Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:10, 19 sty 2014

Do góry
O jejciu, sam bym się pobawił w takim pokoju zabaw Ogrody zimowe są świetne, a jakie praktyczne
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 16:44, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przybiegam z rewizytą i co jest cudownie. Jeszcze na dodatek trafiłem na porównania przed i po.
Czytam, że planujesz kolejne zmiany w nadchodzącym sezonie, mus zaznaczyć i śledzić poczynania

Łukasz, zaglądaj bo może będę potrzebawać porady....
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:39, 19 sty 2014

Do góry
Przybiegam z rewizytą i co jest cudownie. Jeszcze na dodatek trafiłem na porównania przed i po.
Czytam, że planujesz kolejne zmiany w nadchodzącym sezonie, mus zaznaczyć i śledzić poczynania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:55, 19 sty 2014

Do góry
Luki przecież ty wtedy dzieciak byłeś Mając naście lat to 5 lat to wieczność Wszystko ma być już albo najdalej za tydzień
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:46, 19 sty 2014

Do góry
Najbardziej boli to, że ten bukszpan np kosztował mnie 6zł i 5 lat cięcia, a pamiętam jak tata mówił, że kupi 30 do cięcia.... no ja to tylko wyśmiałem Teraz mogę się śmiać z samego siebie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:24, 19 sty 2014

Do góry
Wiesz jak żałuje, że przez te dobre kilkanaście lat tak mało krzewów strzyżonych kupiłem, a cięcie uwielbiam i sprawia ogromną frajde. Tylko byliny i byliny, większość albo nie rosła albo szlak trafił, reszta pozostawiła po sobie nieład, który teraz trzeba naprawiać.
Nie ma nic straconego, będę teraz nadrabiał w przyśpieszonym tempie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:37, 19 sty 2014

Do góry
Thuja była bardzo brzydkim starym poczochrańcem miała być wyrzucona, ale spróbowałem obciąć i chyba się udało.
Znalazłem zdjęcie z 2011 to chyba dwa lata po pierwszym cięciu. (uprasza się o nie zwracanie uwagi na otoczenie )

Jak widać w kolejne dwa lata się zagęściła i przybyła jedna mała kulka. Teraz się zastanawiam czy formować jeszcze jedną kulke na podwyższeniu na szczycie bo gałązka wypuszczona już czeka

A co do żurawek to większość kupuje w szkółce zajmującej się tylko bylinami jakieś 20km od domu, a reszta zamawiana w sklepie internetowym
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:21, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

W końcu bukszpany i inne krzewy obcięte

Łukasz - pomalutku poruszam się u Ciebie i staram się przejrzeć przynajmniej pismo obrazkowe bo od początku widzę że u Ciebie fajnie jest Na temat żurawek to Cię pewnie jeszcze podpytam ale to nie teraz bo znalazłam to coś fajnego na zdjęciu. Chcę zrobić takiego "bałwanka" z dwóch moich tui (sorki ale nie wiem co to takiego jest - są żółte i robią się za bardzo kuliste) Właśnie wczoraj je pod tym kątek oglądałam. Zmartwiłam się bo mają więcej niż jeden pień ale widzę że u Ciebie też i nawet całkiem dobrze to wygląda. Ile zajęło Ci formowanie tego krzewu? Fajny jest.
A co do żurawek to powiedz mi tylko gdzie ty je kupujesz? w szkółkach czy w internecie. Sorry ale nie doczytałam. Miłej niedzieli Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 19 sty 2014

Do góry
Dzisiaj pomarańcz to kilka fotek, żeby za bardzo się nie powtarzać

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:52, 19 sty 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Łukasz Miło mi było zobaczyć Cię w moim wątku przyznaję się że ja u Ciebie też podglądałam "cichaczem" Na razie niewiele bo czasu trochę mi brak ale obejrzałam Twoją imponującą kolekcję żurawek - jestem pod wrażeniem. Jednak skoro mnie odwiedziłeś to i ja się ujawniam Mam nadzieję dać radę pooglądać różne inne "cuda" w twoim ogrodzie. Pozdrawiam Cię serdecznie i oczywiście zapraszam do mnie

Kolekcja żurawek określana czasem jako bałagan kolorystczny jest lubiana przez właściciela Trudno byłoby mi z niej rezygnować i raczej nie mam zamiaru, a mam pomysł jak to troszkę ujarzmić w niektórych miejscach, myśle że już w maju-czerwcu będzie wiadomo czy ma to sens
Na stonowany i uporządkowany ogród, który siedzi w głowie mam jeszcze czas
Dziękuje za odwiedziny i również zapraszam ponownie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:45, 19 sty 2014

Do góry
Od razu zrobiło się cieplej u mnie +5, a chodzę zmarzniety. Nie wyobrażam sobie wyjść teraz na 11 stopniowy mróz, stanowczo nieprzystosowany jestem do tego w tym roku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:44, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jestem ciekaw gdzie zniknie 20m2 trawnika przeczytałem u Oli

Ja też
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:42, 19 sty 2014

Do góry
Jestem ciekaw gdzie zniknie 20m2 trawnika przeczytałem u Oli
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:14, 18 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj Aniu.
Podczytuje do jakiegoś czasu z ukrycia tak nie ładnie bez przywitania
Uciekam czytać dalej o twoim ogrodzie

Luki Bardzo się cieszę, że Cię u mnie widzę I cieszę się że się "ujawniłeś" choć przyznaję, że ja do Ciebie też zaglądam "skrycie", podziwiałam Twoją kolekcję żurawek - jak w katalogu i miałam zamiar się odezwać jak uda mi się trochę więcej przejrzeć ale w tej sytuacji lecę do Ciebie się przywitać Pozdrawiam i rozgość się u mnie - nie jest aż tak ciekawie jak w wielu innych wątkach niemniej jednak zapraszam serdecznie
Moja codzienność - ogród Oli 22:03, 18 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja podobnie jak Jola chyba bym zostawił tą thuje, bardzo ładny okaz i widać, że wiekowy. Może stworzyć cień dla jakiś ładnych rozjaśniających roślin

Łukasz ona wiekowa jak i ja mamy wspólne zdjęcia jak byłyśmy małe
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:33, 18 sty 2014

Do góry
Witaj Aniu.
Podczytuje do jakiegoś czasu z ukrycia tak nie ładnie bez przywitania
Uciekam czytać dalej o twoim ogrodzie
Moja codzienność - ogród Oli 21:14, 18 sty 2014

Do góry
Ja podobnie jak Jola chyba bym zostawił tą thuje, bardzo ładny okaz i widać, że wiekowy. Może stworzyć cień dla jakiś ładnych rozjaśniających roślin
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:03, 18 sty 2014

Do góry
Ja kończe inżynierke i to już za miesiąc, następnie od razu magisterka i mam nadzieje, że na tym moja edukacja się skończy bo wyjątkowo czuję zmęczenie materiału pod względem naukowym... Ostatnia nadzieja na polepszenie mojej sytuacji będzie we wtorek.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 18 sty 2014

Do góry
Troszke emocje ucichły to teraz składam ogromne Gratulacje dla nowej Babci i oczywiście rodziców Troszke ponad rok temu u mnie też było świętowanie i pełno radości
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:11, 18 sty 2014

Do góry
No właśnie nie mam i strasznie mnie to irytuje a miała być na dniach.... chyba na tygodniach. Jak dostanę od razu wyśle.. pamiętam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies