Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:47, 15 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Pachną aż głowa boli

Jeżówki z siewu

Ale cudne masz te lilie! Piękny pudrowy kolor Cuuudne!
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:13, 15 lip 2013

Do góry
Elizo, ja też mam przetaczniki, jeszcze nie jest ich za wiele, ale na drugi rok podzielę. Lubię te niebieskie kłosy, najładniej wyglądają jak jest ich spora grupa. Lilia cudna, coraz bardziej lubię lilie.
XXIII Wystawa Lilii i Kompozycji Kwiatowych "Rybnik 2013" 21:53, 15 lip 2013

Do góry
zachwyt mój budzą te lilie które pokazujesz ale jeszcze większy że masz te nazwy zapisane - czekam na dalsze zdjęcia i żałuje że to już było
Moje poletko 21:39, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Śliczne lilie i liliowce. W takim raju musisz byc zdrowa. Pozdrówka.

Bożenko muszę ,bo pracy ogrom do nadrobienia Ale nie mam z tym zmartwienia i chce mi sie strasznie
Moje poletko 21:37, 15 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Celinko ale Ci pieknie wszystko kwitnie:0 Lilie masz takie dorodne:0 No i piekny kwiat hortensji Pozdrawiam

Dzięki Danusiu.One-roślinki- chyba czują,że je lubię i mnie dlatego nie zawodzą
XXIII Wystawa Lilii i Kompozycji Kwiatowych "Rybnik 2013" 21:36, 15 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy były tylko cięte lilie? czy w donicach też?

Tylko cięte.
XXIII Wystawa Lilii i Kompozycji Kwiatowych "Rybnik 2013" 21:35, 15 lip 2013

Do góry
Czy były tylko cięte lilie? czy w donicach też?
Moje poletko 21:32, 15 lip 2013

Do góry
Śliczne lilie i liliowce. W takim raju musisz byc zdrowa. Pozdrówka.
Moje poletko 21:28, 15 lip 2013

Do góry
Celinko ale Ci pieknie wszystko kwitnie:0 Lilie masz takie dorodne:0 No i piekny kwiat hortensji Pozdrawiam
Wszystko o czym ... Marzysz 21:24, 15 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Kasiu dzięki za info Nie wiadomo jakie wsadzą w paczkę... jak nie kupię na miejscu, zamówię jesienią (będą mieli jabłonki kolumnowe z gruntu). Dziękuję za pomoc
Buziaki!!

PS liliowce i lilie boskie!!

Nie ma za co, Karolka polecam się na przyszłość

te jabłonki pan bardzo zachwalał
Bajkowy ogród Weroniki 21:14, 15 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Pospacerowałam po bajecznym ogrodzie u mnie lilie po deszczu tez maja takie cętki, ciekawie to wygląda, ale czy ładnie? pozdrawiam Weroniko

Oj Aniu, cętki deszczowe to nie to samo, a lilia cętkowana to moja najatrakcyjniejsza lilia. Pozdrawiam, i ciągle myślę dlaczego opuszczasz swój pełen pięknych roślin ogród...

Po deszczu są bez zmian.
Mój ogród 21:05, 15 lip 2013

Do góry
Jak przyjechałam na działkę w piątek to wszystko było skąpane w deszczu, rośliny niektóre leżały pod nadmiarem wilgoci, a w sobotę prawie cały dzień padało. W niedzielę pogoda była ładna, ale ja po południu musiałam wyjeźdżać. Fasolka szparagowa obrodziła znakomicie, zebrałam - a dalsza dojrzewa. Na obiad była mizeria z pierwszych ogórków. Kwiatów na ogórkach masa, mam nadzieję na dobre plony.
A to moje ostatnie migawki z mojego ogrodu.
Dalej kwitną lilie.
.

Pysznogłówki oblegają motyle.

Ania i róże i cała reszta :) 20:41, 15 lip 2013

Do góry
Rozkwitają lilie i liliowce, uzupełnią lukę do następnego kwitnienia róż

Liliowo i kolorowo:) 20:25, 15 lip 2013

Do góry
Kasiu pokaze: Ale u mnie dopiero zaczynają kwitnac Tak jak i lilie pachnące i trąbkowe u Ciebie juz pięknie kwitną a u mnie reszti co pozostały po gradzie dopiero beda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:13, 15 lip 2013

Do góry
Irenko masz cudne dalie: A cynie o wyjatkowym kolorze To z siewu prosto do gruntu? No i godecja piękna, posiałam pierwszy raz u siebie ale jeszcze nie kwitną, mysle, ze jak sie ciepło zrobi bo pączki mają Lilie tez piekne No ale zachwycam sie przetacznikiem bo wszedzie go szukam i nie ma. Czy to szybko sie rozrasta? Pozdrawiam
Wszystko o czym ... Marzysz 19:50, 15 lip 2013

Do góry
Kasiu dzięki za info Nie wiadomo jakie wsadzą w paczkę... jak nie kupię na miejscu, zamówię jesienią (będą mieli jabłonki kolumnowe z gruntu). Dziękuję za pomoc
Buziaki!!

PS liliowce i lilie boskie!!
Wszystko o czym ... Marzysz 18:23, 15 lip 2013

Do góry
Kasienko juz wrocilam i na przywitanie lilie zostawiam troche nadrobilam zaleglosci,ale przyznaje sie bez bicia ze raczej tych obrazkowych
Wszystko o czym ... Marzysz 17:38, 15 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Właśnie czytam ,że u Ciebie niewiele kwiatów ... Wiesz , u mnie jest tak samo.. Ostatnio nawet ktoś mi zadał pytanie , czy lubię rośliny kwitnące .. To mnie skłoniło do przemyśleń ( w sumie , lepiej późno , niż póżniej ).. I stwierdziłam ,ża zdecydowanie najbardziej rajcują mnie rośliny ozdobne z liści ... Kolory ,kształty , pokrój .. A kwiaty .. Hmmmm . Fajnie jak są , ale chyba u mnie , niekoniecznie .. Ależ Ci tu wpakowałam " wynurzenia "....

Buziaki .. Może założymy podgrupę ogrodowiskową " małokwietne "???

Ela, ja do podgrupy "małokwietne" się już chyba nie nadaję, bo patrz, jeszcze mam lilie, nowy eksperymentalny nabytek, sztuk chyba z 7 i zaczynają kwitnąć

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:19, 15 lip 2013

Do góry
Troszke przynudzam, ale jeszcze patriotyczne lilie dorzuce

I piękne Dąbrówka 'Rainbow'

Rododendronowy ogród II. 17:10, 15 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
żaden kłopot, po prostu ciachnę i dam do ziemi z piachem, a konkretnie obok dojrzałych winogron i tak dla Kondzia też robię więc jaki problem więcej...
no ja zaczynam zmiany, coś było ok, a potem w praktyce nie wyszło, bo nie pomyślałam o psach i zmieniam...a lilie znowu przesadzam, mam nadzieję, że kiedyś przestanę...bo mi sił ubywa!
liliowce też będę grupować, mus powiększyć rabatę z nimi, bo inne rośliny mi je zarastają, a to wpływa na kwitnienie i to samo z irysami, pies je łamie, muszę wyekspediować w nowe miejsce, ale gdzie nie wiem?
u mnie nie ma deszczu, a przydałby się, sucho!

Irenko my co rok na jesieni mówimy ze w końcu uporzadkowalismy i koniec przesadzania a już wiosną okazuje sie ze znów bedzie robota. Teraz już wiem że mowy nie ma o tym ze to kiedys będzie koniec. stale bedzie co robic i przesadzac bo rośliny szybko sie rozrastają.U mnie popaduje co jakiś czas tak ze nie podlewamy, ja sie nawet ciesze bo wiele rh poraz pierwszyw tym roku ma maleńkie przyrosty , nie wiem dlaczego ,moze wiec jeszcze jest szansa że urosna. Jeśli bedziesz Konradowi robila sadzonkę to i ja poproszę bo masz fantastiko te winogrona. Twoim winkiem poczęstowłam znajomych -wyjątkowych .Nie mogli sie nadziwic że taki super smak i zapach, oj było sporo podziwiania.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies