Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród z pergolą 09:48, 24 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wiesz, czytając inne wątki nabiera się doświadczenia. Poznajesz nazwy roślin, wymagania, udane połączenia.
Wiele razy chcąc nazwać roślinkę posługiwałam się wujkiem Google. Zawsze sprawdzam pisownię nazw roślin. Sama się dziwię, że tyle już wiem Ty też powoli wszystko ogarniesz.

ja czytam wiele wątków, podziwiam i notuję i wychodzi mi tak jak wychodzi. ten front z rodkami swego czasu mi sie podobał ale teraz gdy pomysł polinki na drugi front tak przypadł mi do gustu pomyślałam że tą druga stronę chyba trzeba trochę przekierować.
tylko ze ja zawsze tworzę cos nudnego, bez polotu
Typografia ogrodu 09:42, 24 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, to było na baloniku zrobione?
Oświeć mnie proszę.
I beton?

Brawo Ty tym razem gips
Typografia ogrodu 09:36, 24 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jajo dinozaura zostawiam

Asiu, to było na baloniku zrobione?
Oświeć mnie proszę.
I beton?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:29, 24 lut 2016

Do góry
Wyczytałam o wodzie różanej. Ciekawe.
Kasia, czy ty tworzysz prawdziwą różankę? Możesz pokazać miejsce i plan. Muszę ciekawie wymyśleć rabatę. Ale nie chcę buszu
Ogród z pergolą 09:17, 24 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Fajnie wygląda ten projekt Jazzy. Wywaliła wszystko i wtedy można stworzyć coś nowego.
Ja i Iwona miałyśmy gorzej bo bazowałyśmy na tym co już tam rosło żeby nie narobić Ani zbyt dużych problemów co do pozbywania się roślin.

To było bardzo poważne ograniczenie.
Szczególnie serby z tyłu skracające rabatę, a malutkie obecnie i nie wnoszące niczego dobrego przez kilka lat są problemem
Lepszy by był tam zielony żywopłot Ale już o tym pisałam ... bez odzewu.

Mam takie wrażenie, że nie wszystko się czyta ... potem są zadawane pytania o to, co było napisane kilka stron wcześniej. Warto by było dokładniej analizować słowo pisane. Nie tylko obrazki

Ciekawa jestem, co Ania powie
Ogród z pergolą 09:10, 24 lut 2016

Do góry
U Jazzy widać styl nowoczesny, tego można się spodziewać od frontu nowoczesnego domu. Ja bym tego nie krytykowała. To taka gra w zielone, gdzie architektonicznie wprowadza się dodatkowo żwirek, rabaty z korą, beton jako nawierzchnie. Jako kosodrzewinę można posadzić Dominiki tuje Danica Skoro już są.

Co do róż pnących - do jesieni koniecznie muszą mieć podporę choćby po to, by młode gałązki rozpinać poziomo w celu kulkowania. To jest dobry sposób na prowadzenie róży, by nie była dołem łysa i obwicia kwitła.
Są o tym świetne filmiki w sieci. Ale o tym później, jak będzie pora
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:00, 24 lut 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
eee nie straszcie Dominiki ja śpię też na poddaszu i maluchy i jakoś nic nie straszy jedynie co to jak grad wali w okna dachowe .... to tak to przeszkadza, ale wiatr czy deszcz słychać tak samo na parterze jak i na poddaszu przynejmniej u mnie

Można się przyzwyczaić. Ja jus teraz nie zwracam uwagi. Ale pamiętam pierwszą burzę w nowym domu. To bypo przeżycie. Nowe odgłosy... nie wiedziałam, co się dzieje
Nasz przydomowy ogródek 08:34, 24 lut 2016

Do góry
Zbyszku, to z dziś?
Pogoda nas ciągle zaskakuje
Myślisz, że to już można przesadzać- pomijając śnieg oczywiście

Widzę u ciebie śliczne hiacynty, to się zapytam, czy szybko ci kiełkowały?
Ja po raz pierwszy sadziłam jesienią i ich wcale nie widać. Żadnego czubka nie ma
Ogród z pergolą 07:00, 24 lut 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mi się ścieżka podoba
Tak sobie myślałam:
Drzewo pewnie przywiozą i wyrzucą na podjeździe. Trzeba dostarczyć do domku gospodarczego. Ścieżka na taczkę wygodniejsza, niż bieganie zdłuż brzegu domu.
Ania, nie ma twoch kulek Danica i Serbów.
I rodków

Może zmniejsz zamówienie z pnącymi różami. Napisz do nich maila. 15 pnących, brak pergoli, brak obelisków, a marzec za chwilę. Ja bym się martwiła o nie.

jazzy zrobiła wersję zdecydowanie łatwiejszą gdyż cały trudność polegała na tym że muszą być serby, Rh i tuje danica - bo już są kupione

przypomnę wam i tobie jazzy, że dwa dni temu za pomysł wyzbycia się jedynie tuj danica zostałam zrugana przez rzesze jej fanów.

aaaa i w dalszym ciągu jest odsłonięta budka z drewnem ...miskant to słaba przesłona a kosodrzewina jest zbyt niska.

ale tak jak Iwonka pisze są plusy - ścieżka! .... może być pomocna ..każdy lubi skróty

no i róże - robiłabym wszystko żeby ich jednak nie otrzymać
Ogródek Iwony 05:29, 24 lut 2016

Do góry
Sylwia, dzięki za wieści o nasionkach
Będę cierpliwie czekała.
Kamienny ogród patykiem malowany 05:22, 24 lut 2016

Do góry
Sylwia, czym rozpuszczałaś silikon?
Mnie czeka przy wannie, oglądam się na e-Ma, on udaje że nie widzi i tak już kilka lat mija. Jest do wymiany.
Kamienny ogród patykiem malowany 05:18, 24 lut 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kochana może czasem luknij ile masz wejść bo 44 704 ..........to nie mało

Co daje 750 wejść przez pół dnia. No nieźle
Ogród z pergolą 05:10, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Tylko przypomnę, że będzie kolejna wersja Robi się Heloł!

Pamiętałam. Następne fajne spojrzenie. Napracowałaś się Marta
I tylko 4 gatunki. Dobra jesteś
Ogród z pergolą 05:08, 24 lut 2016

Do góry
Mi się ścieżka podoba
Tak sobie myślałam:
Drzewo pewnie przywiozą i wyrzucą na podjeździe. Trzeba dostarczyć do domku gospodarczego. Ścieżka na taczkę wygodniejsza, niż bieganie zdłuż brzegu domu.
Ania, nie ma twoch kulek Danica i Serbów.
I rodków

Może zmniejsz zamówienie z pnącymi różami. Napisz do nich maila. 15 pnących, brak pergoli, brak obelisków, a marzec za chwilę. Ja bym się martwiła o nie.
Na Łowieckiej 04:58, 24 lut 2016

Do góry
inag napisał(a)

W wydmuszkach ze zwykłych kurzych jajek. Kuszą mnie strusie ale jak zobaczyłam cenę jednego + koszty przesyłki to chyba zadowolę się kurzymi
Kolorowych snów!!!

PS. Po zastygnięciu zaprawy normalnie obierasz jajko jak gotowane na twardo i masz odlew

To z obraniem strusiego w ten sposób miałabyś poważny problem.
Kiedyś bawiłam się z dziećmi w przelewanie. Okazało się, że jajo strusie ma 25 razy większą pojemność jak kurze
Czasem słońce czasem deszcz 04:54, 24 lut 2016

Do góry
Wreszcie są kwiatki
Świeże
Cudnie tak pooglądać
Pierwsze najbardziej oczekiwane
Pozdrawiam Ewa
Masz szansę mieć nowy awatar z krokusem
Ogródek Iwony 23:47, 23 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wsadź do doniczki. Powinno odbić.
Po jakim czasie wzeszła ci liatra?

Ostróżka rok temu też ciężko wschodziła. Trzy sadzonki miałam z paczki

Jeszcze nie do końca wiem czy to liatra, bo pierwszy raz ją siałam (ziemia z kretowiska więc coś tam mogło być innego), ale 11 posiałam wczoraj się coś pokazało czyli 11 dni siedziało.
Orliki posadziłam - okazało się że w paczuszce było po jednym kłączu.
Gosia - Margaretka - na pewno znasz - napisała mi, że ostróżka potrzebuje 2-3 tygodnie...więc czekam.

Dziś za Tobą nie nadążam...szalona
Ogród z pergolą 22:58, 23 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A co tobie się podoba?
Ale tak naprawdę. Zdania dziewczyn znam.
Aniu, wiem które inspiracje. W każdej jest więcej, niż 4 gatunki roślin. Zauważyłaś to?

Tylko przypomnę, że będzie kolejna wersja Robi się Heloł!
Ogród z pergolą 22:52, 23 lut 2016

Do góry
A jesteś pewna, że trawnika tam nie chcesz na części?
Ogród z pergolą 22:51, 23 lut 2016

Do góry
Wiesz, czytając inne wątki nabiera się doświadczenia. Poznajesz nazwy roślin, wymagania, udane połączenia.
Wiele razy chcąc nazwać roślinkę posługiwałam się wujkiem Google. Zawsze sprawdzam pisownię nazw roślin. Sama się dziwię, że tyle już wiem Ty też powoli wszystko ogarniesz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies