Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:14, 11 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Może nie masz oszołamiającej ilości róż, ale za te które są...jakie piękne

Już lilie??? Ciekawe jak tam moje najwcześniejsze azjatki...

Kasiu jest dokładnie odwrotnie jak piszeszMam (myślę) duzo róz , na jesieni i tej wiosny troche dokupiłam i policzyłam je dzisiaj , jest 97 wiec chyba mam wiecej niz TyNiestety u mnie one urody wielkiej nie maja i giną wsród rh.
Bogdzia 21:17, 11 cze 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Jak zwykle wszystko pięknie wygląda, pomimo iż mieszkamy tak blisko u mnie róże w tym roku posadzone i wszystkie mają tylle pąków a jakoś tak trudno im się rozwinąć , wiem że są różne odmiany jedne wcześniej inne później, ale ile można czekać, deszczyku życzę mam nadzieję że w końcu dziś popada, macham

Cierpliwosci ogrodniczko , to nasza główna cecha , trzeba poczekac ,jak są pączki to i kwiaty beda.Deszczyk był ale co to za deszcz 0,6 l na metr kwadratowy, mało.Własnie wróciłam z podlewania połowy ogrodu bo goscie są to tylko tyle sie udało i tylko niektóre rh.
Bogdzia 21:19, 11 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale cudne nie wiadomo którą chwalić pierwszą Po kwitnieniu rodków i azalek ogród nadal pełen koloru i rozmaitości i jakie wszystko zadbane, Bożenko jestem pełna podziwu dla Waszej pracy i gustu

Sylwia nie jest zadbane, ile jestesmy w stanie tyle robimy, właśnie mój gosc zwrócił mi uwagę ze ,,tu by trzeba wypielic", no cóz , jak starczy czasu to sie wypieli.
Bogdzia 21:21, 11 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

Bogdziu dziękuję za zdjęcia, niby u mnie też w jednym miejscu razem rosną, bo mają takie same wymagania a jakoś rzadko takie zestawienie w necie widzę. Trudność sprawia mi decyzja, co za czym sadzić gdy źródła różnie określają docelową wysokość roślin. I bądź tu człowieku mądry.

to prawda ze róznie okreslaja wysokosc, przez to okreslanie my prawie cały ogród przesadzalismy a i tak nie jest dobrze.
Bogdzia 21:23, 11 cze 2016

ren133 napisał(a)

Bogdziu
Śliczne masz te ostróżki Takich niebieskich właśnie potrzebuję bo chciałam dosadzić chociaż jedną sztukę do jasnoniebieskich i fioletowego Myślę, że byłoby to fajne zestawienie
Bardzo ładne zdjęcie

PS A pamiętasz gdzie je kupowałaś?

Dostałam je od znajomej, jutro zobacze czy dałoby sie z Tobą podzielic nimi.
Bogdzia 21:25, 11 cze 2016

Rench napisał(a)

Takich u Ciebie jeszcze nie widziałam, na zywo musi być wspaniały widok
Niesamowite !

Pokazywałam je co rok. Jak chcesz to zrobie Ci sadzonki bo dla Ani zrobiłam i własnie zabrała jak była. Moze bedzie okazja potem jakos je dostarczyc .
Bogdzia 21:27, 11 cze 2016

Rench napisał(a)

Pewnie tak najczęściej myślą ale ten był zły na matkę bo to młody który dopiero wyfrunął z gniazda i matka go przeganiała zeby sie schował a on chciał byc jak najblizej matki i jedzenia zeby sobie pierwszeństwo w karmieniu zapewnic.
Bogdzia 21:29, 11 cze 2016

Kasya napisał(a)
Obejrzałem fotki, uwagę zwraca śliczna tradescant i bordowa peonia równie piękna
Chociaż właściwie największe wrażenie powinny zrobić hortensje potwory
Tylko ze przy twoich rododendronach to Juz nic nie dziwi

To prawda rh zdominowały wszystko , juz nawet patrze czy by jakiegos nie wywalic ale jak pomyślę o swoich latach to jednak przy rh najmniej roboty.
Bogdzia 21:32, 11 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Królową rododendronowa jesteś, piwoniowa chyba juz tez a za chwilę bedziesz różaną. Pozdrawiam Bogdziu

Żadną królowa chyba nie jestem, choc najbliżej mi do rododendronowej. Piwoni mam około 30 gatunków, a róz najwiecej poza rh ale co z tego jak nie chcą rh przerosnac zeby było je widac
Bogdzia 21:35, 11 cze 2016

paniprzyroda napisał(a)
O mały włos przegapiłabym takie cudne foty. I chociaż czasu brak, to muszę buziaki chociaż zostawić

Miło Cię widziec, powiem szczerze ze ciagle sie zachwycam wazkami , nic fajniejszego do mojego ogrodu bym nie znalazła. Tablica tez stoi a mój M nagle zaczal inaczej nazywac Alfreda , teraz kiedy jest podpisany