Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Luki 14:16, 03 lut 2014

Niespodzianki są fajne, ale w niektórych kwiestaich mogłyby sobie dać spokój
U mnie słonecznie i już zero śniegu, strasznie mnie ciągnie, żeby wykopać lilie z rabaty, którą czeka przeróbka
Zostawiam pozdrowienia
aage 14:24, 03 lut 2014

Danusiu dziękuję za odpowiedź.
Rozumiem, że gdy panują duże mrozy nie ma mocnych i trzeba im zapewnić cieplejsze schronienie w garażu.
Powiedz mi czy dobrym pomysłem jest posadzeniem wierz w donicach, czy one sobie w nich poradzą?
agata19762 16:33, 03 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Nie mam, to fotka z ogrodu bardziej na zachodzie. Tam cieplej.

Myślę, że u Irenki, Madżenki, da radę.

mam u siebie taki jaśmin drugi rok ...
kwitnie od jesieni

Margarete 16:33, 03 lut 2014

Świetne te zabawy w kolory u ciebie Danusiu ale i u innych. To doskonały pomysł na zimę.....

Nie miałam pojecia że az tyle jest wczesnowiosennych roslin kwitnacych, znałam oczary i ciemierniki.....a tu taka róznorodność. Fotki u ciebie jak zwykle pierwsoklasne

Ciekawa jestem co odpowiesz Gusiarzowi na wcześniej zadane pytanie w kwestii różanki bo i ja na ten nowy sezon załozyłam sobie stworzenie rabaty różanej i to w takim reprezentacyjnym miejscu ( to bedzie taka "wyspa") więc chciałabym aby była piekna i od strony tarasu i od tyłu ogrodu.
Widziałam co prawda różanke jaka projektowałas u twojej sasiadki Ani ( w trakcie wizyty na Święcie róż) i bardzo zapadła mi w pamięc, a poza tym piekna różanke robiłas u Ani z zielonego wzgórza.
Taki zestaw roslin i t pomysł mam na moją : obwódka z bukszpanów + róże + miskanty morning light + stipy albo inne delikatne trawy + lawenda lub kocimietka jako wypełniacz.
Ale może masz jakies jeszcze inne sugestie ??
zbigniew_gazda 16:56, 03 lut 2014

Danusiu nie da rady pobawić się w pierwsze kwiaty. U nas śnieg 10 cm leży. Na termometrze w słońcu i do 8 stopni dochodzi ale ziemia zamarznięta. A wszystkiego pilnuje bałwanek. Pozdrawiamy.
agata19762 17:11, 03 lut 2014

Danusiu czy można popiół z kominka sypać na kompostownik....
Madzenka 19:36, 03 lut 2014

Pozdrawiam Danusiu z wiosennego Dolnego Śląska. Ptaki tak ćwierkały rano wiosennie, że nie ma szansy na długotrwały powrót zimy do nas

Chyba muszę poszukać ciemierników do donic przed dom. Danusiu czy mogę prosić w imieniu forumowiczów o dawkę inspiracji do nasadzeń w donicach o tej porze?
Sebek 20:03, 03 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Danusiu czy mogę prosić w imieniu forumowiczów o dawkę inspiracji do nasadzeń w donicach o tej porze?

Ja też poproszę :
Gardenarium 22:54, 03 lut 2014

O matko, nie wyrabiam się Pierwszy raz

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:56, 03 lut 2014

agnieszka_gebka napisał(a)

Powiedz mi czy dobrym pomysłem jest posadzeniem wierz w donicach, czy one sobie w nich poradzą?

Nie wiem co masz na myśli, jakie rośliny, stożki?

"Wież" nie wierz?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies