Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

07_Rene 09:32, 18 paź 2015

Agatko, kupiłam magnolię parasolowatą. Zastanawiam się, czy zimą okryć ją agrowłókniną, czy może lepiej karton zarzucić (w razie czego zawsze mozna go otworzyć od góry i przewietrzyć)? Przy jakich temperaturach to zrobić?
Agania 09:49, 18 paź 2015

WilczaGora napisał(a)
u mnie leje od kilku dni...cieszę się, ale czekam też na choć kilka pomyków słońca macham z Wilczej

Polało wczoraj solidnie mnie też bardzo to cieszy, słoneczko było rankiem...a to co zastałam w ogrodzie

ten drugi to prawdziwek
Agania 09:55, 18 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Agatko, kupiłam magnolię parasolowatą. Zastanawiam się, czy zimą okryć ją agrowłókniną, czy może lepiej karton zarzucić (w razie czego zawsze mozna go otworzyć od góry i przewietrzyć)? Przy jakich temperaturach to zrobić?

W końcu kupiłaś drzewo....hura...gratuluję, a jaka jest wielkościowo, bo jak malutka możesz ją okryć agro, kartonem również możesz ją okryć, ale do środka nasyp jej liści i wystarczy pod koniec listopada

Moja tripetala nie połamała się na szczęście, ale gałęzie mocno jej się powyginały

Agania 09:58, 18 paź 2015

Nie robiłam bilansu strat po tym wielkim u nas opadzie śniegu, ale wróciłam z ogrodu ze zdjęciami, sami oceńcie, moje jesienne ogrodowe radości i rozterki.

Agania 10:01, 18 paź 2015

Akcja reanimacja Catalpa nana

miskanty już się nie podniosą

czasami nie znoszę tego kota
07_Rene 10:03, 18 paź 2015

Agania napisał(a)

W końcu kupiłaś drzewo....hura...gratuluję, a jaka jest wielkościowo, bo jak malutka możesz ją okryć agro, kartonem również możesz ją okryć, ale do środka nasyp jej liści i wystarczy pod koniec listopada

Magnolia parasolowata ma ok. 170cm i pokrój wybitnie drzewiasty A jak będzie ciepła zima to się nie zgrzeje w kartonie? W sumie u mnie "w polu" wiatry hulają...
Miałam farta, że mi jej ostatni snieg nie złamał, bo wygięła się prawie do ziemi.

Kupiłam jeszcze 2 ambrowce kolumnowe, miłorzęba, grujecznika, brzozę purpurową....
Katkak 10:04, 18 paź 2015

Jakie urocze sówki , Moje miskanty też powyginało. Śliczne te radości i rozterki . Buziolki.
Agania 10:05, 18 paź 2015

Katkak 10:06, 18 paź 2015

Agatko, a cóż to za cudne "płonące" drzewko? Czyżby jakiś klon?
Agania 10:11, 18 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Magnolia parasolowata ma ok. 170cm i pokrój wybitnie drzewiasty A jak będzie ciepła zima to się nie zgrzeje w kartonie? W sumie u mnie "w polu" wiatry hulają...
Miałam farta, że mi jej ostatni snieg nie złamał, bo wygięła się prawie do ziemi.

Kupiłam jeszcze 2 ambrowce kolumnowe, miłorzęba, grujecznika, brzozę purpurową....

Poszalałaś Renatko, to super, prawdziwa kolekcja pięknych drzew, jak twoja magnolia jest już taka duża, to wcale bym jej nie okrywała, tylko dobrze opalikowała

Jeszcze różyczki mi kwitną i śnieg w okolicy domu nic nam nie uszkodził

ale kwiatki sie mocno kłaniają pochylone