Elu klimat nam się zmienia z dnia na dzień i roślinom trudno, muszą się aklimatyzować do nowych warunków. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą jednak, bo wiosna i lato dały im mocno w kość jednak z tą suszą.
U mnie trawnik zielony ptaki po nim chodza i wydziobuja robactwo to znak, ze jeszcze sa plytko. Jak nigdy zawsze karmiki po 2 3 dniach byly puste teraz przyjezdzam po tygodniu a karmiki tylko do polowy wyjedzone.
Komary fruwaja stadami.
Slonca brakuje to jest najwiekszy mankament tej pogody.
Jeszcze tylko 3 mce i bedzie kwieciń. W tym roku od 2 kwietnia bylo bardzo cieplo i tak do jesieni.
Moze przyszly tez bedzie taki hojny w slonce, oby tylko deszczyku wiecej przyniosl niz ten obecny.
Wszystko w rekach najwyzszego on rozdaje wszystko.
Wlasnie pogoda deszczowa, ale jest cieplo teraz 6 stopni na plusie.
Kiedys tak mialam z brzozami padlo 5 brzoz.
Bylo tak jak dzis w grudniu styczniu soki w drzewach zaczely krazyc w lutym przyszedl tygodniowy mroz ok 20 i brzozy zmarzly i trzeba bylo wyciac.
Rzeczywiście odjazdowe już wcześniej zwróciłam uwagę na fotkę może podobną.
Różne kolory w tonacji różu, fioletu i czerwieni. W takiej gęstwinie wszystkie rośliny pięknie rosną. Kwitną na różnych wysokościach obłęd.
Amarantus najstarsze zboże świata. Pięknie wygląda nie pokłada się i samo się rozsiewa.
U mnie też zagościł od kilku lat samo się wysiewa.
Witam Urszulo. Przyszlam zapelnic luke we wpisach.
Nie wiem czy wczesniej bylam na Twoim watku przeszlam przez pierwsze pietnascie stron i od konca do 1090 chyba koncowka lipca.
Na pewno bylam bo skojarzylam ten gruz po budowie rozplantowany.
Wiec masz wszystkiego bardzo duzo szczegolnie piekne hortensne. Mnie sie nie udaje z patyczkow rozmnozyc hortek. Tez nie mam cierpliwosci. Kupilam w Lidlu Pod nosem w sierpniu silwer dolar juz ukorzenione i ladne krzaczki po 10 zl.
Trawy masz ladne nigdy nie wiem jak piszecie o grackach czy mowa o miskancie gracillimus czy o miskancie graziella.
Dopiero patrze na zdzbla po tym poznaje.
Gracillimus bardzo sporadycznie kwitnie w Polsce masz wyjatkowe szczescie. Widocznie stworzylas mu dobre warunki.
Ja w tym roku kupilam tez odmiane graci.... Ale szara morning light tez bardzo ladny zadolowany w donicach wiosna wysadze na stale miejsce.
Witam Milus po swiatecznie piszesz, ze czas zaczac klepanie.
Wiesz, ze ja przed chwila zaczelam ogladac Twoj watek od poczetku i zakonczylam na 210 str. Na przepieknych rododendronach. Zawsze mi sie podobala ta wyspa rododendronowa i tez tak zrobilam w moim lasku.
Zanotowalam sobie kilka pytan. Masz roze luis odier, camelot i eden rose jak one sie zachowuja szczegolnie ta druga camelot kupilas w 2016 r to cos pewnie urosla.
Nastep e die gdzie kupowas te piekne dalie bonder red i pink bo to co wiem nie ma ich w handlu.
W tym ruku sprzed nosa klient w szkolce mi zwinal azalie klondyke 5 szt.
Rzeczywiscie piekny kolor pomaranczy. W przyszlym bede polowala.
Pozdrawiam Milus
Wiesz, ze myslałam, ze teuki to u ciebie sa w murze vialybm dopiero teraz w wiosennej szacie zauwazylam, ze sa osobno i to drewniane?
Czy masz jeszcze tego glogownika jak on sie u ciebie ma.
Ale przedszkole mieszane. Duży się nudzi i zasypia. U nas w tym roku choroba wiec wigilia była w okrojonym składzie. Prezenty nie rozdane prawdopodobnie w sobotę będę robiła jeszcze jedna wigilię.
Mała wnuczka dzwoniła, czy na pewno był Mikołaj. Babciu wiesz ja tyle chciałam prezentów i nie wiem czy Mikołaj dał rady wszystko kupić - ma 4 lata.
Po wieczerzy to najładniejszy widok wszyscy grzebią i pokazują.
Widok radości dzieci nie do zapomnienia.
Basiu czy ty też zostałaś coś od Mikołaja?
Bo ja dużo dobroci na twarz takie tam smarowidła upiększacze i zapachy na cały rok.
Pozdrawiam i jeszcze zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia.