Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród Wioli 14:47, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
podpisuję się pod wszystkim co napisała Mira.
I jeszcze dodam, że wydaje mi się, że za niedługi czas będziesz wszystko rozsadzać, bo ze zdjęć widać, że masz tendencję do dziubdziania, a to duże rośliny urosną, szczególnie rodki, które od płotu oddaliłabym już na wstępie co najmniej o pół metra.

Hehe uśmiała się z tej tendencji do dziubdziania.... faktycznie mam

Ale to chyba głównie z niewiedzy wynika że sadze za blisko, niby piszą odstęp metr ale jak to takie małe roślinki to jaki metr... dam pół i za rok dwa kłopot
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:38, 18 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

aa dzis oglądłam u nich bo szukam jednej odmiany al koniecznie musi być mocno rozrosnieta.

jakiej szukasz, może być na prive
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:32, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A mi dziś potwierdzili z Bylinowego, że w weekend są na targach w Gliwicach i też właśnie m.in. sobie zamówiłam jeżówki od nich, żeby mi przywieźli na targi.

Przy okazji jeśli ktoś jest zainteresowany to w weekend są takie targi:

http://promocja-targi.pl/project/gliwice-21-22-05-vi-edycja-slaskie-targi-wnetrz-homegarden-2016/

Od Pana z Bylinowego Raju wiem, że nie ma co się spodziewać szaleństw, przynajmniej w tej części ogrodowej, bo będzie tylko 14 wystawców, ale może ktoś mimo wszystko będzie zainteresowany.

Gosiu, sorki, że u Ciebie sobie tablicę ogłoszeń zrobiłam, ale przecież tyle ludzi tu zagląda

proszę bardzo służę miejscem an Tablicę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:27, 18 maj 2016

Do góry
A mi dziś potwierdzili z Bylinowego, że w weekend są na targach w Gliwicach i też właśnie m.in. sobie zamówiłam jeżówki od nich, żeby mi przywieźli na targi.

Przy okazji jeśli ktoś jest zainteresowany to w weekend są takie targi:

http://promocja-targi.pl/project/gliwice-21-22-05-vi-edycja-slaskie-targi-wnetrz-homegarden-2016/

Od Pana z Bylinowego Raju wiem, że nie ma co się spodziewać szaleństw, przynajmniej w tej części ogrodowej, bo będzie tylko 14 wystawców, ale może ktoś mimo wszystko będzie zainteresowany.

Gosiu, sorki, że u Ciebie sobie tablicę ogłoszeń zrobiłam, ale przecież tyle ludzi tu zagląda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:02, 18 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Bo masz za słaby zrobiony ma być 40g tymianku i 40g oregano na pół litra i mocniejsze stężęnie - dziś u Reni z "Buszując w kukurydzy" była debata na ten temat tutaj Mazan potwierdza na dole strony. Mi na gąsieniczki rózane nie podziałało i na drugi dzien chemią popsikałam

No to nie wiedziałam, dzięki - teraz to i tak musze już pryskać chemią, nie bedę 2 dni czekać aż się nowa porcja HT zrobi.

Podepnę się do pytanka o podziały miskantów bo chciałam jeszcze moje ML podzielić, tutaj fotka jak wygląda dziś przykładowy egzemplarz:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=788
Tu ma być ogród :) 14:01, 18 maj 2016

Do góry
Czy mogłabym podzielić jeszcze miskanty ML, które są w takiej fazie rozwoju na dzień dzisiejszy?
Co myślicie, bo i tak będę je przesadzać w inne miejsce?

Tu ma być ogród :) 13:55, 18 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
To się nazywa metamorfoza

No..., w końcu nie muszę się wstydzić tego miejsca i jest satysfakcja, że sami, tymi ręcami to zrobiliśmy.
A na początku przedstawiało się to tragicznie, nie raz to już sobie w duchu mówiłam, że nawet już mi się nie chce własnych myśli słuchać i niech jakiś cud się zdarzy i się teleportuję na odchwaszczanie ostatniego przęsła, cudu niestety nie było, ale jakoś doczołgałam się do końca
Tu ma być ogród :) 13:49, 18 maj 2016

Do góry
ivo napisał(a)
O jak super na przedpłociu . Wyczytałam że użyłaś glebogryzarkę? Czyli najpierw odchwaszczenie widłami a później glebogryzarka ?

Glebogryzarką nie mogłam podjechać pod sam murek ogrodzenia bo bym go poniszczyła, więc w tych miejscach działałam widłami.
Perz ma czasami korzenie dosyć głęboko i tam gdzie rósł to po przejechaniu glebogryzarką jeszcze widłami grzebałam - nic się nie ostało
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:47, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

oj tam, przetarłam szlaki to się podzielę

Ale powiem Wam, że dwa razy pryskałam już herbatką tymiankową mszyce na moich moliniach i dalej są - chyba muszę uderzyć z czymś mocniejszym, także trochę jestem rozczarowana brakiem skuteczności tego specyfiku.

Bo masz za słaby zrobiony ma być 40g tymianku i 40g oregano na pół litra i mocniejsze stężęnie - dziś u Reni z "Buszując w kukurydzy" była debata na ten temat tutaj Mazan potwierdza na dole strony. Mi na gąsieniczki rózane nie podziałało i na drugi dzien chemią popsikałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:43, 18 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Proś a będzie ci dane,

myslę zaś że Eedytka ma złote serce

oj tam, przetarłam szlaki to się podzielę

Ale powiem Wam, że dwa razy pryskałam już herbatką tymiankową mszyce na moich moliniach i dalej są - chyba muszę uderzyć z czymś mocniejszym, także trochę jestem rozczarowana brakiem skuteczności tego specyfiku.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 18 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Jużmiałam Cię kiedyś poprosić - ale glupio mi było Edytko Cię wiecznie o coś prosić

nie zauważyłam, żeby to było często - już podesłałam, śmiało możesz tam kupować, tanio i szybko.
Tu ma być ogród :) 13:36, 18 maj 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Szacun. Widać, że bardzo pracowici jesteście.

Dzięki Danusiu, naprawdę było ciężko, ale nie chciałam tego robić po łebkach, bo wiem, że perz i mniszek za jakiś czas by się zemściły na mnie, gdybym powierzchownie do tego podeszła, także wszystko zostało przekopane konkretnie.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:34, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wszystko pięknie wygląda, niech no tylko rośliny się rozrosną to będzie szał.
Ale masz hektary tego podjazdu!

O tak ten podjazd szarpnął nas po kieszeni ale był bardzo potrzebny Teraz juz najgrubsze prace zrobione
Tu ma być ogród :) 13:33, 18 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Efekt rewelacyjny

Aniu, to chyba oczami wyobraźni widzisz ten rewelacyjny efekt teraz, ale wierzę, że taki będzie za jakiś czas

Teraz trzeba dowieźć kruszywa na drogę, żeby tych ekobordów nie było widać, umyć karcherem ogrodzenie i kamień no i wtedy to już tylko zostanie trawkom rosnąć.
A zapomniałam, że eM ma robić oświetlenie każdego słupka, powinien być fajny efekt jak miskanty będą duże

Ale mnie i tak najbardziej cieszy, że koniec z chwaściorami w tym miejscu!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:29, 18 maj 2016

Do góry
Wszystko pięknie wygląda, niech no tylko rośliny się rozrosną to będzie szał.
Ale masz hektary tego podjazdu!
Tu ma być ogród :) 13:28, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A dziś wygląda to już tak:

Efekt rewelacyjny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:27, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja niedawno kupowałam tą polecaną przez Mazana to podeślę info na prive.

Jużmiałam Cię kiedyś poprosić - ale glupio mi było Edytko Cię wiecznie o coś prosić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 18 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

przegrzebałam wszystko i nie znalazłam moze tu znajdziesz coś http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=73678

ja niedawno kupowałam tą polecaną przez Mazana to podeślę info na prive.
Tu ma być ogród :) 13:23, 18 maj 2016

Do góry
I wyhodowane przeze mnie od nasionka niebieskie szałwie - takie maleństwa.

Tu ma być ogród :) 13:22, 18 maj 2016

Do góry
A dziś wygląda to już tak:

A rosną tu sobie seslerie jesienne

Na tle słupków miskanty Kleine Fontane

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies