Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 22:58, 03 lut 2014

Margarete napisał(a)

Ciekawa jestem co odpowiesz Gusiarzowi na wcześniej zadane pytanie w kwestii różanki bo i ja na ten nowy sezon załozyłam sobie stworzenie rabaty różanej i to w takim reprezentacyjnym miejscu ( to bedzie taka "wyspa") więc chciałabym aby była piekna i od strony tarasu i od tyłu ogrodu.

Podrzuć linka do tego tematu

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:59, 03 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)

jaśmin nagokwiatowy bliżej centrum pod Borami rośnie i kwitnie od paru lat choć pąki kwiatowe często podmarzają bez przykrycia

w styczniu 2014 też się złocił

U mnie za żadne skarby nie będzie miał dobrze, ja nie posadzę, choć pachnie pięknie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:59, 03 lut 2014

Luki napisał(a)
Niespodzianki są fajne, ale w niektórych kwestaich mogłyby sobie dać spokój
U mnie słonecznie i już zero śniegu, strasznie mnie ciągnie, żeby wykopać lilie z rabaty, którą czeka przeróbka
Zostawiam pozdrowienia

Kochany, wstrzymaj się, lilie są wrażliwe, niech siedzą.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:00, 03 lut 2014

agata19762 napisał(a)
Danusiu czy można popiół z kominka sypać na kompostownik....

Zależy czym palisz, drzewny można, jedni sypią wszystko, ja zalecam trochę, nie może kompost składać się z samego popiołu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:03, 03 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam Danusiu z wiosennego Dolnego Śląska. Ptaki tak ćwierkały rano wiosennie, że nie ma szansy na długotrwały powrót zimy do nas

Chyba muszę poszukać ciemierników do donic przed dom. Danusiu czy mogę prosić w imieniu forumowiczów o dawkę inspiracji do nasadzeń w donicach o tej porze?

Marzenko, jak to jest. Gdy patrzę na prognozę widzę u Ciebie mróz nocą, troszkę ciepło w dzień, a Ty mówisz kobito, że wiosna No ja nie mogę, pomyślę co posadzić, ale byłoby mi łatwiej gdybym sadziła teraz sama, wystarczyłoby pokazać, a tak to weź i myśl hmm, ciężki orzech do zgryzienia.

Może pomarańczowe prymulki i cosik białego, plus proste jak drut gałązki lub pokręcone?

Instagram Ogrodowiska
Nula 23:39, 03 lut 2014

Pani Danusiu chciałabym przyciąć orzech ,ale nie wiem kiedy najlepiej?W dzień mam temp.-2 .Pozdrawiam serdecznie
monteverde 23:43, 03 lut 2014

U Marzenki wiosna to może ustawiać u mnie jeszcze za dużo śniegu, ale już można pomyśleć o nasadzeniach przed domem pozdrawiam Danusiu
Rench 00:48, 04 lut 2014

Biało-zielone roślinki to jak balsam na moją duszę myślałam że mam jakieś zwichnięcie w tym kierunku Śliczności
Tematyczne dni to świetny pomysł Tylko szkoda że nie możemy nadążyć
Pozdrawiam z mroźnego podkarpacia
barbara_kraj... 00:53, 04 lut 2014

A do mnie jakby przedwiośnie dzisiaj dotarło. A nie powinno!
Borbetka 07:58, 04 lut 2014

U nas ciemierników nie ma, obleciałam giełdę i wszyscy handlują tym samym - prymulkami, cebulowymi pędzonymi, begoniami i fiołkami alpejskimi. Chciałam coś do domu, żeby się rozweselić, ale mi się odechciało. U nas luty póki co łaskawy, lekki mrozik w nocy, piękne słońce w dzień i plus 6. Wczoraj skuwałam lód z podjazdu. Jak się tego nie widzi, jakoś lżej zimę przetrwać.
Wszystkie kolorowe inspiracje przejrzałam, przepiękne. Dla mnie jednak biel króluje. Dzięki Danusiu.