Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Tu ma być ogród :) 10:29, 23 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko gratki z okazji 200 oby Twoje prace ogrodowe nadal szły w takim tempie, z rozmachem i cudnymi pomyslami .

Zrobilam wczoraj pierwsze zakupy internetowe hehe zobaczymy

Moje jezowki lemonkowe to Honeydew A kupiłam wczoraj Secret Affair roz i limonka ale Coconut Lime

Wykopałam wczoraj rozplenice za domem i poszłam na impreze i dzis rano jak zobaczyłam ten bajzel to załuje, ze tsm grzebałam hihi ale jak sie powiedzialo a ,)

Za życzenia dziękuję
Za zakupy trzymam kciuki!

Gdzie, te jeżówki kupowałaś? Coconut lime mam i ja.
A czy Ty znasz sposób na rozmażanie jeżówek, który kiedyś podawała Magnolia?

Czytałam już u Ciebie o rozplenicach - powinny mimo wszystko dać radę, tylko wodę lej.
A ja jutro podjadę pooglądać te Marikeny co mi mówiłaś - potrzebuję 2 szczepione na 1,5 - 1,6 m.
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:32, 22 sie 2015

Do góry
chyba zaoram wszystko i zasieję trawę

krzewuszki, magnolia i brzoza

Ogród wśród pól i wiatrów 20:22, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, widzę, że zastanawiasz się nad rozmażaniem jeżówek, skuteczny sposób podała kiedyś u Malkul Magnolia, wklejam Ci link do strony, na której była o tym mowa i powodzenia!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999

Edyta, jesteś niesamowita!! Wszystko wiesz
DZIĘKUJĘ!!

Wrzucę sobie "przepis" i na pewno spróbuję.
Mam kilka takich, co mi się bardzo podobają

Urwij/utnij młode gałązki- od kępy na dole, albo rozgałęzienie z pędu. U niektórych też pęd kwiatowy tez się nada , tylko zetnij pączek. I do wody na dwa tygodnie, a potem do doniczki i trzymaj w wilgoci.Jak puszcza nowe listki, zmniejsz podlewanie. Jak da Ci się urwać z piętką z rosliny to od razu do ziemi. Adam często waszdza w ogóle do ziemi od razu, bez trzymania w wodzie. Pełne odmiany wychodzą w 100 %,zielone też. Tylko ziemię daj taką neturalną jak do warzyw- źle znoszą kwaśną. Najlepiej idzie mnożenie wiosną az do teraz,późnym latem i jesienią ciut gorzej

Ogród wśród pól i wiatrów 19:02, 22 sie 2015

Do góry
Jola, widzę, że zastanawiasz się nad rozmażaniem jeżówek, skuteczny sposób podała kiedyś u Malkul Magnolia, wklejam Ci link do strony, na której była o tym mowa i powodzenia!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:39, 22 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Mam znowu rdzę na wierzbie - spróbuję tą aspirynę albo w końcu pożegnam się z wierzbą. U mnie tez susza ale na razie rosliny daja radę co ciekawe padł tylko i to zupełnie jałowiec kolumnowy, jedyny, którego lubiłam muszę go wykarczować
Czytałam o ulewie ...mam nadzieję, ze już o niej nie pamiętasz.
macham i pięknego weekendu życzę

A u mnie magnolia Susan o nowa Genie obie złapały grzyba, liście robią się brzydkie a potem żółkną...nie wiem jak z tym walczyć.
Jeden jałowiec kolimnowy u mnie przed domem tez schnie to pewnie też skutek upału...
Wzajemnie udanego weekendu
Ogród tworzony z pasją 22:45, 21 sie 2015

Do góry
chagall napisał(a)
Karolu masz piękny sad - zazdroszczę

A w temacie magnolii. Moja ( George Henry Kern) też zakwitła (bardzo obficie) na przełomie lipca i sierpnia, ale niestety palące słońce i upały ususzyły jej kwiaty. Miała ich więcej niż wiosną i takie duże. Mam ją dopiero od zeszłego roku i zrobiła mi taką miłą niespodziankę tym powtórnym kwitnięciem.

Dziękuję.

Moja magnolia to Susan i na szczęście nie ma palącego słońca, więc mam nadzieję, że kwiaty się rozwiną. W sumie teraz nie ma juz takich upałów.
Ogrodowe przygody 22:18, 21 sie 2015

Do góry
troszkę dzisiejszych widoczków
Magnolia
Ogród Eli 20:56, 21 sie 2015

Do góry
nowy zakup ...moja pierwsza magnolia gwieździsta Leonard Messel

i inne
Ogród tworzony z pasją 19:12, 21 sie 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Super foteczki
Na pierwszej fotce to magnolia??? To one kwitną teraz czy co?

Magnolie kwitna wiosną, ale ta powtarza kwitnienie pod koniec lata. Oczywiscie mniej ma kwiatow niz na wiosne, ale zawsze cos.
Ogród tworzony z pasją 19:11, 21 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Karolu u nas też dłuugo nie padało ale rośliny dają radę podlewam w szczególności te, które w tym sezonie posadziłam. Magnolia GH Kern zakwitła paroma marnymi kwiatkami natomiast moja młoda Genie niestety nie.
Macham i miłego weekendu życzę

Dzisiaj myslalem, ze popada, bo szla do nas ciemna chmura. Ale nici. Przeszla bokiem. Ja tez zycze milego weekendu i deszczu w koncu.
Ogród tworzony z pasją 16:34, 21 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dzisiejszy spacerek po ogrodzie

Super foteczki
Na pierwszej fotce to magnolia??? To one kwitną teraz czy co?
Ogród tworzony z pasją 15:07, 21 sie 2015

Do góry
Karolu u nas też dłuugo nie padało ale rośliny dają radę podlewam w szczególności te, które w tym sezonie posadziłam. Magnolia GH Kern zakwitła paroma marnymi kwiatkami natomiast moja młoda Genie niestety nie.
Macham i miłego weekendu życzę
Ogród tworzony z pasją 14:40, 21 sie 2015

Do góry
Potem zrobię fotki.
Moja magnolia dużo później zakwitła niż rok temu i też niestety złapała maczniaka.
Ogród tworzony z pasją 14:35, 21 sie 2015

Do góry
Moja magnolia też ma kwiatki . Mało tylko w porównaniu z zeszłym rokiem. No i krzew jest trochę zmęczony przez mączniaka.
Karol jeszcze fotek poproszę , bo zaraz zacznie się rok szkolny i nie będziesz miał czasu.
Ogród niby nowoczesny ale... 11:03, 20 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
U mnie tez koty sikaja tam gdzie goła ziemia. Magnolia własnie rusza z tego co kojarzę nad morze? Coś chciałam, ale zapomniałam

Wiem co chciałaś ale się nie odezwałaś więc sama we wrzesniu se odbierzesz
Ogród niby nowoczesny ale... 11:00, 20 sie 2015

Do góry
U mnie tez koty sikaja tam gdzie goła ziemia. Magnolia własnie rusza z tego co kojarzę nad morze? Coś chciałam, ale zapomniałam
Ogród niby nowoczesny ale... 10:38, 20 sie 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ha ha...coś się czepiła moich gości????
Ty tylko rodzina...i to męża

Nikt z ogrodowiska niestety a szkoda...bo doczytałam, że Magnolia zawitała w twe progi

o takbyła u nas ta idealna miłosna rodzinka i było cudnie
Ogród niby nowoczesny ale... 10:37, 20 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Madzia juz pisalam u Betay że śliczny ten ogród klimatyczny bardzo
ps. z tymi gośćmi to jesteś neidobra baba, (tajemnicza takaś?)

Ha ha...coś się czepiła moich gości????
Ty tylko rodzina...i to męża

Nikt z ogrodowiska niestety a szkoda...bo doczytałam, że Magnolia zawitała w twe progi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:34, 20 sie 2015

Do góry
tak Ewciu- jest wspaniale tylko już chłodek neistety wieczorki i ranki

ps. Magnolia mnie wreszcie odwiedziła i mogła posłuchac swojego szumiącego dzieła, poprzez "szumiącą głowę"

Beatko- faktycznie aż niewiadrygone jak te łany porosły i musze potwierdzic że jednak sila w prostocie i masie

Wianek lawendowy - zawił na pare dni i mus go zmeinic bo jest blady jak blada dupa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies