Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:13, 02 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukaszu tu wszyscy czymś zawirusowani nieuleczalnie Chciałabym samych takich pacjentów bo chodziłabym się zarażać a nie leczyć Miłej niedzieli

Gosiu gdybyś tak u każdego czymś się zaraziła to musiałabyś nabyć jakieś duże pole w okolicy pod nowy ogród Ja jestem na etapie leczenia kilku infekcji, ale jakieś sobie zostawie dla lepszego samopoczucia

Anabell napisał(a)
Witaj Łukasz! nie jesteś sam z tym leczeniem. Ja zmówiłam dużo clematisów, mam spisaną listę nasion i w jednym dniu wykreślę w drugim dopiszę inne, a liczę może rozum sam przemówi, po co ci to.
Wiosna nastąpi, a wydatków jeszcze będzie, pracy jeszcze więcej.
Śledzę Twoje liliowce.

Niektóre zarazki udało się wyleczyć, ale te ulubione zostały jakoś trzeba sobie humor poprawiać.
Jak dobrze pójdzie to w tym roku zakwitnie ok 20 nowych liliowców, niektóre to się strasznie ociągają i mam nadzieje, że lenistwo się kosńczy w tym roku

barbara_krajewska napisał(a)
Łukaszu, gdzie zamówiłeś liliowce?

Zamawiam u kolekcjonera, szczegóły pw
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:08, 02 lut 2014

Do góry
Aniu a tu się zdziwisz Ja to Ci zazdroszcze, że za miesiąc koniec... u mnie rozruba się dopiero za miesiąc zaczyna, a nawymyślałem to teraz będę musiał tyrać i to wszystko zrobić tak to jest jak człowiek pokaże, że coś potrafi sam zrobić... mam nadzieje, że w 6 tygodniach się jakoś wyrobie...
Piaskownia na zakręcie 21:34, 01 lut 2014

Do góry
To co na stronce to tylko część tego co jest w szkółce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 01 lut 2014

Do góry
Melduje dzisiaj u mnie termometr pokazał 10 stopni, śnieg znika w oczach i robi się błotko.
Z pod kołderki niestety ukazał się zły widok, 2 lilie i 3 czosnki wyszły na słonko... niestety.
Zamówiłem sobie liliowce i od razu bardziej poczułem wiosne z tego się nie wylecze, całkowicie zawirusowany jestm
Piaskownia na zakręcie 21:17, 01 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Basiu z tego co wiem nigdy nie widziałem w tej szkółce irysów, możliwe że nie zauważyłem.
A ja poprawie bylinowyraj jest w Rudniku Małym zaraz obok Starczej

Nie zauważyłeś, bo nie ma.
Ewa podała link pod irysami ale dotyczył pewnie jakichś innych roślin
Ewo, odezwij się
Piaskownia na zakręcie 20:36, 01 lut 2014

Do góry
Basiu z tego co wiem nigdy nie widziałem w tej szkółce irysów, możliwe że nie zauważyłem.
A ja poprawie bylinowyraj jest w Rudniku Małym zaraz obok Starczej
Ogród cioci 20:02, 01 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Krokusy a co tam, u mnie lilie postanowiły wychodzić z ziemi na szczęście tylko 2, czosnki im nie ustępują

Ja lilii jeszcze nie widziałam ale tulipany i żonkile wielkie A ten tydzień ma być ciepło to pewno jeszcze bardziej urosną Byle już wielkie mrozy nie przyszły
Ogród cioci 18:03, 01 lut 2014

Do góry
Krokusy a co tam, u mnie lilie postanowiły wychodzić z ziemi na szczęście tylko 2, czosnki im nie ustępują
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:46, 31 sty 2014

Do góry
Aniu i jak kupujesz pole
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:13, 31 sty 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Zaglądam, podziwiam pstrokaciznę i melduję ….50 dni do wiosny… czas rozpocząć odliczanie….

Już niecałe 49 dni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:13, 31 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Łukaszku nie wysiliłeś się z pstrokatkami a ja myślalam, że gdzie jak gdzie ale u Ciebie to ich nie brakuje, a co do rozchodnika fajny jest ten zwisły Dark Knight, tylko oni tam tylko chyba hurtowo sprzedają? zdjęcia bardzo ładne, pozdrówka

Aniu no jakoś tak wyszło, ale nie chciałem po raz kolejny wklejać tych samych zdjęć. Myślałem, że w tym roku i tak ich wiele zrobiłem, ale jak się okazuje za mało, a wiele roślin zdjęcia nie ma
Vitroflora to producen sadzonek in vitro do dalszej produkcji, ale jeżeli oni to produkują to gdzieś w tym roku na pewno będą dostępne.
Mój 4 arowy azyl... 15:46, 31 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak przyjemnie jest popatrzeć na taką ferie barw Takie wielkie kępy host są cudowne. Ten różowo zielony tulipan bardzo ciekawy, jeszcze takiego nie widziałem.

Jeśli tylko mają dobre warunki, to kępy host szybko się rozrastają
Łukaszu, za przybywaniem nowych odmian tulipanów trudno nadążyć
Ogród cioci 14:11, 31 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Widać, że śniegu ubywa u mnie dzisiaj +1 na termometrze

W tej chwili nie ma juz wcale
Ogród cioci 12:42, 31 sty 2014

Do góry
Widać, że śniegu ubywa u mnie dzisiaj +1 na termometrze
Kondziowy Ogród :) 10:25, 31 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Najlepsza są te plany zakupowe w każdym wątku wszyscy czekają żeby ruszyć z łopatami do ogrodu A ilość róż robi wrażenie, ale bardzo dobrze będzie co podziwiać
hi hi hi wlasnie zakupy są najlepsze na odstresowanie wole wydawać na roślinkę,niż na siłownie hi h hi sam bede ciekawy jak to bedzie ale myśle ze wtum toku bedzie mały efekt dopiera w następnym roku
Kondziowy Ogród :) 10:19, 31 sty 2014

Do góry
Najlepsza są te plany zakupowe w każdym wątku wszyscy czekają żeby ruszyć z łopatami do ogrodu A ilość róż robi wrażenie, ale bardzo dobrze będzie co podziwiać
Mój 4 arowy azyl... 10:10, 31 sty 2014

Do góry
Jak przyjemnie jest popatrzeć na taką ferie barw Takie wielkie kępy host są cudowne. Ten różowo zielony tulipan bardzo ciekawy, jeszcze takiego nie widziałem.
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:08, 31 sty 2014

Do góry
Ah żuraweczka Solar Eclipse.. cudowna jest też ją wstawiłem. Reszta pstrokacizny również piękna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:31, 30 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wszystko pięknie, tylko dlaczego ja zaorana po pracy przybiegam do ciebie odpocząć a Ty mnie gonisz do roboty, znaczy się projektowania
jak odpoczne wrócę

Przepraszam najmocniej ale gdyby co to mam jeszcze jedną rabate, z którą totalnie nie wiem co zrobić
A dla odpoczynku dorzuce troche pstrokacizny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:21, 30 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podoba mi się plan tej rabatki oraz włączone w nią liliowce i rozchodniki. Będzie super

Cieszy mnie to niezmiernie, sam jestem ciekaw efektu końcowego, a chciałbym już w maju patrzeć na gotową rabate, chociaż będzie można ją ocenić dopiero w kolejnym roku

anna_g napisał(a)

Oglądnęłam - ładne wybrałeś, mnie się jeszcze podoba Raspberry Truffle i Birthday Party i prawdę mówiąc wszystkie inne też, ale to już zależy jaki kolor chcemy mieć i co nam pasuje. Super są.

Ja to kiedyś miałem chyba z 7 wielkich kęp różnych rozchodników, białych różowych o pstrych liściach... nornicy bardzo smakowały, na moich oczach wsuwała pod ziemie całe kwiaty... szkoda, że nikt nie zrobił mi wtedy zdjęcia
A wracając do rozchodników to chce właśnie w kilku miescach zrobić takie plamy z odmian o ciemniejszych liściach, ciekaw jestem jak będą przyrastać bo nie wszystkie nowe odmiany ładnie rosną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies