Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mariposa 20:15, 28 gru 2018

Strasznie pracowite te Twoje krety, niech je dunder świśnie ...
Patrząc na Twój ogród z daleka też skojarzenie z oazą mi przyszło do głowy.
A z Twoich prezentów najbardziej mi się maczek spodobał!
sylwia_slomc... 20:27, 28 gru 2018

Niech je świsną nawet dwa Maczek jest śliczny, ale na razie czeka na wiosnę
Nowa12 20:39, 28 gru 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Blisko jestem ale jeszcze się trzymam, może dlatego, że nie pierwszy rok przerabiam ten temat, a że wszystko do tej pory zawiodło top już nawet nie walczę. Nie ma sensu dopóki ten ugór jest obok.

Tyle hektarów mają dookoła a muszą u Ciebie gonić. Co za złośliwe bestie. A w bajkach takie słodziaki .
sylwia_slomc... 20:48, 28 gru 2018

Nowa12 napisał(a)

Tyle hektarów mają dookoła a muszą u Ciebie gonić. Co za złośliwe bestie. A w bajkach takie słodziaki .

Na tych hektarach tyle chemii co roku wylewane, że w sumie się nie dziwię, wolą tam gdzie chemii nie ma, głupie nie są.
ElzbietaFranka 00:02, 29 gru 2018

Dla widzów o mocnych nerwach i mało wrażliwych na tle trawnikowym, po sniegu jest tak

Tez tak mam moze nie tak gesto, ale moje jakos ryja do kwadratu i schodza do srodka jakies wyrafinowane.
EM na poczatku zbieral ale na nich silnych nie ma, kopy na pol taczki. Na wiosne dodatkowa robota. Wniosek stad, ze robactwa duzo nie pouciekaly w glab ziemi.

U sasiada znowu bardzo dziki ryja tak przeoranej laki dawno nie widzialam.

Nie przygladalam sie mojej magnolii, spojrze. Jak traci łuski to znaczy wiosne poczula.
W kazdym razie jak widzisz u mnie trawnik zielony mozna koc rozciagnac tylko slonca brak.

A tam Sylwia co bedzie to bedzie z ta pogoda nie mamy na to wplywu.
Czlowiek chodzi w zimowych kapotach i poci sie jak bobr dobrze, ze nie trzeba juz po sklepach chodzic bardzo to chodzenie termicznie przezywam.

marba 00:49, 29 gru 2018

Dla widzów o mocnych nerwach i mało wrażliwych na tle trawnikowym, po sniegu jest tak

Jeśli Cię to pocieszy, to mam tak samo. Renatka Ryska uświadomiła mi, że to robota tylko jednego osobnika, bo krety są samotnikami i nie znoszą się nawzajem. Niewiarygodne!
sylwia_slomc... 01:04, 29 gru 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu klimat nam się zmienia z dnia na dzień i roślinom trudno, muszą się aklimatyzować do nowych warunków. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą jednak, bo wiosna i lato dały im mocno w kość jednak z tą suszą.
sylwia_slomc... 01:07, 29 gru 2018

marba napisał(a)

Jeśli Cię to pocieszy, to mam tak samo. Renatka Ryska uświadomiła mi, że to robota tylko jednego osobnika, bo krety są samotnikami i nie znoszą się nawzajem. Niewiarygodne!

Jakoś mi się jednak wierzyć nie chce by jeden osobnik tylu korytarzy potrzebował. Jeśliby jeden miał takie spustoszenie robić to strach pomyśleć co by było gdyby się dziesięć sprowadziło na raz.
marba 01:52, 29 gru 2018

Jakoś mi się jednak wierzyć nie chce by jeden osobnik tylu korytarzy potrzebował. Jeśliby jeden miał takie spustoszenie robić to strach pomyśleć co by było gdyby się dziesięć sprowadziło na raz.

Może kopie nowe korytarze w poszukiwaniu jedzonka. Też przeraża mnie wizja wielodzietnej kreciej rodziny.
Dragonka 09:47, 29 gru 2018

Hej Sylwia, jeśli Cię to pocieszy, to u mnie jest tak brzydko, że nawet kret nie chce ryć Znakiem tego, u Ciebie mu się podoba bo ślicznie jest, kto wie, może ten kret to esteta? Mam nadzieję, że jednak się od Was wyniesie, na te pola obok.