Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:20, 13 gru 2018

Potem się trochę polepszyło

Urszulla 21:24, 13 gru 2018

Sadzonki przez upalne lato się męczyły więc cała metamorfoza będzie widoczna w przyszłym sezonie.Jedynie hortensje i rozchodniki pokazały się w pełni i uratowały honor ciężkiej pracy. Również róże dawały popisy Ostatnia fotka jesienna jest obrazem który dało się przyjąć w wersji tymczasowej.

Urszulla 21:29, 13 gru 2018

Jeszcze takie duperele mnie cieszyły trochę

Urszulla 21:38, 13 gru 2018

Kolejna rewolucja się zrobiła gdy wykopane Silver Dollary zrobiły miejsce Garnetowi a potem w dalszej części gdy podcięłam i podwiązałam iglaki przy ścieżce

Urszulla 21:40, 13 gru 2018

I takie barwne kompozycje zaczęły wypełniać puste przestrzenie

Urszulla 21:47, 13 gru 2018

Na koniec miejscówkę znalazł buk kolumnowy i hortensje z patyczków, praktycznie na rabacie niewidoczne do tej pory

Z przodu ciągle coś mi się odsłaniało, plewić też trzeba było i ciągle podlewać

Po drugiej stronie też działy się różne przesadzania, dużo nietrafionych. Ale jedna fotka mnie urzekła

Adela 22:06, 23 gru 2018

Urszulko, miło ogląda się letni ogródek, gdy na zewnątrz nawek porządnej zimy nie ma.
Za to jest czas na regenerację i naładowanie akumulatorów, bo wiosna przyjdzie niebawem czas leci jak szalony
Z okazji Świąt, życzę spełnienia planów i marzeń i duuuuużo zdrowia
Uściski i buziaki
ElzbietaFranka 21:24, 27 gru 2018

Witam Urszulo. Przyszlam zapelnic luke we wpisach.
Nie wiem czy wczesniej bylam na Twoim watku przeszlam przez pierwsze pietnascie stron i od konca do 1090 chyba koncowka lipca.
Na pewno bylam bo skojarzylam ten gruz po budowie rozplantowany.
Wiec masz wszystkiego bardzo duzo szczegolnie piekne hortensne. Mnie sie nie udaje z patyczkow rozmnozyc hortek. Tez nie mam cierpliwosci. Kupilam w Lidlu Pod nosem w sierpniu silwer dolar juz ukorzenione i ladne krzaczki po 10 zl.
Trawy masz ladne nigdy nie wiem jak piszecie o grackach czy mowa o miskancie gracillimus czy o miskancie graziella.
Dopiero patrze na zdzbla po tym poznaje.
Gracillimus bardzo sporadycznie kwitnie w Polsce masz wyjatkowe szczescie. Widocznie stworzylas mu dobre warunki.
Ja w tym roku kupilam tez odmiane graci.... Ale szara morning light tez bardzo ladny zadolowany w donicach wiosna wysadze na stale miejsce.

Masz piekny widok na Beskidy.

Pozdrawiam i szczesliwego 2019 roku.
Urszulla 13:15, 29 gru 2018

Adela napisał(a)
Urszulko, miło ogląda się letni ogródek, gdy na zewnątrz nawek porządnej zimy nie ma.
Za to jest czas na regenerację i naładowanie akumulatorów, bo wiosna przyjdzie niebawem czas leci jak szalony
Z okazji Świąt, życzę spełnienia planów i marzeń i duuuuużo zdrowia
Uściski i buziaki

Z nastrojów świątecznych pozostały 2 szybkie rozwiązania dekoracyjne z dwóch stron domu. W ogrodzie nic więcej nie tworzyłam bo nie było czasu na zabawę.

Nastrój świąteczny jeszcze mnie nie opuszcza więc odpoczywam do Nowego Roku

Urszulla 13:23, 29 gru 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Urszulo. Przyszlam zapelnic luke we wpisach.
Nie wiem czy wczesniej bylam na Twoim watku przeszlam przez pierwsze pietnascie stron i od konca do 1090 chyba koncowka lipca.
Na pewno bylam bo skojarzylam ten gruz po budowie rozplantowany.
Wiec masz wszystkiego bardzo duzo szczegolnie piekne hortensne. Mnie sie nie udaje z patyczkow rozmnozyc hortek. Tez nie mam cierpliwosci. Kupilam w Lidlu Pod nosem w sierpniu silwer dolar juz ukorzenione i ladne krzaczki po 10 zl.
Trawy masz ladne nigdy nie wiem jak piszecie o grackach czy mowa o miskancie gracillimus czy o miskancie graziella.
Dopiero patrze na zdzbla po tym poznaje.
Gracillimus bardzo sporadycznie kwitnie w Polsce masz wyjatkowe szczescie. Widocznie stworzylas mu dobre warunki.
Ja w tym roku kupilam tez odmiane graci.... Ale szara morning light tez bardzo ladny zadolowany w donicach wiosna wysadze na stale miejsce.

Masz piekny widok na Beskidy.

Pozdrawiam i szczesliwego 2019 roku.

Mam Gracimullusa. Okazało się że w 3 sezonie zakwitł i co roku powtarza. Zeszłoroczne upały sprzyjały temu więc kwiatostany były wyjątkowo duże.

Co do hortensji z patyczków- pierwszy raz się udały, było upalnie. Najlepiej w donicach głęboko wciśnięte, spróbuj to nic nie kosztuje.

Fajnie sprawuje się zimą mała trawa Amazon Mist bo bieleje po mrozach. Polecam na małe poletka, ale wysiewa się mocno -nie każdy to lubi.