Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:13, 19 sty 2014

Do góry
Przypomniałem sobie dzisiaj, że mam na rabacie posadzone czosnki gladioatory. Szkoda tylko, że przypomnienie wynikło z ich wyjścia na powierzchnie , to chyba rekord.
Znalazłem dzisiaj zagubioną galerie z 2011 roku i nawet ciekawe rośliny miałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 19 sty 2014

Do góry
Bukszapny ciacha się najprzyjemniej więc moge hurtem
Również pozdrawiam.
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 21:52, 19 sty 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Znam ten wątek, już tu byłam wcześniej i tak się zastanawiam dlaczego śladu nie zostawiłam.
Witam się teraz oficjalnie. Ogród bardzo mi sie podoba, a wyróżnienie naprawdę zasłużone.
pozdrawiam serdecznie

dziękuję Asiu widzę że wątek przeczytałaś, wyróżnienia udało misię dostać w tym i w zeszłym roku , teraz trzeba dac szansę innym a ja dalej zapełniam luki w ogródku, nadal dużo ich widzę i dużo planów i pomysłów jeszcze mam

pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:01, 19 sty 2014

Do góry
A już myślałem , że tylko ja tak zestawiłem kolory ale nie uważam, że to złe połączenie, a zasady... hmm niektóre można naginać
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:38, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O jejciu, sam bym się pobawił w takim pokoju zabaw Ogrody zimowe są świetne, a jakie praktyczne [/quote

Nie dziwię się sama tam urzęduję z zabawkami
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:10, 19 sty 2014

Do góry
O jejciu, sam bym się pobawił w takim pokoju zabaw Ogrody zimowe są świetne, a jakie praktyczne
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 16:44, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przybiegam z rewizytą i co jest cudownie. Jeszcze na dodatek trafiłem na porównania przed i po.
Czytam, że planujesz kolejne zmiany w nadchodzącym sezonie, mus zaznaczyć i śledzić poczynania

Łukasz, zaglądaj bo może będę potrzebawać porady....
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:39, 19 sty 2014

Do góry
Przybiegam z rewizytą i co jest cudownie. Jeszcze na dodatek trafiłem na porównania przed i po.
Czytam, że planujesz kolejne zmiany w nadchodzącym sezonie, mus zaznaczyć i śledzić poczynania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:55, 19 sty 2014

Do góry
Luki przecież ty wtedy dzieciak byłeś Mając naście lat to 5 lat to wieczność Wszystko ma być już albo najdalej za tydzień
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:46, 19 sty 2014

Do góry
Najbardziej boli to, że ten bukszpan np kosztował mnie 6zł i 5 lat cięcia, a pamiętam jak tata mówił, że kupi 30 do cięcia.... no ja to tylko wyśmiałem Teraz mogę się śmiać z samego siebie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:24, 19 sty 2014

Do góry
Wiesz jak żałuje, że przez te dobre kilkanaście lat tak mało krzewów strzyżonych kupiłem, a cięcie uwielbiam i sprawia ogromną frajde. Tylko byliny i byliny, większość albo nie rosła albo szlak trafił, reszta pozostawiła po sobie nieład, który teraz trzeba naprawiać.
Nie ma nic straconego, będę teraz nadrabiał w przyśpieszonym tempie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:37, 19 sty 2014

Do góry
Thuja była bardzo brzydkim starym poczochrańcem miała być wyrzucona, ale spróbowałem obciąć i chyba się udało.
Znalazłem zdjęcie z 2011 to chyba dwa lata po pierwszym cięciu. (uprasza się o nie zwracanie uwagi na otoczenie )

Jak widać w kolejne dwa lata się zagęściła i przybyła jedna mała kulka. Teraz się zastanawiam czy formować jeszcze jedną kulke na podwyższeniu na szczycie bo gałązka wypuszczona już czeka

A co do żurawek to większość kupuje w szkółce zajmującej się tylko bylinami jakieś 20km od domu, a reszta zamawiana w sklepie internetowym
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:21, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

W końcu bukszpany i inne krzewy obcięte

Łukasz - pomalutku poruszam się u Ciebie i staram się przejrzeć przynajmniej pismo obrazkowe bo od początku widzę że u Ciebie fajnie jest Na temat żurawek to Cię pewnie jeszcze podpytam ale to nie teraz bo znalazłam to coś fajnego na zdjęciu. Chcę zrobić takiego "bałwanka" z dwóch moich tui (sorki ale nie wiem co to takiego jest - są żółte i robią się za bardzo kuliste) Właśnie wczoraj je pod tym kątek oglądałam. Zmartwiłam się bo mają więcej niż jeden pień ale widzę że u Ciebie też i nawet całkiem dobrze to wygląda. Ile zajęło Ci formowanie tego krzewu? Fajny jest.
A co do żurawek to powiedz mi tylko gdzie ty je kupujesz? w szkółkach czy w internecie. Sorry ale nie doczytałam. Miłej niedzieli Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 19 sty 2014

Do góry
Dzisiaj pomarańcz to kilka fotek, żeby za bardzo się nie powtarzać

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:52, 19 sty 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Łukasz Miło mi było zobaczyć Cię w moim wątku przyznaję się że ja u Ciebie też podglądałam "cichaczem" Na razie niewiele bo czasu trochę mi brak ale obejrzałam Twoją imponującą kolekcję żurawek - jestem pod wrażeniem. Jednak skoro mnie odwiedziłeś to i ja się ujawniam Mam nadzieję dać radę pooglądać różne inne "cuda" w twoim ogrodzie. Pozdrawiam Cię serdecznie i oczywiście zapraszam do mnie

Kolekcja żurawek określana czasem jako bałagan kolorystczny jest lubiana przez właściciela Trudno byłoby mi z niej rezygnować i raczej nie mam zamiaru, a mam pomysł jak to troszkę ujarzmić w niektórych miejscach, myśle że już w maju-czerwcu będzie wiadomo czy ma to sens
Na stonowany i uporządkowany ogród, który siedzi w głowie mam jeszcze czas
Dziękuje za odwiedziny i również zapraszam ponownie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:45, 19 sty 2014

Do góry
Od razu zrobiło się cieplej u mnie +5, a chodzę zmarzniety. Nie wyobrażam sobie wyjść teraz na 11 stopniowy mróz, stanowczo nieprzystosowany jestem do tego w tym roku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:44, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jestem ciekaw gdzie zniknie 20m2 trawnika przeczytałem u Oli

Ja też
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:42, 19 sty 2014

Do góry
Jestem ciekaw gdzie zniknie 20m2 trawnika przeczytałem u Oli
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:14, 18 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj Aniu.
Podczytuje do jakiegoś czasu z ukrycia tak nie ładnie bez przywitania
Uciekam czytać dalej o twoim ogrodzie

Luki Bardzo się cieszę, że Cię u mnie widzę I cieszę się że się "ujawniłeś" choć przyznaję, że ja do Ciebie też zaglądam "skrycie", podziwiałam Twoją kolekcję żurawek - jak w katalogu i miałam zamiar się odezwać jak uda mi się trochę więcej przejrzeć ale w tej sytuacji lecę do Ciebie się przywitać Pozdrawiam i rozgość się u mnie - nie jest aż tak ciekawie jak w wielu innych wątkach niemniej jednak zapraszam serdecznie
Moja codzienność - ogród Oli 22:03, 18 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja podobnie jak Jola chyba bym zostawił tą thuje, bardzo ładny okaz i widać, że wiekowy. Może stworzyć cień dla jakiś ładnych rozjaśniających roślin

Łukasz ona wiekowa jak i ja mamy wspólne zdjęcia jak byłyśmy małe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies