Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 12:20, 12 cze 2016

beata_m napisał(a)
ja jeszcze mało doradzę wciąż się od Was uczę kobietki ale bardzo mi się podobają Renia Twoje działania zachwycam się ostatnio jarzmiankami u Was, piękna rabatka jarzmiankowo hortensjowa macham ciepło

Beatko
Ja też caly czas się uczę i ... zmieniam Choć ostatnio przystopowałam Teraz pozostało mi ułożyć ekobordy i wysypać żwirkowe koło/placyk na rabacie ze ŚŚ I może w koncu fachowiec dopisze i wybuduje mi ściankę przed jałowcami Zdecydowałam, że będzie jednak pojedyncza ścianka i trzecia ŚŚ
Jarzmianki są naprawdę urocze ale szałwie i ostróżki tez zachwycają No i czadu dają róże oraz zaczyna lawenda Robi się bardzo kolorowo Nawet firletka pokazuje już swój wściekły róż
ren133 12:23, 12 cze 2016

jankosia napisał(a)

Skoro tak to chętnie skorzystam Te większe siewki są w pączkach ale kwiatów jeszcze nie ma. Jestem niemal pewna że te o czerwonych liściach będą różowe a te o zielonych białe. Niemal Te różowe zeszłoroczne mi nie przezimowały. Z białych jedna kępa rośnie jakby zimy nie było a pozostałe odbijają ale słabiutko. Chyba te różowe trzeba traktować jako jednoroczne albo przykrywać. Ja tego nie robiłam bo podobały mi się te uschnięte miotły

To ja pisze się na te różowe
Umówimy się telefonicznie w przyszłym tygodniu
jankosia 12:24, 12 cze 2016

Oki
szemusia 13:08, 12 cze 2016

TRochę musiałam się cofnąć, coby Twoje kwitnące cuda pooglądać, ale warto było. Róże cudne
Niesamowicie Twój ogród się, Reniu, zmienia. Pięknie masz
I kolejne roślinki się szykują, czytam.

Pozdrawiam niedzielnie
Madzenka 06:39, 13 cze 2016

Kiedy będzie murowanie?
paniprzyroda 07:17, 13 cze 2016

Różowa gaura i u mnie nie przezimowała, biała bez problemu trzeci rok Inspiracja perowskia i werbena fajna, może przeproszę siewki werbeny Pojawiły sie tez siewki stipy, której miało nie być. Może jednak kontrolowany przyrost obydwu pozwoli cieszyć się ich urodą To tak w kontekście rezygnacji z ich uprawy
Miałam też napisać, że ogród pięknieje z powodu kolorów właśnie
Margarete 17:18, 13 cze 2016

Pięknie, i te łany jarzmianek z hortusiami ...śliczne.
A jak zrobisz jeszcze ta rabate białą to juz supr wystrzałowo bedzie
Dziewczyny maja racje na "miszcza" sie wysuwasz do przopdu, piekny ogród powstał.

Połączenie perowskii z werbena swiatne , ja swoje werbeny trzymane zima w donicach usmierciłam, zapomniałam o nich, całą zime podlewałam a na wiosne poszły w zapomnienie i zasuszyły sie. Na rabacie mam jedną jedyną siewkę werbeny..
Trudno....

Moje Am nie odżyły po tej zimie...na 6 sztuk jedna ma zielone źdżbła, reszta siano do wyrzucenia, szkoda bo je lubiłam...

A jak twoje rozplenice bo nie doczytałam, udało sie kupic czy ożyły może ?
ren133 22:34, 13 cze 2016

jankosia napisał(a)
Oki

ren133 22:40, 13 cze 2016

szemusia napisał(a)
TRochę musiałam się cofnąć, coby Twoje kwitnące cuda pooglądać, ale warto było. Róże cudne
Niesamowicie Twój ogród się, Reniu, zmienia. Pięknie masz
I kolejne roślinki się szykują, czytam.

Pozdrawiam niedzielnie

Miło mi, że zaglądasz Za miłe słowa bardzo dziękuję
ren133 22:46, 13 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Kiedy będzie murowanie?

Marzenka
Dzisiaj wylali fundament ... ale powiem ci, że trzeba mieć zdrowie do tych fachowców ... jak usłyszałam, że chcą mi fundament na 40 cm zrobić to sie przeraziłam a jak zwróciłam im uwagę, że wg mojej wiedzy to na metr co najmniej się robi to się obrazili ... no ale zrobili
Kolejny etap czyli murowanie najprawdopodobniej w sobotę
Muszę zmobilizować eMa żeby pogłówkował nad osprzętem do tej ścianki