine. Alke w szklarni znalazłam rudą mysz, nieżywą. Ciekawe dlaczego? Trutki żadnej nie mam wyłożonej, drzwi były lekko uchylone -na dwa palce, mogła gdzie indziej się naje sc, a u mnie zgon.

Pigwowiec już gubi płatki, ziemia pod nim ró,żowa, ale nie uwieczniona.
W ogródku emerytki 21:21, 29 maj 2021

Do góry
Jałowiec Horstmann już posadzony, będę się nim zachwycać siedząc w altance lub patrząc z okna

A tu zaczątek "lasku" mikołajka iberyjskiego, wysiał się w szczypiorku i dzikim czosnku
Siewek jest więcej, tylko jeszcze małe.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:16, 29 maj 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Znowu mam do nadrobienia maj Na szczęście/nieszczęście "połamały" mnie "korzonki" jestem "uziemiona" i mam czas

03.05.2021
Trawniczek zaczyna cieszyć zielenią. Założyłam doniczkową hodowlę kolorowej sałaty. Tulipany posadzone w doniczkach i nie zakopane do ziemi bardzo słabo "obrodziły" Jestem rozczarowana, bo nie mam miejsca żeby zakopywać doniczki..

Początek maja nie rozpieszcza nas ciepłem..trzeba się dogrzewać kaloryferami

Śliczny widoczek ogrodowy, jak w ramce. Moje koty też się jeszcze czasem wspomagają kaloryferem, no ale co zrobić, taki mamy maj.
Zdrówka życzę, lecz się, ogród czeka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies