Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

"W kolorze blue" 08:47, 16 wrz 2015

Do góry
u mojego doszło do takich sytuacji, że musieliśmy negocjować każdy ruch w ogrodzie. Skończyło się na tym że musiałam mu wydzielić jego rabatkę. Rabatka jest, na szczęście ok bo z materiału dostępnego z ogrodu, ale niebezpiecznie się powiększa- właściwie to już cały pas za domem.

Uważaj na niego, wiemy co piszemy!
Tu ma być ogród :) 20:53, 15 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
O sposobie mnożenia jeżówek mówiła Magnolia, jej M wtyka w ziemie kawałki, to tak w skrócie

Czosnek, cholera go wie, był w zestawach, ale ładny, to fakt. Ja zaprawiam teraz w preparacie na grzyba. Podobno nie zra wtedy

Już o tym czytałam u Ciebie, parę dni temu, a jaki to preparat, gdzie kupiłaś?

Ja dziś nakupiłam smakołyków dla nornic, jutro będę rozkładać.
Tu ma być ogród :) 20:51, 15 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
O sposobie mnożenia jeżówek mówiła Magnolia, jej M wtyka w ziemie kawałki, to tak w skrócie

kawałki łodygi?? pociętej??
Tu ma być ogród :) 20:47, 15 wrz 2015

Do góry

Czosnek, cholera go wie, był w zestawach, ale ładny, to fakt. Ja zaprawiam teraz w preparacie na grzyba. Podobno nie zra wtedy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:21, 15 wrz 2015

Do góry
zamówiłam dodatkowo milinię variegata, same pozytywy o tej trawie, a teraz jej kwiatostan robi się czarny i wygląda bajecznie na tle liści

i zakwitła magnolia

i rodek
Ogródkowe perypetie:) 15:07, 15 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

buksa z prawej oczywiście.
tak, możesz ciąć go, tylko lepiej cienkie pędy. i Wybierz o wyprowadzonej wyżej koronie. On w sumie nie daje głębokiego cienia, jednak nie ma co się oszukiwać że koronkę zbuduje na kilka metrów

No a coś z koroną dającą cień i takiego co mi do ogrodu wejdzie?
Ogródkowe perypetie:) 15:07, 15 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

możesz, ale wjeżdżanie kosiarka pod ławkę łatwe nie będzie. Może wrzuć tam pod nią zadraniającego coś- np seslerię skalną, albo tiarelle czy runiankę ( jesli nie masz tam za sucho).

Hortensje Polar Bear sa cudne i nie za wysokie.
Ale ja unikam żwirku pod hortensje- wg mnie lepiej jak można im dowalić jakiejś kory czy kompostu bo lubią, a niektóre kamienie są wapienne, czyli odkwaszają wokół siebie.

Magnolio, ławka ma być przestawiana. Właśnie chcę mieć mozliwość dowolności w ustawianiu jeśli to możliweRabatę to tylko dla drzewa i hortencji bym stworzyła.
Ogród pod trzema dębami 13:53, 15 wrz 2015

Do góry
Przedogródek dla Kokochy.

Magnolia mi zmarzła po kwitnięciu ale się zbiera i nawet pąki kwiatowe widać.
ML na tyłach z dzielonych wiosną kęp ładnie przyrosły, jako jedyne w tym roku. Pozostałe wielkie trawy mam przesuszone upałem. Kostrzewę przycinałam tylko raz w tym roku (poza wiosennym czesaniem), też stała w miejscu z braku wody.
Ogródkowe perypetie:) 13:45, 15 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Buksa po lewej?? czy po prawej..?
No wyboru za dużego nie mam, chciałabym jednak trochę cienia. Katalpa za duża korona, umbra jakoś się do niej zraziłam, próbowałam ją posadzić 3 razy a grujecznik mogę ciąć pewnie..?

buksa z prawej oczywiście.
tak, możesz ciąć go, tylko lepiej cienkie pędy. i Wybierz o wyprowadzonej wyżej koronie. On w sumie nie daje głębokiego cienia, jednak nie ma co się oszukiwać że koronkę zbuduje na kilka metrów
Ogródkowe perypetie:) 13:43, 15 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Jak najbardziej 160 będzie ok, też tak planowałam. Tylko kurcze zastanawiam się czym to wysypać. Początkowo planowałam żwirek, ale teraz najchętniej zostawiłabym trawę tylko a rabatę wycięłabym pod rośliny tylko.

możesz, ale wjeżdżanie kosiarka pod ławkę łatwe nie będzie. Może wrzuć tam pod nią zadraniającego coś- np seslerię skalną, albo tiarelle czy runiankę ( jesli nie masz tam za sucho).

Hortensje Polar Bear sa cudne i nie za wysokie.
Ale ja unikam żwirku pod hortensje- wg mnie lepiej jak można im dowalić jakiejś kory czy kompostu bo lubią, a niektóre kamienie są wapienne, czyli odkwaszają wokół siebie.

Ogródkowe perypetie:) 13:39, 15 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
albo hortensje i trawy do nich- rosplenice np?
buksa-kulkę może wyciagnąc na róg rabaty, obok ławki?
czy grujecznik tam będzie ok, nie mam jak ocenić- czy gabarytami tam nie za wielki. Popatrz z tarasu jak będzie tam z nim. Można tez wybrać coś mniejszego

Buksa po lewej?? czy po prawej..?
No wyboru za dużego nie mam, chciałabym jednak trochę cienia. Katalpa za duża korona, umbra jakoś się do niej zraziłam, próbowałam ją posadzić 3 razy a grujecznik mogę ciąć pewnie..?
Ogródkowe perypetie:) 13:37, 15 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
słuchaj, to może te hortki nie byłyby złe, tylko odmiana niezbyt potężna.
I może da się tam nie zrobić paska typu 80 cm szer, tylko szerszy prostokąt- tak żeby zmieścił się grujecznik, hortki,przed nimi ławka i coś jeszcze- może 160 szerkości?

Jak najbardziej 160 będzie ok, też tak planowałam. Tylko kurcze zastanawiam się czym to wysypać. Początkowo planowałam żwirek, ale teraz najchętniej zostawiłabym trawę tylko a rabatę wycięłabym pod rośliny tylko.
Ogródkowe perypetie:) 12:32, 15 wrz 2015

Do góry
albo hortensje i trawy do nich- rosplenice np?
buksa-kulkę może wyciagnąc na róg rabaty, obok ławki?
czy grujecznik tam będzie ok, nie mam jak ocenić- czy gabarytami tam nie za wielki. Popatrz z tarasu jak będzie tam z nim. Można tez wybrać coś mniejszego
Ogródkowe perypetie:) 12:30, 15 wrz 2015

Do góry
słuchaj, to może te hortki nie byłyby złe, tylko odmiana niezbyt potężna.
I może da się tam nie zrobić paska typu 80 cm szer, tylko szerszy prostokąt- tak żeby zmieścił się grujecznik, hortki,przed nimi ławka i coś jeszcze- może 160 szerkości?

"W kolorze blue" 08:47, 15 wrz 2015

Do góry
makarony, zupy...? I widzi zmiany w ogrodzie?- jakiś wrażliwiec Ci się trafił, pilnuj go dobrze.
Dla odmiany czas na zmiany... 08:46, 15 wrz 2015

Do góry
ślicznie masz!
Jak rabata tarasowa okrzepła- jeżówki utyły, grujecznik zniósł przesadzanie chyba bez uszczerbku. I brązowe carexy wieelkie.
Krótkowłosego uwielbiam- szwedzi mówią na niego diamentowa trawa, mają rację
"W kolorze blue" 08:44, 15 wrz 2015

Do góry
Marta, M gotuje super makarony, zupy, absolutnie doskonałe nalesniki. Schabowe tez, golonki nie umie.

Magnolia, maszeruj albo zgiń mnie się po głowie kołacze już jak kopię))))) Ale masz rację, pieknie się kluje, to mnie tylko motywuje do pracy. M tez, zachwycony jest, jak nie on, tfu, tfu....
"W kolorze blue" 08:40, 15 wrz 2015

Do góry
Łał, Małgoś!
Idziesz jak burza Kobieto herosie!
Ogród się pięknie wykluwa.

Em gotujący?....ale takie zwyczajne rzeczy,czy zakres między schabowym a golonką? Tak bym widziała jadłospis autorstwa mojego M. Dodatki przy takich pysznościach wg są zbędne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:35, 14 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
cudne zdjęcia. To ze stolikiem początkowe jakieś magiczne, niezwykłe.

tak strasznie mi sie spodobało jak go ujrzałam że ślicznie wyszło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:10, 14 wrz 2015

Do góry
cudne zdjęcia. To ze stolikiem początkowe jakieś magiczne, niezwykłe.
I jak Ty robisz te foty z góry- np to na lawendy?- z czubka dachu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies