Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Rododendronowy ogród II. 21:34, 12 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ooo naprawdę? Kochana jesteś

Reniu no jest taki problem ze podzielic sie nie da bo trzeba by korzenie uszkodzic ale mam drugą sadzonke ,niestety mała chyba 4 pędy i tą mogłabym Ci dac jesli chcesz. U Pani Przyrody pisałas ze żałujesz ze nie wzięłas dzwonków, jakie chcesz białe czy niebieskie to po deszczu jaki zapowiadaja na wtorek mogłabym w doniczki te dwie rzeczy wsadzic dla Ciebie.W sobote bede u Margarete to bym u niej zostawiła , pasuje Ci takie rozwiazanie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:23, 12 cze 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Skoro tak to chętnie skorzystam Te większe siewki są w pączkach ale kwiatów jeszcze nie ma. Jestem niemal pewna że te o czerwonych liściach będą różowe a te o zielonych białe. Niemal Te różowe zeszłoroczne mi nie przezimowały. Z białych jedna kępa rośnie jakby zimy nie było a pozostałe odbijają ale słabiutko. Chyba te różowe trzeba traktować jako jednoroczne albo przykrywać. Ja tego nie robiłam bo podobały mi się te uschnięte miotły

To ja pisze się na te różowe
Umówimy się telefonicznie w przyszłym tygodniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:20, 12 cze 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
ja jeszcze mało doradzę wciąż się od Was uczę kobietki ale bardzo mi się podobają Renia Twoje działania zachwycam się ostatnio jarzmiankami u Was, piękna rabatka jarzmiankowo hortensjowa macham ciepło

Beatko
Ja też caly czas się uczę i ... zmieniam Choć ostatnio przystopowałam Teraz pozostało mi ułożyć ekobordy i wysypać żwirkowe koło/placyk na rabacie ze ŚŚ I może w koncu fachowiec dopisze i wybuduje mi ściankę przed jałowcami Zdecydowałam, że będzie jednak pojedyncza ścianka i trzecia ŚŚ
Jarzmianki są naprawdę urocze ale szałwie i ostróżki tez zachwycają No i czadu dają róże oraz zaczyna lawenda Robi się bardzo kolorowo Nawet firletka pokazuje już swój wściekły róż
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:19, 12 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Monika To żaden problem podjechać ... jesli tylko będzie wyjazd w pobliżu to masz jak w banku te trzy sadzonki
Może na OlX poszukaj ziemi?
Gaurę raczej tą różową? ale czy można juz zidentyfikować kolor jakoś?

Skoro tak to chętnie skorzystam Te większe siewki są w pączkach ale kwiatów jeszcze nie ma. Jestem niemal pewna że te o czerwonych liściach będą różowe a te o zielonych białe. Niemal Te różowe zeszłoroczne mi nie przezimowały. Z białych jedna kępa rośnie jakby zimy nie było a pozostałe odbijają ale słabiutko. Chyba te różowe trzeba traktować jako jednoroczne albo przykrywać. Ja tego nie robiłam bo podobały mi się te uschnięte miotły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:12, 12 cze 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

No widzisz, chyba za późno dzieliłam, już takie ładne liście miały i szkoda było mi przycinać. Myślałam że są jeszcze na tyle małe że to zbędna a tu taki klops Nie kłopocz innych ludzi, myślałam że ty tam może będziesz jeszcze zaglądać. Sorry za telefon, zobaczyłam dopiero w nocy, miałam oddzwonić i tak zeszło. Rodzice przyjechali i trochę pomagają - jak to ludzie na urlopie A jeszcze sobie roboty dołożyłam bo wczoraj spontanicznie zdjęłam mój podwyższony trawnik- taki brzydki, nierówny nie pasował do nowych desek I teraz klops bo skąd tyle ziemi nabrać znowu? Wszystko rozgrzebane a ja zaraz zbankrutuję Ech te ogrody
A jaką chcesz gaurę? Bo siewek możesz ode mnie nabrać- mam z nich dywan- byłaś, widziałaś

Monika To żaden problem podjechać ... jesli tylko będzie wyjazd w pobliżu to masz jak w banku te trzy sadzonki
Może na OlX poszukaj ziemi?
Gaurę raczej tą różową? ale czy można juz zidentyfikować kolor jakoś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:54, 12 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Monika
A ja myślałam o gaurze Nawet chcialam do Ciebie podjechać w tej sprawie w ubiegłym tygodniu ale nie odbierałaś telefonu ...
Szkoda Hameln Ja u tego pana teraz nie będę ... chyba, żeby mój kolega przejeżdżał (a wie juz gdzie to jest to ci kupi
A ja myślałam, że rozplenice nie potrzebują dużo wody?

No widzisz, chyba za późno dzieliłam, już takie ładne liście miały i szkoda było mi przycinać. Myślałam że są jeszcze na tyle małe że to zbędna a tu taki klops Nie kłopocz innych ludzi, myślałam że ty tam może będziesz jeszcze zaglądać. Sorry za telefon, zobaczyłam dopiero w nocy, miałam oddzwonić i tak zeszło. Rodzice przyjechali i trochę pomagają - jak to ludzie na urlopie A jeszcze sobie roboty dołożyłam bo wczoraj spontanicznie zdjęłam mój podwyższony trawnik- taki brzydki, nierówny nie pasował do nowych desek I teraz klops bo skąd tyle ziemi nabrać znowu? Wszystko rozgrzebane a ja zaraz zbankrutuję Ech te ogrody
A jaką chcesz gaurę? Bo siewek możesz ode mnie nabrać- mam z nich dywan- byłaś, widziałaś
Rododendronowy ogród II. 10:38, 12 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dostałam je od znajomej, jutro zobacze czy dałoby sie z Tobą podzielic nimi.

