Kasiu, masz może więcej zdjęć swojej jarzmianki Hadspen Blood ? Chciałabym dokładnie takie zakupić, ale wcześniej podpytać o ewentualną zmianę koloru ich liści (na czerwone?), i na jaką wysokość Ci rosną? Jak w ogóle pamiętasz
O to masz też sporo pracy. No cóz ogrody wymagają i takiej pracy z drzewem.
Ja jeszcze kruszarki do drzewa dnia mam
Do kominka dużo się przyda.
Oj mokro. U mnie bynajmniej tak jest. I wody w stawie też pełno .
I ja mam pracy ogrodowej dużo. A dziś dzień wolny i nic przez ten deszcz nie mogę podziałać
Piwonie
obrazki włoskie mam je kilka lat ale nigdy mi niezakwitły Ale z liści też ładnie wyglądają
Renatko, dziękuję. Zdecydowałam się zgodnie z poleceniem Danusi na Star of Fire (50-60cm wys.) lub niższą Hadspen Blood (40-50 cm wys.). Ku tej niższej bardziej się skłaniam.
Okazuje się, że Star of Fire mam w ogrodzie, kupiłam w zeszłym roku, kompletnie nie pamiętam jej kwiatków, chyba mi szybko przekwitła. Najlepsze jest to, że nie wiem gdzie, ją posadziłam, bo w tym samym czasie sadziłam jeszcze jarzmianki Moulin Rouge, i nie wiem, gdzie są które... Crazy!
O, a jakie drzewa kupiłaś Iwonko ? I jakie krzewy ?
Aż mnie zaciekawiłaś co tam natworzyłaś z tymi piętrami. Dla mnie i tak masz już pięknie.
Ja na razie kupiłam kilka drzewek owocowych. Trochę też poprzesadzałam roślin. I coś się zmienia.
Oj u mnie prace przez to zimno i brak czasu stoją też w miejscu.
N ie wiem jaką mam odmianę hortensji dębolistnej.
Sadzonki młodej teraz nie mam. Mogę ci jaką gałązkę przysypać ziemią ?
Dokładnie tak. Moja z braku cienistego miejsca rośnie na pełnym słońcu i jak widziałaś daje sobie świetnie radę
Danusiu,
Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Zakupię w takim razie jarzmiankę Star of Fire (50-60cm wys.) lub niższą Hadspen Blood (40-50 cm). Przeglądnęłam jeszcze różne zdjęcia, to zapewne któraś z nich
A "księżycowy" rozchodnik, to jaki? Który będzie bardziej pasował do tej kompozycji?
- 'Purple Emperor' (nie wiem, czy nie za czerwony),
- 'Matrona' (ma jaśniejsze kwiaty).
Edit: dziewczyny podpowiadają, że to może być:
-rozchodnik 'Cherry Truffle'
Dziękuję.
Dziś znowu pada deszcz i nic ogrodowo n ie można podziałać .Ani porządkowo. Przeszłam tylko po ogrodzie . I tyle.
Na porządeczek całkowity jeszcze trzeba poczekać.
Chłodno, mokro ale wiosna idzie do przodu
Jagody kamczackie
liliowce
Powojniki
Asiu, a te jaskry to z B.? Nie wiesz do kiedy w ofercie? Śliczne są i bym podjechała,ale nie wiem czy jeszcze mogą być...
Piwonie kupiłam dwie dla mamy, ale mniejsze są
Postanowione, róże 'Lavender Ice' zakupione Na 3 metrową rabatę zakupiłam 5 sztuk, chyba dobrze? Czy dokupić?
Do tego posadzę na pewno ciemną jarzmiankę, Danusia mi podpowiedziała jaką najlepiej wybrać. Muszę jeszcze znaleźć ciemnie rozchodniki, na razie znalazłam dwie odmiany: 'Purple Emperor' (nie wiem, czy nie za czerwony) oraz 'Matrona' (chyba bardziej mi się podoba), ma jaśniejsze kwiaty, nie wiem czy to dobrze?