Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

danuta_szwajcer 05:05, 12 cze 2016

Zdjęcia ptaszków jak zawsze u Ciebie cudne, mnie właśnie ich koncert dzisiaj obudził, piękny kolor tej róży Tradescant ma taką głębie. No i niezła ilość róż masz jak poczytałam, u mnie tak ponad 70. Miłej niedzieli
ren133 10:38, 12 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Dostałam je od znajomej, jutro zobacze czy dałoby sie z Tobą podzielic nimi.

Ooo naprawdę? Kochana jesteś
ewsyg 11:15, 12 cze 2016

Dzisiaj wracając z kościółka, koło naszego domu zauważyłam na jezdni małego ptaszka i nie wyglądał na przejechanego. Wysiadłam z samochodu i poszłam po niego. To był młody szpaczek, całkiem ogłupiały tam siedział. Nie był ranny, wzięłam go na trawnik, ale czy on przeżyje, słabo fruwał więc jak wróci do gniazda? W pobliżu są koty, to drugie zagrożenie. Czasami przyroda bywa okrutna.
Kindzia 13:08, 12 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasiu jest dokładnie odwrotnie jak piszeszMam (myślę) duzo róz , na jesieni i tej wiosny troche dokupiłam i policzyłam je dzisiaj , jest 97 wiec chyba mam wiecej niz TyNiestety u mnie one urody wielkiej nie maja i giną wsród rh.

97 ?????? Przy moich 45-iu...
Gosiek33 13:56, 12 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

No taka róza robi wrazenie. Na pewno mozna ją rozmnożyc , trzeba było spytac czy tego nie zrobili.

już prosiłam

rewelacyjne foto sikorek, czy karmiąc młodego obiera mu słonecznika z łupinki?

Gruszka_na_w... 17:38, 12 cze 2016

Pięknie uchwycone zdjęcia ptaszków.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 21:28, 12 cze 2016

Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, mogę Ci się przypomnieć? Dodałam zdjęcia z kwitnienia rododendronu. To Percy Wiseman.

Byłam i napisałam.
Bogdzia 21:30, 12 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Zdjęcia ptaszków jak zawsze u Ciebie cudne, mnie właśnie ich koncert dzisiaj obudził, piękny kolor tej róży Tradescant ma taką głębie. No i niezła ilość róż masz jak poczytałam, u mnie tak ponad 70. Miłej niedzieli

Ponad 70 to bardzo dużo , najgorsze chyba obsypywanue przed zima no i cięcie po zimie , jest co robic przy tylu krzakach.Danusiu ciesze sie bardzo bo w końcu Cię poznam u Kasi.
Bogdzia 21:34, 12 cze 2016

ren133 napisał(a)

Ooo naprawdę? Kochana jesteś

Reniu no jest taki problem ze podzielic sie nie da bo trzeba by korzenie uszkodzic ale mam drugą sadzonke ,niestety mała chyba 4 pędy i tą mogłabym Ci dac jesli chcesz. U Pani Przyrody pisałas ze żałujesz ze nie wzięłas dzwonków, jakie chcesz białe czy niebieskie to po deszczu jaki zapowiadaja na wtorek mogłabym w doniczki te dwie rzeczy wsadzic dla Ciebie.W sobote bede u Margarete to bym u niej zostawiła , pasuje Ci takie rozwiazanie?
Bogdzia 21:37, 12 cze 2016

ewsyg napisał(a)
Dzisiaj wracając z kościółka, koło naszego domu zauważyłam na jezdni małego ptaszka i nie wyglądał na przejechanego. Wysiadłam z samochodu i poszłam po niego. To był młody szpaczek, całkiem ogłupiały tam siedział. Nie był ranny, wzięłam go na trawnik, ale czy on przeżyje, słabo fruwał więc jak wróci do gniazda? W pobliżu są koty, to drugie zagrożenie. Czasami przyroda bywa okrutna.

Do gniazda nie wróci bo jak z niego wylecą to juz nie wracaja ale jestem pewna ze matka była w pobliżu i się nim zajęła , niestety i ona nie pomoże gdyby w pobliżu był kot, to najbardziej niebezpieczny okres dla ptaków.