Ooo naprawdę? Kochana jesteś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:32, 12 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Piękne połączenie stipy i perowskiej z werbeną. Mi też marzy sie perowska na razie bastuję, macham

Warte skopiowania
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 12 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu a kosmosy czekoladowe? Iwka miała w tamtym rokutylko nie wiem jakie one wysokie rosną. Kwiaty mają w takim bordowy kolorze

Chyba za ciemne? do berberysa bagatelle i czerwonych krwawników
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:28, 12 cze 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Pasowałby ci krwiściąg Albo krwawnica rózgowata
Renia, ty wiesz że chyba uschły mi hameln po podzieleniu? :'( Te w co poszły od razu do gruntu. Te co trzymam w doniczkach w cieniu jeszcze jakoś się trzymają ale też słabo. Najładniejsze kawałki poszły od razu na miejsce docelowe i teraz straszą. Jakbyś była wiesz gdzie to wzielabys mi trzy sadzonki co? I kurdę boję się już ruszać inne rozplenice bo pojadę gdzieś, nie podleję i padną dziady

Monika
A ja myślałam o gaurze Nawet chcialam do Ciebie podjechać w tej sprawie w ubiegłym tygodniu ale nie odbierałaś telefonu ...
Szkoda Hameln Ja u tego pana teraz nie będę ... chyba, żeby mój kolega przejeżdżał (a wie juz gdzie to jest to ci kupi
A ja myślałam, że rozplenice nie potrzebują dużo wody?
Ogród wyrozumiały 10:10, 12 cze 2016

Do góry
Iza Pokaż tą szalwię.
Na temat świerków nie pomogę bo nie bardzo znam się na szkodnikach czy innych ale powiem ci, ze ja u siebie mam problemy z tujami - mam takie jedno miejsce gdzie co roku wypada mi kilka sztuk tujek bo ... okazało się, że w ziemi mam pozostalości po wyciętych/wykopanych jakiś czas temu drzewach, które są źródłem choroby grzybowej praktycznie niemożliwej do zlikwidowania ... mam nadzieję, ze u Ciebie to nie jest to ale napisałam bo warto wiedzieć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:56, 12 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajne połączenie Też dodałabym coś wysokiego do mojego trzcinnika ale werbena kolorystycznie mi się nie zgra. Szukam czegoś w kolorystyce bordowo-czerwonej
Reniu a kosmosy czekoladowe? Iwka miała w tamtym rokutylko nie wiem jakie one wysokie rosną. Kwiaty mają w takim bordowy kolorze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:54, 12 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajne połączenie Też dodałabym coś wysokiego do mojego trzcinnika ale werbena kolorystycznie mi się nie zgra. Szukam czegoś w kolorystyce bordowo-czerwonej

Pasowałby ci krwiściąg Albo krwawnica rózgowata
Renia, ty wiesz że chyba uschły mi hameln po podzieleniu? :'( Te w co poszły od razu do gruntu. Te co trzymam w doniczkach w cieniu jeszcze jakoś się trzymają ale też słabo. Najładniejsze kawałki poszły od razu na miejsce docelowe i teraz straszą. Jakbyś była wiesz gdzie to wzielabys mi trzy sadzonki co? I kurdę boję się już ruszać inne rozplenice bo pojadę gdzieś, nie podleję i padną dziady
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:49, 12 cze 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Przesadzałam szałwie (w upał) i tak mi oklapła ..czy to znaczy ,że ją zmarnowałam?

Jeśli wykopałaś całą brylę korzeniową, nie dzieliłaś tej szalwii, to mało prawdopodobne żeby coś jej było Trochę późno odpisuję ... pewnie oklapła tuż po przesadzeniu ale dziś juz po podlaniu wygląda dobrze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:47, 12 cze 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Ale piekne te jarzmiaki i jakie wielkie, to Claret?

No właśnie kupowałam bez nazwy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:45, 12 cze 2016

Do góry
Anias napisał(a)
Piękne połączenie, a ja w naszej okolicy perowskiej nie mogę dostać..

Aniu
U mnie tez nie było łatwo zdobyć te trzy sztuki ... moja pani bylinowa ściągala dla mnie od jakiegoś kolegi dwie sztuki ... a poza tym cenowo nigdy u niej nie narzekam ... sprzedawca z pasją
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:42, 12 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Renia mam perowskie z werbena, w ubiegłym roku mam mało ale w tym roku poszalałam z werbeną
Uwielbiam to polączenie, gorąco polecam

Ewa mnie już namówila a Ty tylko potwierdzasz, że to dobry wybór
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:41, 12 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
A ja za werbeną posadziłam trzciniaka KF
Reniu zdjęć nie ma ponieważ nie mam na co zgrać

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:39, 12 cze 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Tak to będzie wyglądać.

Pięknie
Ale stipa jeszcze bardziej dodaje uroku tej kompozycji. U mnie to juz nie dam rady jej tam wcisnąć
Rododendronowy ogród II. 21:23, 11 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Bogdziu
Śliczne masz te ostróżki Takich niebieskich właśnie potrzebuję bo chciałam dosadzić chociaż jedną sztukę do jasnoniebieskich i fioletowego Myślę, że byłoby to fajne zestawienie
Bardzo ładne zdjęcie

PS A pamiętasz gdzie je kupowałaś?

Dostałam je od znajomej, jutro zobacze czy dałoby sie z Tobą podzielic nimi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies